Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια (video)


Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Χρυσαυγίτης (Ηλίας Παναγιώταρος , βουλευτής): «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Ελληνας. Δεν είναι Ελληνας.

Αυτά ειπώθηκαν στο κανάλι «Extra 3», στην εκπομπή «Μακελειό», τη Δευτέρα 22/10/2012.

Ο διάλογος είναι ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής και στο φιλοξενούμενο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Παναγιώταρο.

Απολαύστε τις απαντήσεις του «χρυσαυγίτη»:

*

- «Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Ελληνας έγχρωμος που ήταν Ελληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;»

Χρυσαυγίτης:«Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».

- «Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Ελληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσιανίτης».

Χρυσαυγίτης:«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Ελληνας. Δεν είναι Ελληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Ελληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Ελληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

- «Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;».

Χρυσαυγίτης:«Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα».

- «Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής».

Χρυσαυγίτης:«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Ελληνες. Δεν είναι βασικά».

- «Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;».

Χρυσαυγίτης:«Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Ελληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ: "Aς θίγεστε από αυτό που λέω εγώ και ας μη θίγεστε από αυτό που θα ψηφίσετε μεθαύριο"Eνα κείμενο του Μάνου Χατζιδάκι:"Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι"

Η Λιανα Κανελλη ειχε υπ οψιν της το παρακατω κειμενο για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό, οταν χθες βιωνοντας ενα ασχημο περιστατικο υποτιθεμενης ...σατιρας (!) απο την εκπομπη του ΣΚΑΙ. «Συντέλεια».

Ειπε οτι αν αρχίσουμε να αστειευομαστε για το δράμα δίπλα μας θα εξοικειωθουμε με το τέρας. «Μην μ’ ακούσετε εμένα, εγώ μπορεί να είμαι ένα τίποτα, ακούστε ένανΜάνο Χατζηδάκη ακούστε ανθρώπους πολύ σοβαρότερους, πολύ μεγαλύτερους από ‘μένανε – που πρόσφεραν πράγματα σ’ αυτόν τον τόπο, μην-εξοικειώνεστε-με το τέρας γελώντας με τα καμώματά του, είναι ο καλύτερος τρόπος να του μοιάσετε.... »

''Ο Mάνος Χατζιδάκις αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ήταν μπροστά για την εποχή του και είχε μάτια και αυτιά ανοιχτά φιλτράροντας το κάθε τι που συνέβαινε και έχοντας ταχύτατα αντανακλαστικά το κατέγραφε και το παρατηρούσε.Έμπαινε σε βάθος στα φαινόμενα της εποχής και γι' αυτό κατάφερε να είναι διαχρονικός. 
Παρακάτω
παραθέτουμε αυτούσιο ένα κείμενό του για το νεοναζισμό και τον εθνικισμό που έγραψε τον Φεβρουάριο του 1993, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του. Το κείμενο αυτό είχε δημοσιευτεί στο πρόγραμμα αντιναζιστικής συναυλίας που είχε δώσει η Ορχήστρα των Χρωμάτων με έργα Βάιλ, Λίστ και Μπάρτοκ. Το ίδιο κείμενο παράλληλα είχε δημοσιευτεί και στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

Ενώ τα πουλιά… Για τα πουλιά, μόνον οι δολοφόνοι, οι άθλιοι κυνηγοί αρμόζουν, με τις «ευγενικές παντός έθνους παραδόσεις». Κι είναι φορές που το κτήνος πολλαπλασιαζόμενο κάτω από συγκυρίες και με τη μορφή «λαϊκών αιτημάτων και διεκδικήσεων» σχηματίζει φαινόμενα λοιμώδους νόσου που προσβάλλει μεγάλες ανθρώπινες μάζες και επιβάλλει θανατηφόρες επιδημίες.

Πρόσφατη περίπτωση ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μόνο που ο πόλεμος αυτός μας δημιούργησε για ένα διάστημα μιαν αρκετά μεγάλη πλάνη, μιαν ψευδαίσθηση. Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η Δημοκρατία πολέμησε το φασισμό και τον νίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε το ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη από μας τους ίδιους. Και τον… νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος. Αγνοώντας πως απαλλασσόμενοι από την ευθύνη του κτηνώδους μέρους του εαυτού μας και τοποθετώντας το σε μια άλλη εθνότητα υποταγμένη ολοκληρωτικά σ’ αυτό, δεν νικούσαμε κανένα φασισμό αλλά απλώς μιαν άλλη εθνότητα επικίνδυνη που επιθυμούσε να μας υποτάξει.

Ένας πόλεμος σαν τόσους άλλους από επικίνδυνους ανόητους σε άλλους ανόητους, περιστασιακά ακίνδυνους. Και φυσικά όλα τα περί «Ελευθερίας», «Δημοκρατίας», και «λίκνων πνευματικών και μη», για τις απαίδευτες στήλες των εφημερίδων και τους αφελείς αναγνώστες. Ποτέ δεν θα νικήσει η Ελευθερία, αφού τη στηρίζουν και τη μεταφέρουν άνθρωποι, που εννοούν να μεταβιβάζουν τις δικές τους ευθύνες στους άλλους.

(Κάτι σαν την ηθική των γερόντων χριστιανών. Το καλό και το κακό έξω από μας. Στον Χριστό και τον διάβολο. Κι ένας Θεός που συγχωρεί τις αδυναμίες μας εφόσον κι όταν τον θυμηθούμε μες στην ανευθυνότητα του βίου μας. Επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουμε τη μετά θάνατον εξακολουθητική παρουσία μας. Αδυνατώντας να συλλάβουμε την έννοια της απουσίας μας. Το ότι μπορεί να υπάρχει ο κόσμος δίχως εμάς και δίχως τον Καντιώτη τον Φλωρίνης).

Δεν θέλω να επεκταθώ. Φοβάμαι πως δεν έχω τα εφόδια για μια θεωρητική ανάπτυξη, ούτε την κατάλληλη γλώσσα για τις απαιτήσεις του όλου θέματος. Όμως το θέμα με καίει. Και πριν πολλά χρόνια επιχείρησα να το αποσαφηνίσω μέσα μου. Σήμερα ξέρω πως διέβλεπα με την ευαισθησία μου τις εξελίξεις και την επανεμφάνιση του τέρατος. Και δεν εννοούσα να συνηθίσω την ολοένα αυξανόμενη παρουσία του. Πάντα εννοώ να τρομάζω.

Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι. Οι μισητοί δολοφόνοι, που βρίσκουν όμως κατανόηση από τις διωκτικές αρχές λόγω μιας περίεργης αλλά όχι και ανεξήγητης συγγενικής ομοιότητος. Που τους έχουν συνηθίσει οι αρχές και οι κυβερνήσεις σαν μια πολιτική προέκτασή τους ή σαν μια επιτρεπτή αντίθεση, δίχως ιδιαίτερη σημασία που να προκαλεί ανησυχία. (Τελευταία διάβασα πως στην Πάτρα, απέναντι στο αστυνομικό τμήμα άνοιξε τα γραφεία του ένα νεοναζιστικό κόμμα. Καμιά ανησυχία ούτε για τους φασίστες, ούτε για τους αστυνομικούς. Ούτε φυσικά για τους περιοίκους).

