Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Ήρθαν οι κομουνιστές και μας παίρνουν τα σπίτια

Θα χάσουν τα σπίτια τους χιλιάδες άνθρωποι – Η τρόικα θέλει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

- Διαταγές πληρωμής για πιστωτικές, καταναλωτικά ακόμη και λογαριασμούς κινητών

- 117.000 πολίτες με χρέη 2,2 δισ. ευρώ θα κινδυνέψουν να χάσουν τα σπίτια τους
- Απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας άμεσα θέλει η τρόικα


Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία δεν προλαβαίνουν να βγάζουν εντολές πληρωμής. Δεκάδες χιλιάδες οι πολίτες με χρέη σε πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς τηλεφώνων κ.α. βρίσκονται αντιμέτωποι με τράπεζες και εταιρείες.


Μέσα στο 2011 οι διαταγές πληρωμής από τα δικαστήρια ξεπέρασαν τις 73.000 και το 2012 άγγιξαν τις 75.000.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” 117.300 πολίτες μπορεί να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο πλειστηριασμού του ακινήτου τους.

Μέχρι το τέλος του 2013 ισχύει η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ωστόσο η τρόικα έχει απαιτήσει την άρση της απαγόρευσης.

Έτσι με οφειλές από 15.000 ως 20.000 κατά κύριο λόγο χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό.

Είναι ενδεικτικό ότι 15.000 ακίνητα έχουν περάσει στα χέρια των τραπεζών ακόμη και για οφειλές της τάξης των 2.000 ευρώ.

Οι διακανονισμοί στα στεγαστικά δάνεια έδωσαν ανάσα σε πολλούς, ωστόσο οι οφειλές προς τρίτους μπορούν να προκαλέσουν την έκδοση εντολής πληρωμής και ο ιδιοκτήτης να βρεθεί σε δεινή θέση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.