Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα είδη των φασιστών


Συνήθως όταν σκέφτεσαι τη λέξη «φασίστας» σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γεροδεμένου σκίνχεντ, γύρω στα 30-35. Φοράει φλάι, έχει χτυπήσει και δυο σβάστικες στα μπράτσα και περπατάει σαν πάπια. Λίγο το στενό, κολλητό παντελόνι, λίγο οι κόθορνοι που φοράνε για παπούτσια, λίγο οι μυικές δυσπλασίες από τα γυμναστήρια, το σώμα τους γίνεται μια περίεργη μάζα κρέατος. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι μόνο ένα από τα είδη των φασιστών που κυκλοφορούν μαζικά στη χώρα μας. Ας δούμε και τα υπόλοιπα:


 Ο βασιλοχουντικός νοικοκυραίος
Τώρα είναι γύρω στα 60. Ως μικρό παιδί επί χούντας γαλουχήθηκε με …τας ιδέας της επαναστάσεως και το μίσος για τους αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες. Από μικρός εργαζόταν, στα καλά χρόνια της μεταπολίτευσης φρόντιζε να κερδίζει από όπου μπορούσε. Έστησε ένα μικρομάγαζο, εκμεταλλεύτηκε την χρυσή περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης, ξέχασε να κόβει αποδείξεις, χρησιμοποίησε όποιο παράθυρο βρήκε σε νόμους και έζησε το όνειρό του. Αγόρασε μια Μερτσεντές και την πήγαινε στο χωριό για να την δούνε οι παλιοί γνωστοί και να σκάσουν από τη ζήλια. Όποτε έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε μονολογούσε «που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε» και ένιωθε ένα δέος κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά του Γλύξμπουργκ παντρευόταν. Τώρα βγήκε από το καβούκι του και άρχισε να φωνάζει δυνατά αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια ψιθύριζε. Ξέφυγε από την προσκόλλησή του στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και πλέον μπορεί να ψηφίζει Χρυσή Αυγή χωρίς ντροπή.

Ο ψαγμένος ουφολόγος
Από μικρός ένιωθε διαφορετικός. Έβλεπε σημάδια που δεν έβλεπαν οι άλλοι. Πήγαινε σχολείο και όταν ο Λυκειάρχης αρνούνταν να συναινέσει στον καθιερωμένο περίπατο, αυτός μόνο καταλάβαινε πως αυτό είναι δάκτυλος των Εβραίων. Μεγαλώνοντας και όταν απέκτησε δικό του εισόδημα βάλθηκε να το ξοδέψει κάνοντας πλούσιο τον Βελόπουλο, τον Λιακόπουλο και τους υπόλοιπους τηλεπωλητές πατρίδας. Έτσι, έμαθε πως εβραίοι που μας ψεκάζουν, είναι αυτοί που για κάποιον άγνωστο λόγο φοβούνται μήπως το ελληνικό γένος ανυψωθεί και κατακτήσει τον πλανήτη. Έτσι, αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τις πύλες της γης από όπου θα ξεπηδήσουν οι ΕΛ, οι εξωγήινοι πρόγονοι των ελλήνων που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από υπερσύγχρονους υπερυπολογιστές που διαθέτουν και σχεδιάζουν, μαζί με τον Πούτιν, να σώσουν την Ελλάδα από την κρίση και να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τον σιωνιστικό ζυγό. Ένας τέτοιος άνθρωπος, μόνο φασίστας θα μπορούσε να είναι και μόνο Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να ψηφίζει.

 Ο καυλο-φασίστας
Μικρός σε ηλικία και με προβλήματα κοινωνικοποίησης, ήθελε να ενταχθεί σε μια ομάδα. Αφού με το σχολείο δεν τα πολυκατάφερνε και του φαίνονταν δύσκολα τα μαθήματα, άρχιζε να ζωγραφίζει στο θρανίο του και να περιμένει το διάλειμμα για να ξεμπουκώσει. Γράφτηκε και σε κάποιο σύνδεσμο για να μπορεί να …γαμάει και να δέρνει, αλλά απογοητεύτηκε γιατί μπάλα έχει κάθε Κυριακή και οι καθημερινές δεν παλεύονται χωρίς αδρεναλίνη. Άσε που ακρίβυνε και το εισιτήριο…

Αυτός, λοιπόν, ο εύπλαστος νέος μπορεί να πιστέψει ό,τι του πούνε. Όπως πίστεψε τα παιδιά στο σύνδεσμο όταν του είπαν ότι 5 άτομα έδειραν 500 αντίπαλους οπαδούς, έτσι πίστεψε ότι ο Χίτλερ ήταν φιλέλληνας και αγαπούσε την Ελλάδα και αν δεν ήταν εκείνοι οι ψευτοαντιστασιακοί προδότες, τώρα η Ελλάδα θα ήταν υπερδύναμη. Αυτό το παιδάκι έγινε φασιστάκι εύκολα και θα το βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