Ο εθνικισμός είναι κι αυτός νεοναζισμός. Τα κουρεμένα κεφάλια των στρατιωτών, έστω και παρά τη θέλησή τους, ευνοούν την έξοδο της σκέψης και της κρίσης, ώστε να υποτάσσονται και να γίνονται κατάλληλοι για την αποδοχή διαταγών και κατευθύνσεων προς κάποιο θάνατο. Δικόν τους ή των άλλων. Η εμπειρία μου διδάσκει πως η αληθινή σκέψη, ο προβληματισμός οφείλει κάπου να σταματά. Δεν συμφέρει. Γι’ αυτό και σταματώ. Ο ερασιτεχνισμός μου στην επικέντρωση κι ανάπτυξη του θέματος κινδυνεύει να γίνει ευάλωτος από τους εχθρούς. Όμως οφείλω να διακηρύξω το πάθος μου για μια πραγματική κι απρόσκοπτη ανθρώπινη ελευθερία.

Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.

Το φάντασμα του κτήνους παρουσιάζεται ιδιαιτέρως έντονα στους νέους. Εκεί επιδρά και το marketing. Η επιρροή από τα Μ.Μ.Ε. ενός τρόπου ζωής που ευνοεί το εμπόριο. Κι όπως η εμπορία ναρκωτικών ευνοεί τη διάδοσή τους στους νέους, έτσι και η μουσική, οι ιδέες, ο χορός και όσα σχετίζονται με τον τρόπο ζωής τους έχουν δημιουργήσει βιομηχανία και τεράστια κι αφάνταστα οικονομικά ενδιαφέρονται.

Και μη βρίσκοντας αντίσταση από μια στέρεη παιδεία όλα αυτά δημιουργούν ένα κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει ο εγωκεντρισμός η εγωπάθεια, η κενότητα και φυσικά κάθε κτηνώδες ένστιχτο στο εσωτερικό τους. Προσέξτε το χορό τους με τις ομοιόμορφες στρατιωτικές κινήσεις, μακρά από κάθε διάθεση επαφής και επικοινωνίας. Το τραγούδι τους με τις συνθηματικές επαναλαμβανόμενες λέξεις, η απουσία του βιβλίου και της σκέψης από τη συμπεριφορά τους και ο στόχος για μια άνετη σταδιοδρομία κέρδους και εύκολης επιτυχίας.

Βιώνουμε μέρα με τη μέρα περισσότερο το τμήμα του εαυτού μας – που ή φοβάται ή δεν σκέφτεται, επιδιώκοντας όσο γίνεται περισσότερα οφέλη. Ώσπου να βρεθεί ο κατάλληλος «αρχηγός» που θα ηγηθεί αυτό το κατάπτυστο περιεχόμενό μας. Και τότε θα ‘ναι αργά για ν’ αντιδράσουμε. Ο νεοναζισμός είμαστε εσείς κι εμείς – όπως στη γνωστή παράσταση του Πιραντέλο. Είμαστε εσείς, εμείς και τα παιδιά μας. Δεχόμαστε να ‘μαστε απάνθρωποι μπρος στους φορείς του AIDS, από άγνοια αλλά και τόσο «ανθρώπινοι» και συγκαταβατικοί μπροστά στα ανθρωποειδή ερπετά του φασισμού, πάλι από άγνοια, αλλά κι από φόβο κι από συνήθεια.

Και το Κακό ελλοχεύει χωρίς προφύλαξη, χωρίς ντροπή. Ο νεοναζισμός δεν είναι θεωρία, σκέψη και αναρχία. Είναι μια παράσταση. Εσείς κι εμείς. Και πρωταγωνιστεί ο Θάνατος''.

πηγη: γλόμπινγκ

Η εξαγωγή της επανάστασης κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και πως φτιάχνουμε αγωνιστικό προφιλ

Κάποιοι θα θυμόσαστε το άρθρο κατά τη διάρκεια των εκλογών όπου το left.gr (καταβολών ΣΥΡΙΖΑ) έκανε μια μικρή λαθροχειρία εμφανίζοντας συγκέντρωση του ΚΚΕ ως κάτι γενικό, αόριστο, αριστερό. Για να φρεσκαριστεί η μνήμη πατήστε εδώ. Ύστερα από αυτό το left.gr απάντησε προσπαθώντας με λίγα λόγια πως είμαστε φαντασμένοι και ψεύτες, γεγονός που μας ανάγκασε να τους εκθέσουμε περισσότερο βάζοντας στοιχεία. Για να το θυμηθείτε και αυτό πατήστε εδώ. Φυσικά όλα αυτά είχαν γίνει ύστερα από την εκπληκτική προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε στη φωτογραφία στελέχη της ΚΝΕ.
Τυχαία όλα αυτά; Κάποιος καλοπροαίρετος θα πει πως ναι. Ήταν μια ατυχής στιγμή που.. σταθερά επαναλαμβάνεται. Αν δεν έχεις κόσμο θα πρέπει να το εφεύρεις. Διότι καλά τα 30αρια στις δημοσκοπήσεις αλλά άμα διαπαιδαγωγείς τον κόσμο στη λογική της καλής διαπραγμάτευσης και της σοσιαλδημοκρατίας δεν κινείς ούτε τον αέρα.
Το ΚΚΕ λοιπόν σε μία συμβολική κινητοποίηση είχε ανεβάσει αυτό το πανό στην ακρόπολη.
...Το οποίο ως δια μαγείας σε μία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό δέχτηκε μία μικρή αλλαγή. Μία εξαφάνιση δηλαδή. Βρείτε τη διαφορά στη διπλανή αφίσα.
Και αν νομίζατε ότι έχουν ηθική και ίχνος ντροπής ύστερα από όλα αυτά, φυσικά και πέσατε έξω. Στη διπλανή φωτογραφία βλέπετε μια παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ στην Ακρόπολη. Είχε το κακό πως το συγκεκριμένο πανό είχε και τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπέγραφε ως ΚΚΕ. Μιλάμε για 3 κακά σε ένα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
...Όμως για όλα έχουμε λύση και στη νέα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, υπήρχε πιο χοντροκομμένη αλλαγή. Καλλιτέχνες. Και επίσης πως τα λόγια είναι περιττά για την ξεφτύλα τους.

Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

“Αριστεροί της ευθύνης” στηρίζουν κυβερνήσεις που υπηρετούν υπεύθυνα τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων. Τραμπούκοι φασίστες, καλούν σε συνεργασία εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, ενώ θέλουν να “ξεβρομίσει ο τόπος” από τους μετανάστες εργάτες, ώστε αυτοί που θα δουλεύουν για 15 ή 18 ευρώ τη μέρα, να είναι Έλληνες και όχι ξένοι! “Αντικαπιταλιστές” του γλυκού νερού, πασχίζουν να αποδείξουν στους καπιταλιστές, πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από αυτούς, και πως αποτελούν την νέα σοσιαλδημοκρατία.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, ένας λαός που βρίσκεται σε παράκρουση! Άλλοι να κάνουνε υπομονή “μπας και υπάρξουν καλύτερες μέρες” (τσιμπώντας στους μεν), άλλοι να τα βάζουν με τους “βρωμομετανάστες” που τους “πήραν τις δουλειές” και “βρωμίζουν τον τόπο” (τσιμπώντας στους δε), και άλλοι να πιστεύουν πως από τον καναπέ, χωρίς ταξική πάλη και χωρίς ανατροπές, μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή προοπτική (τσιμπώντας στους άλλους).
Αν δεν καταλάβουμε ότι ανήκουμε στην εργατική τάξη, η οποία έχει αντίθετα συμφέροντα, και δέχεται πόλεμο από τους καπιταλιστές, αν δεν αντιληφθούμε πως η αλληλεγγύη μεταξύ μας, είναι αναγκαία, και πως μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο όταν οργανωθούμε όλοι μαζί, πέρα από συντεχνιακούς ή φυλετικούς διαχωρισμούς… δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τίποτα! Απλά, θα καθόμαστε και θα ακούμε, τα όσα έχουν να μας πουν με περισπούδαστο ύφος, οι σαλτιμπάγκοι του συστήματος, σκύβοντας περισσότερο το κεφάλι, σφίγγοντας πιο πολύ το ζωνάρι!
Όπως λέει και το σύνθημα: “Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στην ΝΕΤ 25/10/2012Και ξαφνικά το ΚΚΕ ξανά στα πάνελς. 
Οι δημοσιογράφοι πάντως, είτε πρόκειται για τους υπαλληλίσκους του Αλαφούζου, είτε πρόκειται για τους κρατικούς της ΝΕΤ, έχουν λάβει σαφείς εντολές όσον αφορά την αντιμετώπιση του ΚΚΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την προσβολή σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη


