Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Θάνος Μικρούτσικος - 8 άνθρωποι ισούνται με 3.000.000

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/1/13, 7:49 μ.μ.

  Ασφαλίτες τρομοκρατούν δικηγόρους στη δίκη της ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΗΡΥΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
  Με τον Δένδια και τη συγκυβέρνηση να τους υπόσχονται πλήρη κάλυψη σε ό,τι να κάνουν, οι ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ακόμη και δικηγόρους που υπερασπίζονται κατηγορούμενους στην εν εξελίξει δίκη της ΣΠΦ.

  Οπως κατήγγειλε στη σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου ο Νίκος Σωτηρίου, διορισμένος συνήγορος του Χρήστου Τσάκαλου, τη Δευτέρα 21 Γενάρη, καθώς βάδιζε στη Γρηγόρη Λαμπράκη έχοντας φύγει από το δικαστήριο, σταμάτησε δίπλα του μια μηχανή με δύο κρανοφόρους, ο ένας από τους οποίους του είπε απειλητικά: Δικηγοράκο, τι τα θέλετε τα ονόματα των αστυνομικών;

  Ο Ν. Σωτηρίου, στη συνεδρίαση του τρομοδικείου που είχε προηγηθεί, παίρνοντας μέρος στη συζήτηση σχετικά με τις λίστες προσερχομένων, που παρανόμως καταρτίζει η αστυνομία στην είσοδο του δικαστηρίου, είχε προτείνει σ’ αυτές τις λίστες να γράφονται και τα ονόματα των αστυνομικών με πολιτικά, όπως ακριβώς γράφονται τα ονόματα των δικηγόρων και των ακροατών.

  Περισσότερες λεπτομέρειες στο αναλυτικό ρεπορτάζ από τη σημερινή συνεδρίαση του τρομοδικείου, που θα ακολουθήσει.

  ΚΟΝΤΡΑ

  http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18443&pos=4&cat_id=48

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/1/13, 8:41 μ.μ.  ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΔΙΚΕΣ
  Συνέχεια Νέας δίκης για τη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 22η συνεδρίαση, Παρασκευή 25/1/13

  Και αυτή η συνεδρίαση ήταν σύντομη. Αντιμετωπίστηκε μόνο η ένσταση αοριστίας του κατηγορητηρίου, που είναι ένσταση απόλυτης ακυρότητας. Μετά την καθιερωμένη ανάγνωση από την πρόεδρο των ονομάτων των κατηγορούμενων και τη διαπίστωση της εκπροσώπησηής τους από τους παρισταμένους συνηγόρους, τοποθετήθηκαν οι Χ. Μαρούδας και Σ. Φυτράκης.

  Ο πρώτος διάβασε την παρ. 21 του άρθρου 321 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το οποίο αναφέρει ρητά ότι στο κλητήριο θέσπισμα κάθε κατηγορία πρέπει να προσδιορίζεται με ακρίβεια και να αναφέρεται ρητά ο νόμος που την προβλέπει. Τίποτα απ΄ αυτά δεν συμβαίνει στο κλητήριο θέσπισμα αυτής της υπόθεσης, ενώ από το ίδιο πρόβλημα πάσχει και το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα. Μετά από αναλυτική επιχειρηματολογία, ο συνήγορος κατέληξε ότι η κλήση είναι άκυρη, λόγω αοριστίας του κατηγορητηρίου.

  Ο Σ. Φυτράκης ξεκίνησε με αναφορά στο κατασταλτικό μοντέλο που εφαρμόζουν όλα τα δικαστήρια όπως το τωρινό και συνέχισε αναφερόμενος στη στάση των διωκτικών μηχανισμών απέναντι στον εντολέα του Χ. Χατζημιχελάκη. Στο προηγούμενο δικαστήριο τον είχαν δικάσει ως απλό μέλος, ενώ τώρα τον αναβάθμισαν σε διευθυντικό στέλεχος λες και είναι στέλεχος σε τράπεζα, προκειμένου να του επιβάλουν πιο βαριές ποινές.

  Το τρομοδικείο, μετά από διακοπή της συνεδρίασης, απέρριψε την ένσταση αοριστίας, με το επιχείρημα ότι τόσο στο κλητήριο θέσπισμα όσο και στο άρθρο 187 Α όλα είναι πολύ συγκεκριμένα.

  Ο συνήγορος Δ. Κατσαρής ανακοίνωσε ότι κατά την είσοδό στο δικαστήριο δεν εφάρμοσε την απόφαση κατακράτησης των ταυτοτήτων και ότι η επιφορτισμένη μ” αυτή τη δουλειά υπάλληλος τον ακολούθησε μέχρι έξω από την πόρτα της αίθουσας. Ξεκαθάρισε, δε, ότι θα συνεχίσει να μην εφαρμόζει την απόφαση του τρομοδικείου. Η πρόεδρος εμφανίστηκε να μην ενοχλείται από τη δήλωση του συνηγόρου και επανέλαβε την άποψη για ιδιαιτερότητα και επικινδυνότητα της δίκης.

  Ο Δ. Κατσαρής υπέβαλε, ακόμη, μια ένσταση απόλυτης ακυρότητας, την οποία είχε υποβάλει στην προδικασία, αλλά το Συμβούλιο Εφετών δεν την εξέτασε ποτέ. Μολονότι ο συνήγορος διευκρίνισε ότι δεν καταθέτει την ένσσταση για να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά προς ενημέρωση του δικαστηρίου, ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει για να ετοιμάσει την εισήγησή του, πράγμα που έκανε με την επανέναρξη. Η πρότασή του ήταν, φυσικά, απορριπτική. Ο συνήγορος επανέλαβε το αρχικό του αίτημα, δηλαδή να διακοπεί η συνεδρίαση και να εξεταστεί τη Δευτέρα η ένστασή του, και σ” αυτό συμφώνησε και ο εισαγγελέας.

  ΥΓ. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την προκλητική ενέργεια της προέδρου Μ. Τζανακάκη που τοποθέτησε στην έδρα ένα μεγάλο πακέτο εγγράφων και ενημέρωσε τους συνηγόρους, αφού πρώτα διάβασε τους τίτλους των εγγράφων, ότι θα τα καταχωρίσει στους φακέλους των δικογραφιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα εισαγόμενα νέα έγγραφα βρέθηκε και ένα που αφορούσε την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα!

  Οπως ήταν επόμενο, όλοι οι παριστάμενοι συνήγοροι αντέδρασαν και υπογράμμισαν στην πρόεδρο, ότι για την ενέργεια αυτή δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα. Αυτή είναι μια πάγια πρακτική της Αντιτρομοκρατικής, την οποία νομιμοποίησαν όλα τα τρομοδικεία που εκδίκασαν τις υποθέσεις των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων. Ετσι, η κατηγορία μετατρέπεται σε κινούμενη άμμο, καθώς η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης και παρεμβαίνει με καινούργιο «υλικό». Και το παρόν τρομοδικείο δεν ξέφυγε από το συρμό.

  Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 28 Γενάρη, μέρα κατά την οποία θα εξεταστούν και οι πρώτοι μάρτυρες του κατηγορητηρίου.

  ΚΟΝΤΡΑ

  http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=18452&pos=4&cat_id=48

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.