 Το εκκλησιαζόμενο πρόβατο
Ανήκει στο ποίμνιο της εκκλησίας. Προσπαθεί από μικρός να ακολουθήσει έναν χριστιανικό τρόπο ζωής γι’ αυτό και το σεξ ακούγεται για αυτόν/αυτήν σαν αμαρτία. Η κοιλιά μεγαλώνει, τα γυαλιά πατομπούκαλα, η αραίωση στα μαλλιά έρχεται από νεαρή ηλικία. Ένας άκακος άνθρωπος που κρύβει μέσα του την αγάπη του χριστιανικού λόγου και την αγαθή τιμιότητα. Με την άνοδο όμως του φασισμού αρχίζει και βρίσκει συμπαθητικές τις κινήσεις των φουσκωτών παιδιών. Ίσως επηρεάστηκε περισσότερο από τον Γαϊτάνο ή κάποιον τραγόπαπα που εκθειάζει τους νεοναζί. Όμως, όπως και να ‘χει, τέρμα τα καλά παιδιά. Τώρα ξύπνησε ο αδικημένος φασίστας μέσα του.

 Ο κατά λάθος φασίστας
Επηρεάστηκε πολύ από τα βιβλία της ιστορίας του δημοτικού. Ένιωσε περήφανος που οι αρχαίο του πρόγονοι ανακάλυψαν τα πάντα και ήταν καλύτεροι από τους άλλους. Μεγαλώνοντας ήρθε σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και άρχισε να διαβάζει με μανία ό,τι είχε σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Πάντα επιβεβαίωνε ότι τα πάντα είχαν ανακαλυφθεί από την Ελλάδα. Με κάποιο περίεργο τρόπο, και μετά από πολλά άλματα σκέψης, στο μυαλό του αυτό μεταφραζόταν ως εξής: αφού ο Αριστοτέλης είναι κορυφαίος φιλόσοφος πρέπει να φύγουν από εδώ οι Πακιστανοί. Ή, αφού ο Σωκράτης ήταν Έλληνας, πρέπει να ψοφήσουν οι Εβραίοι. Αυτό το είδος φασίστα είναι κρίμα, γιατί πέρασε μια αιωνιότητα να διαβάζει βιβλία που δεν καταλάβαινε, ενώ είχε όλη την καλή διάθεση.

 Η γριά φασίστω
Το αγαπημένο μου είδος. Ένα κράμα εκκλησίας, βασιλικού παρελθόντος και δύσκολων παιδικών χρόνων, δημιούργησαν μια υστερική μπάμπω που μπορεί να μην έχει διαβάσει ποτέ τίποτα παραπάνω από συνταγή μαγειρικής, όμως με βεβαιότητα γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι πρώτη παντού, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κορυφαίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας και οι ξένοι κακοί. Επίσης γνωρίζει πως οι Αριστεροί και τα κουμμούνια είναι εχθροί της πατρίδος και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να την ξεκοιλιάσουν ένα βράδυ που θα κοιμάται. Τέτοιες παρουσίες βρίσκει κανείς εύκολα στη λαϊκή και κυρίως στα ΜΜΜ, όταν με πολύ μεγάλη άνεση το ελαφρώς σκισμένο κάθισμα γίνεται αφορμή για ένα πρωινό παραλήρημα μίσους. Αυτό είναι το μόνο είδος φασίστα που θα στεναχωρηθώ αν εκλείψει γιατί, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι περισσότερο αστείο από επικίνδυνο.

 Ο φασίστας της διπλανής πόρτας
Μένει δίπλα σου, τον συναντάς στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, στο μετρό, στη δουλειά. Είναι αυτός που δεν μιλάει ποτέ. Μόνο ακούει. Είναι αδιάφορο πως, αλλά έχει σχηματίσει ήδη την άποψη του, και δεν του την αλλάζει κανείς. Τόσα χρόνια κρυβόταν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Μάλλον έτρεχε πίσω από όποιον του πετούσε ένα κόκκαλο. Τις πολιτικές συζητήσεις τις θεωρεί χαμένο χρόνο, αν και νομίζει πως για κάποιο περίεργο λόγο, συμφωνούν όλοι μαζί του πως πρέπει να ρίξουμε ποντικοφάρμακο στους 300. Κάθεται στον καναπέ και ξεφυσάει, απειλεί πως ο λαός θα βγει στους δρόμους και θα συντρίψει τους κλέφτες και τελικά καταλήγει πως στη χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Όταν μείνει άνεργος εκνευρίζεται με τους ξένους που του πήραν τη δουλειά και τα βάζει με αυτούς και όχι με το αφεντικό του, το οποίο σέβεται και αγαπά. Αυτό το είδος φασίστα είναι το πιο μαζικό και το πιο επικίνδυνο. Είναι αυτοί που απαντούν στο ερώτημα: από πού ξεφύτρωσαν τόσοι φασίστες στην Ελλάδα.