Το θέμα «Χρυσή Αυγή» δεν προσφέρεται για φάρσες και από αυτή την άποψη δεν δικαιολογείται το «αστείο» σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη μέσα στο στούντιο του ΣΚΑΪ. Το γεγονός δείχνει ότι ο χαρακτήρας αυτής της φασιστικής οργάνωσης ως όπλου κατά των εργαζομένων και υπέρ του κεφαλαίου δεν έχει γίνει αντιληπτός από εργαζόμενους. Ακόμα χειρότερο είναι αν έχει γίνει και παρόλα αυτά λανσάρεται ως αστείο.

Το θράσος του ΣΕΒ

Το μνημόνιο πρέπει να ξεπεραστεί. Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να πορευόμαστε με βάση τις λογιστικές επιταγές ενός μνημονίου, γραμμένου στα αγγλικά και να το ξαναγράψουμε με το δικό μας χέρι στα ελληνικά. Η εκταμίευση των δόσεων έπρεπε να εξαρτηθεί από την πορεία και μόνο των διαρθρωτικών αλλαγών, είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, απαιτώντας δομικές μεταρρυθμίσεις και «θεσμικές αλλαγές» που θα επιβάλλουν ακόμη πιο άγριο εργασιακό καθεστώς από το σημερινό, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί γοργά η κρίση σε όφελός τους. Περισσεύει το θράσος των μεγάλων επιχειρηματιών. Ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα βάρβαρα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα προώθησαν, ενώ απαιτούσαν και απαιτούν την πλήρη εφαρμογή τους, τώρα ζητάνε και τα ρέστα: Απαιτούν «ελληνικό μνημόνιο», δηλαδή να μη χρειάζεται η παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά τα εξοντωτικά μέτρα να τα συνδιαμορφώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι μόνοι τους με τις βολικές γι' αυτούς συνδικαλιστικές ηγεσίες που μεταξύ τους αποκαλούνται «κοινωνικοί εταίροι»! Δεν αρκεί στους καπιταλιστές η επιβολή των άγριων θυσιών στους εργαζόμενους με τρομοκρατικά διλήμματα, ψέματα και καταστολή, απαιτούν κοινωνική συναίνεση, δηλαδή οι εργαζόμενοι να αυτοκτονούν και να θυσιάζουν τα παιδιά τους για τα κέρδη του αφεντικού τους. Καμιά αναμονή, συνεχής πανεργατικός παλλαϊκός αγώνας ενάντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην πολιτική τους, στην ΕΕ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να αναχαιτίσουμε τα μέτρα, να τους ανατρέψουμε.

Η Αλέκα Παπαρήγα στον ΣΚΑΙ


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» και στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ MΑΘΗΜΑΤΑ ΛΕΝΙΝ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. "Ο ΛΕΝΙΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ"

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Σφοδρή επίθεση του ΚΚΕ στον Πρόεδρο του ΣΕΒ


«Περισσεύει το θράσος του εκπροσώπου των μεγάλων επιχειρηματιών. Ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα βάρβαρα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα προώθησαν, ενώ απαιτούσαν και απαιτούν την πλήρη εφαρμογή τους, τώρα ζητάνε και τα ρέστα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
«Απαιτούν «ελληνικό μνημόνιο», δηλαδή να μην χρειάζεται η παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά τα εξοντωτικά μέτρα να τα συνδιαμορφώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι μόνοι τους με τις βολικές γι' αυτούς συνδικαλιστικές ηγεσίες που μεταξύ τους αποκαλούνται «κοινωνικοί εταίροι,» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ. «Δεν αρκεί στους καπιταλιστές η επιβολή των άγριων θυσιών που επιβάλουν στους εργαζόμενους με τρομοκρατικά διλήμματα, ψέματα και καταστολή, απαιτούν κοινωνική συναίνεση, δηλαδή οι εργαζόμενοι να αυτοκτονούν και να θυσιάζουν τα παιδιά τους για τα κέρδη του αφεντικού τους», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Καπιταλισμός στον αέρα… [24-10-2012]


