Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Αγρότες: Αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων

Από τη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων
Ο αγώνας των αγροτών δυναμώνει με νέα τρακτέρ και η αποφασιστικότητα για πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε να δώσει λύσεις, δεν υποχωρεί, τόνισαν  οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αναφέρθηκαν στη μεγάλη λαϊκή συμπαράσταση, που εκφράζεται ήδη, ζητώντας όμως να πολλαπλασιαστεί και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σύσκεψη μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα στον κόμβο της Νίκαιας.
«Δεν πείθουν τα ξεπερασμένα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν θέλει να δώσει λύσεις αλλά πιέζεται δημοσιονομικά», σημείωσαν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ενώ αναφερόμενοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό τόνισαν ότι κατέρρευσαν και πέφτουν στο κενό, όπως αποδεικνύεται και από τη μεγάλη έκφραση αλληλεγγύης.
Παράλληλα, επισήμαναν ότι το «μπλόκο της Νίκαιας» το εκφράζουν οι Ομοσπονδίες των Αγροτικών Συλλόγων και η Επιτροπή Αγώνα, που λαμβάνουν τις αποφάσεις τους μέσα από μαζικές και συλλογικές διαδικασίες, και κανείς άλλος. «Έχουμε πολλά χρόνια στο κουρμπέτι και δεν μπορούν να μας υπονομεύσουν», σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Τόνισαν ότι δεν θέλουν υποστήριξη από φασιστικές – ρατσιστικές οργανώσεις, οι οποίες, όπως έδειξε και η επίσκεψη εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή, δεν έχουν ως στόχο την έκφραση υποστήριξης.
«Είμαστε ενωμένοι και απέτυχαν οι όποιες προσπάθειες διαχωρισμού των αγροτών σε πράσινους – γαλάζιους – κόκκινους ή με τοπικιστικά κριτήρια Λαρισαίοι – Τρικαλινοί – Καρδιτσιώτες», υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, τονίζοντας ότι «ο αγώνας είναι κοινός, ενιαίος και αδιαίρετος, αποφάσεις λαμβάνουμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες».
Ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αναφέρθηκε αναλυτικά και στο πλαίσιο αιτημάτων των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει απόφαση των αγροτών να μην υποχωρήσουν στον αγώνα τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματά τους.
Οι αγρότες της Θεσσαλίας άνοιξαν τα διόδια Μοσχοχωρίου
Λίγο μετά τις 15.00, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, επέβαλαν την ελεύθερη διέλευση των οδηγών από τα διόδια Μοσχοχωρίου, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν κλείνουν τους δρόμους, όπως κάνουν τα ΜΑΤ, αλλά αγωνίζονται και για την κατάργηση των διοδίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.