6 σχόλια:

 1. Mε λες φασιστα
  ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
  Με λες φασιστα
  ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΟΥ
  Με λες φασιστα
  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΦΟΝΙΑΔΕΣ
  Με λες φασιστα
  ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ
  Με λες φασιστα
  ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Με λες φασιστα
  ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ

  Κι εγω σου απαντω

  ΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΟΥ
  ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  Τοτε ναι ειμαι
  ΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝΕΜΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΑΠΑΓΩΓΗΣ Η' ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΣΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  Τοτε ναι ειμαι
  ΑΝ Ο ΠΟΘΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ
  ΑΦΟΒΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  Τοτε ναι ειμαι
  ΑΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΔΑΚΡΥΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΟΥ
  ΑΝΑΡΡΙΓΩ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
  Τοτε σου το βροντοφωναζω ,ναι ειμαι

  ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

  ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ
  ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΑΞΙΟΣ ΠΡΟΣ ΛΥΠΗΣΗ
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ
  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΜΜΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ

  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

  Θα ΕΡΘΟΥΜΕ μια νυχτα,οπου κι αυτα τα αστερια θα εχουν σβησει
  και δεν θα ξερετε αν ζωντανοι η' πεθαμενοι ειστε
  μα ΕΜΕΙΣ θα ερθουμε
  φερνοντας μαζι μας ΧΙΛΙΑΔΕΣ αστρα ,τις ΨΥΧΕΣ μας
  και εναν ηλιο ματωμενο ,τη ΣΗΜΑΙΑ μας.


  Y.Γ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/2/13, 9:42 π.μ.

   Τις απειλές σου αλλού ρε βρωμοφασίστα ζόμπι, που ξεπηδήσατε απ' την πηγάδα και νομίζετε ότι θα κυβερνήσετε κιόλας!
   Άντε να χαθείτε από 'κει!
   ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
   Βρυκόλακες, ε βρυκόλακες..

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος6/2/13, 5:56 μ.μ.

  Επιτρέψτε μου, συμπληρωματικά για τον "φασίστα της διπλανής πόρτας".

  Γνωστός κοπανατζής, αλλά με ιδιαίτερη πρεμούρα να προσεγγίσει στην εργασία του ειδικά τις ημέρες των απεργιών, να αποδείξει πως δεν είναι σαν τους άλλους· και βρίζοντας τους άλλους που του στερούν το δικαίωμα στην εργασία:
  "Στα Χ χρόνια που υπηρετώ δεν έχασα ένσημο! Πληρώνω κάρτα απεριορίστων και με κλέβουν οι απεργοί! Έρχομαι με τα πόδια από το Γαλάτσι!"
  Έτσι υπηρετεί (κατά πως το λέει μονάχος του), εξαγοράζοντας την αφάνειά του συναμεταξύ μας, δηλώνοντας την παρουσία του στην απεργία μας, όταν το "καθήκον" τον καλεί να διατρανώσει με ποια πλευρά της κοινωνίας συντάσσεται.
  Από "αντικείμενο" στερείται, μιας και ο προϊστάμενος δεν του αναθέτει δουλειά (την αναθέτει σε μας). Όμως είναι πρόθυμος να φέρει εις πέρας ανά πάσα στιγμή ό,τι του ανατεθεί και του "ανατεθεί", βεβαίως-βεβαίως.
  Εξάλλου, σε λίγα χρονάκια βγαίνει στη σύνταξη κι έτσι... μένει σε μας να αγωνιστούμε (!)

  Χωρίς καμμιά επιφύλαξη, το θέμα δεν εξαντλείται στα ανωτέρω.

  ένας συνοδοιπόρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος8/2/13, 5:46 μ.μ.

  το φασιστα μην το πλενης το σαπουνη σου χαλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος15/2/13, 7:31 μ.μ.

  οποιος δεν κανει κατι απο τα παραπανω ειναι αριστερος και επαναστατης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος21/2/13, 9:04 μ.μ.

  http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/foto-ta-tsoglania-me-tis-koukoules-chtipisan-diadiloti-pou-kratouse-elliniki-simea.html
  Υπαρχουν και οι δωδεκαθειστες αυνανες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.