Προχτές ανακοινώθηκε η εξαγορά της Olympic Αir από την Aegean. Μέσα στον γενικό χαμό το θέμα βρήκε λίγο χώρο από τα social media αλλά και τα γνωστά καθεστωτικά Μέσα ενημέρωσης. Ως Ελληνοφρένεια γράψαμε στο twitter και στο facebook το εξής μήνυμα: «Η εξαγορά της Olympic Air από Aegean, δημιουργεί μονοπώλιο. Ευτυχώς που λειτούργησε ο ανταγωνισμός προς όφελος του κοινού. Πληρώστε χαϊβάνια».
Όπως συμβαίνει συνήθως προκλήθηκαν αντιδράσεις οι οποίες εκφράστηκαν με απαντήσεις του τύπου. «Και παλιά πληρώναμε την Ολυμπιακή», «πάντα πληρώναμε τους διορισμούς» και άλλες τέτοιες, στο γνωστό πλαίσιο που χρόνια τώρα έχει «τυλιχτεί», η κοινή γνώμη για ευνόητους λόγους.
Θυμίζω ότι η βασική επιχειρηματολογία από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και φιρμάτους παπαγάλους, πριν μερικά χρόνια ήταν, ότι δεν είναι σωστό να υπάρχει κρατικό μονοπώλιο ΚΑΙ στις αερομεταφορές και ότι θα είναι προς όφελος του επιβατικού κοινού να λειτουργήσει ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα ο ανταγωνισμός. Ότι μετά την πώληση της Ολυμπιακής, θα έρθουν αρκετές εταιρείες και έτσι θα πέσουν οι τιμές των εισιτηρίων, θα  βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και άλλα τέτοια αστεία. Ότι τέλος πάντων θα γλιτώσουμε από το κακό μονοπώλιο του ενός.
Βεβαίως και τότε υπήρξαν φωνές που έλεγαν ότι σε συνθήκες άκρατου καπιταλισμού, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, ότι οι όποιες εταιρείες θα συμφωνήσουν άτυπα σε κάποιο καρτέλ, ότι καμία ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί να επιτελέσει εθνικό έργο, καλύπτοντας τα ακριτικά νησιά, γιατί αυτό έχει κόστος που μόνο κάποιος κρατικός φορέας μπορεί να το κάνει και άλλα τέτοια «γραφικά», «οπισθοδρομικά» και «παρωχημένα».
Δεν πέρασαν 5 χρόνια και οι δύο εταιρείες που τελικά έμειναν, μετά από την σχετική «συνεργασία» τους, αποφασίζουν να εξαγοράσει η μια την άλλη και αντί για τον πολυπόθητο ανταγωνισμό στο όνομα του οποίου παθαίνουν απανωτούς οργασμούς παπαγάλοι και λοιπά λαμόγια, έχουμε ΜΙΑ και μοναδική εταιρεία, να κυριαρχεί στην αγορά την κατ ευφημισμόν και ελεύθερη!
Προσωπικώς δεν πέφτω από τα σύννεφα, όπως πιστεύω και αρκετοί από εσάς. Οι άνθρωποι δεν έκαναν τίποτε λιγότερο από αυτό που το οικονομικό πλαίσιο και η «επιχειρηματικότητα», τους επιβάλει. Αύξηση των κερδών τους, με κάθε μέσο. Και δόξα τω Θεώ, η Ενωμένη Ευρώπη, δίνει άπειρες δυνατότητες να αυξάνει τα κέρδη του ένα μονοπώλιο, εις βάρος των εργαζομένων, των χρηστών, της υγείας τους , τους περιβάλλοντος κλπ.
Όταν κάποιος κατακρίνει την ιδιωτικοποίηση κρατικού «θησαυρού», δεν σημαίνει ότι νοσταλγεί τις μέρες της κάκιστης διαχείρισης  αυτού του θησαυρού, από εντολοδόχους ξεπουλήματος. Σίγουρα τα σκάνδαλα με την Ολυμπιακή, οι χιλιάδες προσλήψεις, η συνειδητή υποβάθμιση και δυσφήμιση της εταιρείας, από σειρά κυβερνήσεων, δεν είναι κάτι αξιοζήλευτο. Κανείς δεν υποστηρίζει την κακοδιαχείριση, τις λαμογιές, τις αρπαχτές με την πρόφαση της επιτέλεσης κοινωνικού έργου, προς όφελος του λαού…
Επίσης προσωπικώς δεν έχω καμία αυταπάτη ότι μπορεί να λειτουργήσει ένας κρατικός οργανισμός προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, στο οικονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Κανείς κρατικός οργανισμός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, όταν όλοι οι κανόνες είναι φτιαγμένοι για να «προηγούνται» τα συμφέροντα των  ιδιωτικών όμιλων. Ο μόνος λόγος που υπάρχουν ακόμη κρατικές εταιρείες είναι για να παρέχουν διευκολύνσεις, υποδομών στις ιδιωτικές ή για να φορτώνονται τα μην κερδοφόρα κομμάτια του έργου τους.
Η μόνη πιθανότητα και δυνατότητα μια κρατική εταιρεία να λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου, είναι να λειτουργήσει μέσα σε άλλες οικονομικές συνθήκες, μέσα σε πλαίσιο και αντίληψη εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών και όχι των αναγκών των επιχειρηματιών. Υπάρχει τεράστια διαφορά.
Άρα λοιπόν, καταλήγοντας. Δεν νοσταλγώ το αμαρτωλό καθεστώς της Ολυμπιακής. (αν και θα πρέπει να τονιστεί ότι μέσα σε αυτό το καθεστώς τα αεροπλάνα της πήγαιναν παντού και  ήταν τα πιο ασφαλή. Και αυτό οφειλόταν στους «τεμπέληδες» τεχνικούς της…). Δεν έχω ψευδαίσθηση ότι μέσα σε αυτή την Ευρώπη, μπορεί να ορθοποδήσει και να είναι υγιής μια κρατική εταιρεία. Αλλά διάολε ούτε τους κανόνες τους καπιταλισμού δεν πρόκειται να εφαρμόζουν, προκειμένου να θησαυρίζουν;
Ούτε τα προσχήματα δεν θα τηρούν;

ΣΥΡΙΖΑ: Η Χρυσή Αυγή δεν συγχωρεί στον Γλέζο την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από την ΑκρόποληΩς αισχρές, άθλιες κι αντίστοιχες του νεοναζιστικού κόμματος χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά κατά του Μανώλη Γλέζου.
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «δεν μπορούν να συγχωρήσουν ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας υπέστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης», κάτι που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ φανερώνει το μένος των σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ για τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού.
Η δήλωση του Χρήστου Παππά για τον Μανώλη Γλέζο εδώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για το ζωντανό σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, λίγες μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς αισχρές και άθλιες, αντίστοιχες δηλαδή του νεοναζιστικού κόμματος.
Φαίνεται ότι ακόμα δεν μπορούν να «συγχωρήσουν» ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας υπέστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, φανερώνοντας το μένος και την οργή των σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ προς την ίδια την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού, του οποίου η συμβολή για την αντιφασιστική νίκη και την απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό υπήρξε ανεκτίμητη.
Αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα, οι εχθροί της δημοκρατίας και της ειρήνης, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να πιάνουν στο στόμα τους τον Μανώλη Γλέζο.


«... η κομμουνιστική πλειοψηφία»!


Στις εκλογές του 1974, η ΝΔ κατέλαβε στη Βουλή 219 έδρες, η Ενωση Κέντρου 60 και το ΠΑΣΟΚ 13. Σύνολο 292 έδρες, ποσοστό 97% επί του συνόλου των 300 εδρών της Βουλής...
Στις εκλογές του 1977, η ΝΔ κατέλαβε 171 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 93, η ΕΔΗΚ 16. Σύνολο 280 έδρες, ποσοστό 93%...
Στις εκλογές του 1981, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 172 έδρες, η ΝΔ 115. Σύνολο 287, ποσοστό 96%...
Στις εκλογές του 1985, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 161 έδρες, η ΝΔ 126. Σύνολο 287, ποσοστό 96%...
Στις εκλογές του 1989, η ΝΔ κατέλαβε 145 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 125. Σύνολο 270, ποσοστό 90%...
Στις εκλογές του 1990, η ΝΔ κατέλαβε 150 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 123. Σύνολο 273, ποσοστό 91%...
Στις εκλογές του 1993, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 170 έδρες, η ΝΔ 111. Σύνολο 281, ποσοστό 94%...
Στις εκλογές του 1996, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 162 έδρες, η ΝΔ 108. Σύνολο 270, ποσοστό 90%...
Στις εκλογές του 2000, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 158 έδρες, η ΝΔ 125. Σύνολο 283, ποσοστό 94%...
Στις εκλογές του 2004, η ΝΔ κατέλαβε 165 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 117. Σύνολο 282, ποσοστό 94%...
Στις εκλογές του 2007, η ΝΔ κατέλαβε 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 102. Σύνολο 254, ποσοστό 85%...
Στις εκλογές του 2009, το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε 160 έδρες, η ΝΔ 91. Σύνολο 251, ποσοστό 84%...
*
Από την καταγραφή αυτή προκύπτει ότι από το 1974 έως και τις εκλογές του 2009 ο δικομματισμός και οι συγγενικές του δυνάμεις καταλάμβαναν στη Βουλή ποσοστά εδρών που κινήθηκαν από το 84% μέχρι το 97%.
Η καταγραφή αυτή θα ήταν άνευ νοήματος, αν προχτές ο Πάγκαλος δεν ισχυριζόταν ότι για τα ελλείμματα και για τα δημόσια χρέη στην Ελλάδα φταίνε οι ρυθμίσεις της Βουλής, στην οποία Βουλή - όπως είπε - «την πλειοψηφία είχε η κομμουνιστική Αριστερά»...
Εν τέλει: Η καταγραφή αυτή αποκτά νόημα στο βαθμό που καταδεικνύει την ευκολία με την οποία το ψέμα, η παραχάραξη, η διαστρέβλωση, η παραποίηση και η μπαρούφαλανσάρονται σε αυτόν τον τόπο με τον μανδύα του δήθεν βαθυστόχαστου - και πάντα βαρύγδουπου - «πολιτικού λόγου».


ΟΙ ΓΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ: "ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΑΦΙΣΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα εκδήλωση που δεν έχει "διευκρινιστεί"


Στην προσπάθεια τους, οι σ. του Σύριζα να μπαλώσουν τις γκάφες τους πέφτουν από την μία λούμπα στην άλλη.
Βγάζουν ανακοίνωση ότι δεν ήξεραν τίποτε για την παραχάραξη της αφίσας που καλούσε στην εκδήλωση στο Δουβλίνο.
Καλά, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για την νέα παραχάραξη που έγινε στην αφίσα που προσκαλούσε σε άλλη εκδήλωση του Σύριζα στην Ισπανία;
 Σε λίγο θα μας βγάλετε και νέα διευκρίνηση, για την Ισπανία αυτή τη φορά. 
Δώστε  λίγη προσοχή σ. στη Κουμουνδούρου γιατί έχετε μπερδευτεί πολύ.
Γιατί από τη μιά συναντά ο πρόεδρος σας τον Πέρες και από την άλλη δύο βουλευτές σας επιβαίνουν στο Estelle και πάνε να σπάσουν (και καλά κανουν) το εμπάργκο στη Γάζα.
Οργανωθείτε λιγάκι.
Έκτός αν επιδιώκετε να προσφέρετε προϊόντα για όλα τα γούστα...

Αναδημοσιεύουμε από τον επίσημο ιστότοπο του Συνασπισμού την παρακάτω δήλωση:  
Διευκρίνιση από την Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία για την αφίσα της δημόσιας συνάντησης με τον Γιάννη Σταθά, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ...


 Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία θα ήθελε να ζητήσει ανεπιφύλακτα συγγνώμη, στους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και στο ΚΚΕ για την δυσαρέσκεια και για τη σύγχυση που προκλήθηκε από τη χρήση παραποιημένης φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει διαμαρτυρία του ΚΚΕ και η οποία χρησιμοποιήθηκε σε αφίσες για την διαφήμιση της δημόσιας συνάντησης με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιάννη Σταθά, στο Δουβλίνο στις 19 Οκτωβρίου. Η χρήση της παραποιημένης φωτογραφίας ήταν ένα σοβαρό λάθος που έχει ευλόγως προκαλέσει σύγχυση και δυσαρέσκεια.
Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία θα ήθελε να διευκρινίσει ότι αυτό το λάθος είναι αποκλειστική ευθύνη της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας, καθώς ούτε ο κ. Γιάννης Σταθάς, ούτε άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, είχαν δει την αφίσα πριν λάβει χώρα η συνάντηση.
Αναγνωρίζοντας το λάθος, η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Η  Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της με τους αγώνες του εργαζόμενου Ελληνικού λαού, κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Τρόικα και την Ελληνική Κυβέρνηση. 
To Γραφείο Τύπου

Προσεχώς...


Για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου...


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙκανείς την παραμικρή αμφιβολία για το πού οδηγεί τα πράγματα η πολιτική της κυβέρνησης και ποιον εξυπηρετεί, η διεθνής κοινότητα φροντίζει να το ξεκαθαρίζει το πράγμα. Και μάλιστα μέσω ...επαίνων.
Για του λόγου το αληθές η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε - με έκθεσή της - ότι η Ελλάδα σκαρφάλωσε 11 θέσεις στη λίστα των χωρών με τις καλύτερες επιχειρηματικές συνθήκες. Βελτιωθήκαμε, δηλώνει, εντυπωσιακά!
Τέτοια «προσαρμογή» έχουν επιτύχει μόνο χώρες όπως το Ουζμπεκιστάν, η Μογγολία, το Καζακστάν, η Σρι Λάνκα και το Μπουρούντι!!!
Ομως, και ο Χ. Β. Ρομπάι είπε για μία ακόμη φορά τα καλύτερα λόγια. Εξυγιαίνουμε - τόνισε - τα οικονομικά μας κι αυτό συνιστά μεγάλη πρόοδο.
Ε, αν σε αυτά προσθέσετε και ένα δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που υποστηρίζει ότι οι τιμές των ελληνικών ομολόγων ανεβαίνουν γιατί τα αγοράζουν ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί «θεσμικοί επενδυτές», έχετε πλήρη την εικόνα.
Με λίγα λόγια, μετατρέπουν τη χώρα σε ένα τεράστιο ...φαγοπότι για επιχειρηματίες, τράπεζες, διεθνή «λαμόγια» και πολυεθνικές. Κι αυτό το ονομάζουν «εκσυγχρονισμό», «πρόοδο» και «ενίσχυση του ευρωπαϊκού χαρακτήρα» μας.
Οσο για τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, είναι προφανώς το... κυρίως πιάτο στην όλη υπόθεση, μαζί με τη δημόσια περιουσία που έχει δημιουργήσει δεκαετίες τώρα από το υστέρημά του.
ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ η ΔΗΜΑΡ! Προς τι αυτή η επιμονή της τρόικας με τα εργασιακά; Αφού - λένε - δεν προκύπτει από αυτά δημοσιονομικό όφελος. Γιατί;
Δε βλέπουν άραγε ποιο όφελος είναι αυτό που προκύπτει και για ποιον; Μήπως δεν ξέρουν σε τι κυβέρνηση συμμετέχουν; Μήπως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται;
Αν επιμένουν τόσο, μπορούμε να τους θεωρήσουμε και ανόητους. Ομως, η αλήθεια είναι πως είναι υποκριτές.

Δείτε τους!


Ενας εσμός βαρύγδουπων εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!
Ενας συρφετός από τσανακογλείφτες - «διανοούμενους», ένα εξωνημένο καθηγητικό κατεστημένο που επί τρία χρόνια λιβανίζει τη «σοφία» και την «αναγκαιότητα» των Μνημονίων.
Ενας θίασος που περιφέρει την αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, πλαισιωμένος από τους χορτάτους απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, τους επιφορτισμένους να προπαγανδίζουν στους νηστικούς τον «πατριωτισμό» της... νηστείας.
Δείτε τους!
*
Ορκίζονται πως... αγωνιούν για τον τόπο.
Την ίδια ώρα, μπουκωμένοι αυτοί, αναγκάζουν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.
Την ίδια ώρα εκδίδουν οδηγίες... «προστασίας του καταναλωτή», όπου ως «καταναλωτής» θεωρείται ο πεινασμένος που αναγκάζεται να παραδώσει τα ...χρυσαφικά της οικογένειας στο ενεχυροδανειστήριο για μερικές πενταροδεκάρες.
Την ίδια ώρα, σε ένα κρεσέντο «φιλανθρωπίας», συμπεριφέρονται στα εκατομμύρια των ανθρώπων του λαού σαν σε «σκυλιά», προσφέροντάς τους σε «τιμή ευκαιρίας»... ληγμένα τρόφιμα!
Δείτε τους!
*
Λένε ότι τα παιδιά μας «πρέπει» να δουλεύουν (όταν βρίσκουν δουλειά) για 200 και 300 ευρώ.
Λένε ότι «ρεαλισμός», «υπευθυνότητα» και προπαντός «σωτηρία» είναι η εξαθλίωση.
Αλλά, αφού αυτή είναι η «σωτηρία», ο «ρεαλισμός» και η «υπευθυνότητα», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;
Εμπρός, λοιπόν!


ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΧΥΔΑΙΩΝ ΥΒΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Χρ. Παππάς, βουλευτής Χρυσής Αυγής: «Η Ελένη Ζαρούλια αποκάλεσε τους μετανάστες ''τρισάθλιους και υπάνθρωπους'', εκφράζοντας απλά και ελεύθερα την άποψη της που είναι και η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Ο κ. Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ με κομουνιστικά αντανακλαστικά σκύλων ΠΑΒΛΩΦ παίρνει τα πρακτικά γι
α την ΓΚΕ-ΠΕ-ΟΥ. Πάλι καλά που δεν την έστειλε για εκτέλεση. 
Όσο και αν σκυλιάζουν ελαφροδεξιοί και πασοκοσυριζαίοι η Χρυσή Αυγή θα εκφράζει με τον τρόπο που ξέρει ελεύθερα την άποψή της μέσα κι έξω απ΄την Βουλή , εκφράζοντας πλέον τις απόψεις και τους πόθους εκατομμυρίων Ελλήνων.»

Με απλά λόγια: «Δεν ζητάμε καμμία συγγνώμη που βρίσαμε σκαιότατα τους ανθρώπους. Αντίθετα, παρουσιάζουμε τον ελληνικό λαό ως συνένοχό μας («και οι άλλοι τα ίδια λένε»), βρίζουμε αυτούς που πάνε να μας βάλουν στη θέση μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να βρίζουμε, είτε σας αρέσει είτε όχι».

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΩΝ.

Και νέο Photoshop απάτη σε αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχει λόγος "αγωνιστές" του Σύριζα να βγάζετε τα μάτια σας στο photoshop για να γίνεστε ρεζίλι. Μας το αποδεικνύετε εμπράκτως καθημερινά!

ΚΚΕ: Ν' αποδείξει ο λαός ότι δεν τον έχουν στο χέρι


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιο για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Το μεγάλο πρόβλημα των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι το πώς θα επιβάλλουν τη συνέχιση των εξοντωτικών μέτρων και μνημονίων διαρκείας στο λαό. Είναι στο χέρι των εργαζόμενων, των νέων, των ανέργων, να αποδείξουν με την οργάνωση και τον αγώνα τους ότι δεν τους έχουν πια στο χέρι, ούτε τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ούτε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και η ΕΕ».

Εκπαιδεύουν δημοσιογράφους...


Δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, αλλά πέρασε στα ψιλά: Το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad - Adenauer Stiftung) του κόμματος της Αγκελας Μέρκελ (CDU), διοργανώνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων, με «εκπαιδευτές» μεταξύ άλλων τον Γερμανό πρέσβη Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force (Ομάδα Δράσης) Jens Bastian, τον Γιώργο Τζογόπουλο, συνεργάτη του γνωστού και μη εξαιρετέου ΕΛΙΑΜΕΠ και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσο Τέλογλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «μέχρι τώρα, η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των Ελλήνων δημοσιογράφων». Ενδεικτικό του περιεχομένου και της σκοπιμότητας που υπηρετεί το συγκεκριμένο σεμινάριο, είναι το μάθημα που έγινε την περασμένη Δευτέρα από το Γερμανό εκπρόσωπο της Task Force, με αντικείμενο την «οικονομική προσαρμογή της Ελλάδας και τις δομικές μεταρρυθμίσεις». Δηλαδή, διδάσκουν στους δημοσιογράφους την προπαγάνδα υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται για να σωθεί το κεφάλαιο. Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος στην Ελλάδα διαβεβαιώνει ότι με τα σεμινάρια και άλλες πρωτοβουλίες «δημιουργείται μία ομάδα συνεργατών του ιδρύματος», το οποίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, συνεργάζεται ως εταίρος «με κρατικά θεσμικά όργανα, κόμματα, οργανώσεις της δημοκρατικής κοινωνίας, καθώς και με την επιλεγμένη ελίτ (...) συμβάλλουμε στην τήρηση της διεθνής τάξης, που σε κάθε χώρα καθιστά δυνατή την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας και ατομικής ευθύνης». Οι ίδιοι λένε ακόμα ότι το ίδρυμα «μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη της μεταρρύθμισης των υποδομών της χώρας με σταθερό προσανατολισμό».

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο


Εργασιακά
- Καταργούν διά νόμου τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μέσα από τη θεσμοθέτηση του νέου μηχανισμού του κατώτερου μισθού. Σε αυτόν (σήμερα ο κατώτερος είναι 586 ευρώ μεικτά) δεν θα περιλαμβάνονται οι τριετίες και τα επιδόματα και όλες οι προβλέψεις της Εθνικής Σύμβασης.
- Μειώνουν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, μέσω του συστήματος της μείωσης της περιόδου προειδοποίησης στους 3 μήνες! Στο τραπέζι παραμένει η πρόταση για μείωση της αποζημίωσης και στις απολύσεις χωρίς προειδοποίηση, με στόχο να δίνονται μέχρι 12 μισθοί και για τα παραπάνω ποσά να υπάρξει πλαφόν που θα δίνεται κλιμακωτά μέχρι του ποσού των 6 κατώτερων μισθών.
- Παραμένει η επιδίωξη για παραπέρα προώθηση της ευελιξίας με την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας σε όλους τους κλάδους και την κατάργηση του 5ήμερου, 8ωρου, 40ωρου με υπερωριακή απασχόληση χωρίς όμως αυτό να επιβαρύνει τον εργοδότη καθώς και κυλιόμενες βάρδιες αφού το ωράριο αποσυνδέεται από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης.
Μισθοί - συντάξεις
- Καταργούν και τα τελευταία απομεινάρια για τη 13η και 14η τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αρπάζοντας από τους συνταξιούχους από 800 ευρώ το χρόνο. Ειδικά για τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ εξετάζεται είτε η μείωση κατά 30 ευρώ το μήνα (330 από 360 ευρώ σήμερα) είτε η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ή ακόμη και συνδυαστικά (κατάργηση και των δώρων και μείωση 30 ευρώ το μήνα)!
- Προβλέπεται μείωση στο συνολικό ποσό της σύνταξης (άθροισμα κύριας και επικουρικής), με κλιμακούμενη καρατόμηση, που σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχύσει για τα ποσά από 1.000 ευρώ το μήνα (συνολικό άθροισμα για κύρια και επικουρική). Η κλοπή ξεκινά με συντελεστές που διαμορφώνονται ενδεχομένως και στο 4% ή 5% στο κλιμάκιο 1.000-1.500 ευρώ, στο 8% ή 10% για το τμήμα 1.500-2.000 ευρώ κ.ο.κ.
- Μεθοδεύουν αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, αύξηση στα όρια για πρόωρη συνταξιοδότηση από τα 18 στα 24 χρόνια (από το 2014), κατάργηση ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 65 χρόνων.
- Τρανταχτές περικοπές στο εφάπαξ, ανάλογα με το ασφαλιστικό ταμείο και με προβλεπόμενη κλιμάκωση από 23% μέχρι και 50%. Για τους σημερινούς συνταξιούχους έχουν προβλέψει την υφαρπαγή του εφάπαξ, που ήδη έχει δοθεί, μέσω μηνιαίας παρακράτησης του σε ποσοστό 3%.
- Περικοπές (από 12% έως 35%) στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια που αφορούν ένστολους, γιατρούς ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς κ.ά., αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012. Στα ειδικά μισθολόγια και σε παραπέρα περικοπές εντάσσονται και οι εργαζόμενοι σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ.
- Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που για τη μεγάλη γκάμα των εργαζομένων σημαίνει παραπέρα απώλειες 1.000 ευρώ το χρόνο.
Επιδόματα - Υγεία
- Καταργούν τα εποχιακά επιδόματα (ΟΑΕΔ), τα οποία παίρνουν οι οικοδόμοι, μισθωτοί στον επισιτισμό και τουρισμό κ.ά. με την προϋπόθεση συγκεκριμένου αριθμού ενσήμων ετησίως.
- Διαλύουν και καταργούν τη δαπάνη σε οικογενειακά, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, με τον αποκλεισμό από αυτά εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών, μέσα από την εφαρμογή εξευτελιστικών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Προκρίνεται η χορήγηση ενός και μοναδικού επιδόματος και μόνο για το φτωχότερο κομμάτι του πληθυσμού.
- Σε παράλυση οδηγούν τη λειτουργία των νοσοκομείων, σμπαραλιάζοντας τις «δαπάνες» για τα φάρμακα. Οι ασφαλισμένοι, όσοι και όσο μπορούν και αντέχουν, εξαναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Χαράτσια παντού
- Στο νέο λεγόμενο «ενιαίο τέλος ακινήτων» θα ενσωματώσουν τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ (για τα οποία δεν υπάρχει αφορολόγητο) και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ, που σήμερα έχει αφορολόγητο όριο στα 200.000 ευρώ) με την ταυτόχρονη επέκταση του χαρατσιού και σε μη ηλεκτροδοτούμενες εκτάσεις.
- Από την 1η Γενάρη του 2013 προχωρούν με την κατάργηση κάθε αφορολόγητου ορίου, επιβάλλοντας χαράτσια που θα εφαρμόζουν πάνω σε ευτελείς ή ακόμη και ανύπαρκτες αξίες γης και περιουσίας. Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου συζητήθηκε σε χτεσινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και αναμένεται να κλειδώσει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
- Το νέο κατ' αποκοπή χαράτσι θα κλιμακώνεται με συντελεστές που ξεκινούν από 0,1% ή 0,2% επί της «αντικειμενικής τιμής». Χαρακτηριστικό για το πού το πάνε είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία 74% των ιδιοκτητών στην Ελλάδα κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ. Επομένως η διαμόρφωση αφορολόγητου σε αυτό το επίπεδο θα εξαιρούσε τη μικρή ιδιοκτησία, την οποία και έχουν βάλει στο μάτι.
- Στους σχεδιασμούς συγκυβέρνησης - τρόικας είναι και η επιβολή «φόρου ιδιοκατοίκησης», με την εφαρμογή του οποίου θα φορολογούν ανύπαρκτα «τεκμαρτά εισοδήματα», τα οποία θα προσθέτουν στα άλλα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών. Περικοπές ετοιμάζουν και στα σημερινά αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές, κληρονομιές και μεταβιβάσεις ακόμη και για πρώτη κατοικία.
- Για το χαράτσι της «αλληλεγγύης» καρατομούν το αφορολόγητο όριο από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ! Η εφαρμογή του μέτρου συνεπάγεται νέο χαράτσωμα σε εισοδήματα από 357 ευρώ το μήνα, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από τα επίσημα όρια της φτώχειας.
- Το τέλος επιτηδεύματος το βαφτίζουν «ελάχιστο φόρο» και επιβαρύνουν τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες με 700 ευρώ (από 500 ευρώ το χρόνο μέχρι σήμερα).
Αναδρομική φορο-ληστεία
Για πολλά από τα παρακάτω νέα μέτρα έχουν προβλέψει την αναδρομική εφαρμογή τους από την 1η Γενάρη του 2012, εξέλιξη που θα απογειώσει σε νέα ύψη τη φοροληστεία που θα συντελεστεί μέσα από τις φορολογικές δηλώσεις της επόμενης χρονιάς.
- Καταργούν το αφορολόγητο όριο για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Η πρόσθετη επιβάρυνση διαμορφώνεται στα 200 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί, στα 400 ευρώ για τα 2 παιδιά κ.ά.
- Τα φορολογικά κλιμάκια και οι συντελεστές φόρου θα μειωθούν από 8 σε 5, εξέλιξη που έρχεται να δυναμώσει τη φοροληστεία απέναντι σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες.
- Καταργούν όλες τις «ελαφρύνσεις» που έχουν απομείνει από τις προηγούμενες παρεμβάσεις τους και που αφορούν στις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών, όπως για ενοίκια, τόκους δανείων α' κατοικίας, φροντιστήρια παιδιών, Υγεία κ.ά.
- Καταργούν τις ισχύουσες σήμερα φορο-«απαλλαγές» στα κοινωνικά επιδόματα, όπως της ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά, αναπηρικά, φοιτητικά.
- Καταργούν το αφορολόγητο όριο (σήμερα 5.000 ευρώ) για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρο-επαγγελματίες. Θα τους φορολογούν από το πρώτο ευρώ, ενδεχομένως με ενιαίο συντελεστή στο 28%.
- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και για τους αγρότες (επίσης 5.000 ευρώ). Από το 2013 οι επιστροφές ΦΠΑ περικόπτονται στο 6% από 11%. Ετοιμάζουν περικοπές και στις επιστροφές φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Τα ακόμη χειρότερα για τους αγρότες τα σχεδιάζουν για το 2014, με την κατάργηση του σημερινού λεγόμενου «ειδικού καθεστώτος» για χαράτσωμα με βάση τα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία.
- Περικοπές (πιθανόν στο 50%) του πρόσθετου αφορολόγητου που ισχύει για ΑμεΑ με αναπηρία πάνω από 67%.
- Καταργούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και άλλες ελαφρύνσεις που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου.
- Κατάργηση της μείωσης του φόρου που ισχύει σήμερα σε μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές.
- Προχωρούν με μεγάλες ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πάνω στο υγραέριο κίνησης που το εξισώνουν με το πετρέλαιο κίνησης.
- Ανατιμήσεις 25% προβλέπονται στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Από την 1η Γενάρη 2013 η τιμή του «ενιαίου εισιτηρίου» στην Αθήνα θα φτάσει στα 1,75 ευρώ (από 1,40 ευρώ σήμερα). Είναι απόλυτα φανερό ότι θα προχωρήσουν σε ανάλογες τρανταχτές ανατιμήσεις και σε άλλα τιμολόγια.
- Αυξήσεις ετοιμάζουν στους ειδικούς φόρους στα τσιγάρα, κυρίως στις λεγόμενες «φτηνές» μάρκες.
Πηγή: Ριζοσπάστης
Υπογράφω, απαιτώ και διεκδικώ την κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων http://km.kke.gr/


ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Αναπαράγει το αισχρό ψευτοδίλημμα «μέτρα ή πείνα»


Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της λυκοσυμμαχίας το μεταφράζουν σε «εξαθλίωση του λαού, για να μείνει η χώρα στο ευρώ»
Η απάντηση του λαού στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΕΕ πρέπει να είναι μία: Ταξική πάλη για να μην περάσουν τα μέτρα, να γκρεμιστούν οι καπιταλιστές και η εξουσία τους

Το ψευτοδίλημμα της συγκυβέρνησης «μέτρα ή πείνα»έρχονται να συνδράμουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, σε μια προσπάθεια να τη διευκολύνουν στην αναμέτρηση με το λαό για την ψήφιση και εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων.
Μιλώντας χτες σε συζήτηση που αφορούσε στα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
Η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεσή της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι φανερή η προσπάθεια των θεσμικών εκπροσώπων της λυκοσυμμαχίας να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό να δεχτεί τα μέτρα, απειλώντας τον με έξοδο από το ευρώ, όταν αποδεδειγμένα η αστική εξουσία στην Ελλάδα και η συμμετοχή της στην ΕΕ είναι η μήτρα της δυστυχίας που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πρόοδο στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και ότι «η πρόοδος αυτή θα εξετασθεί από το Γιούρογκρουπ, με βάση τη σχετική έκθεση που θα παρουσιάσει η τρόικα».
Ο ίδιος μίλησε για δυσοίωνες προβλέψεις στο άμεσο μέλλον σε ό,τι αφορά στην ανεργία και συνέδεσε την αντιμετώπισή της με τη λεγόμενη «κοινωνική ολοκλήρωση» της ΕΕ, στο πλαίσιο της βαθύτερης οικονομικής ενοποίησης, που σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης για εργαζόμενους και άνεργους.
Ψάχνουν συμβιβασμό με ΔΝΤ
Από το Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, δήλωσε πως δε θα δώσει το πράσινο φως σε οποιαδήποτε λύση του ελληνικού χρέους αν οι καπιταλιστικές αγορές του χρήματος, μεταξύ αυτών και το ΔΝΤ, δε θα θεωρούν αυτή τη λύση «βιώσιμη». Απέφυγε όμως να πει οτιδήποτε περισσότερο, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας.
«Η (γερμανική) κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη δώσει την έγκρισή της σε μια λύση που δεν θα θεωρήσουν οι χρηματαγορές ότι ευσταθεί», είπε ο Σόιμπλε, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η Γερμανία αναζητά ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Για την κατάσταση στην Ελλάδα, είπε ότι«δεν μπορεί να διορθωθεί άμεσα και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά», αλλά«είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το ευρώ ως αξιόπιστο νόμισμα».
Δείχνοντας εξάλλου ότι η διαμάχη για τη διαχείριση της κρίσης σχετίζεται και με τον πόλεμο ανάμεσα στο δολάριο και το ευρώ ως παγκόσμιο αποθεματικό, πρόσθεσε ότι «η παγκόσμια οικονομία θα ήταν πολύ λιγότερο σταθερή αν δεν είχαμε το ευρώ ως εφεδρικό παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών με αυξανόμενη σημασία».
Διαφημίζουν τα ομόλογα
Αποκαλυπτικό των παιχνιδιών γύρω από τα ελληνικά ομόλογα είναι χτεσινό δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας «Wall Street Journal».Οπως γράφει, από τότε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση του χρέους (PSI), πολλοί επενδυτές και κυρίως hedge funds από τις ΗΠΑ τοποθετούνται στο ελληνικό χρέος με αγορές ομολόγων σε πολύ χαμηλή τιμή, που σήμερα καταγράφουν κέρδη.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμα ότι μόλις το 20% του ελληνικού χρέους είναι σε ιδιωτικά χέρια, καθώς το υπόλοιπο κατέχεται από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τα κράτη της Ευρωζώνης.

Η ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥΑντιμέτωποι με τις αντεργατικές επιδιώξεις του Μάνεση είναι πλέον και οι εργαζόμενοι του Βόλου και του Βελεστίνου
Mείωση κατά 25% στους μισθούς των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια της «Χαλυβουργίας» σε Βόλο και Βελεστίνο, αξιώνει ο βιομήχανος Μάνεσης, κι ενώ ήδη όλο τον προηγούμενο χρόνο ξεζούμισε τους εργάτες στα δύο εργοστάσια τους οποίους, μάλιστα, χρησιμοποίησε ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, για να χτυπήσει τους απεργούς συναδέλφους τους στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.
Η απόφαση του βιομήχανου για τη μείωση των μισθών ανακοινώθηκε στη διοίκηση του σωματείου στο Βόλο και συναντά ήδη την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι τέτοιον καιρό, ο Μάνεσης αξίωσε και για τα τρία εργοστάσια πεντάωρη δουλειά με ανάλογη μείωση μισθών. Εκείνη η αξίωση απορρίφθηκε από τους εργάτες του Ασπροπύργου που συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους αντιπάλεψαν παλικαρίσια την εργοδοσία.
Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος που προειδοποιούσαν, τότε, τους εργαζόμενους στα δύο εργοστάσια της «Χαλυβουργίας» σε Βόλο και Βελεστίνο, ότι η υποταγή στις ορέξεις του Μάνεση που κήρυσσαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (επιχειρησιακό σωματείο και Εργατικό Κέντρο Βόλου) δεν θα τους έσωζε από τα «νύχια» του Μάνεση κι, αργά, ή γρήγορα, θα ερχόταν και η σειρά τους.
Στην πράξη, πλέον, αποδείχτηκε ότι αυτό που παρουσιάστηκε τότε σαν «συνετή στάση» από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό όχι μόνο δεν ήταν προς το συμφέρον των εργατών, αλλά αντίθετα τους παρόπλισε τότε που μπορούσαν ενωμένοι με τους συναδέλφους τους στον Ασπρόπυργο να αντιπαλέψουν από καλύτερες θέσεις το βιομήχανο.
«Πείτε "ΟΧΙ" στη διαβούλευση»
Να μην μπουν, ξανά, στο «λούκι του διαλόγου» με την εργοδοσία καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζόμενους στη «Χαλυβουργία» το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», σημειώνοντας: «Γνωρίζετε ότι ο δρόμος της διαβούλευσης, των συζητήσεων με την εργοδοσία το μόνο που κάνει είναι να της δίνει χρόνο για να εκβιάσει, να δημιουργήσει κλίμα αποδοχής των όποιων μέτρων. Σε όποια περίπτωση, κερδισμένος θα βγει ο Μάνεσης και χαμένοι θα βγείτε εσείς! ...
Γνωρίζετε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένετε. Πρέπει να μην αφήσετε χώρο και χρόνο στην εργοδοσία να σπεκουλάρει, για να περάσει τα μέτρα της».
Στο θέμα αναφέρθηκε, κατά τη χτεσινή ομιλία του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και ο Ν. Τριανταφυλλίδης, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, καλώντας τους μεταλλεργάτες στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο να μην μπουν σε κανενός είδους διαπραγμάτευση για τη μείωση του μισθού τους κατά 25%, ή άλλα μέτρα, αλλά να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα.
Τόνισε: «Συνάδελφοι, Χαλυβουργοί, έχετε πείρα για το τι σημαίνει να κάνετε πίσω στις απαιτήσεις της εργοδοσίας, να δέχεστε το τσάκισμα των δικαιωμάτων σας υπέρ του εργοδότη, σε περίοδο μάλιστα που οι συνάδελφοί σας έδιναν και έδωσαν μια ηρωική μάχη και που χρησιμοποιηθήκατε σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός. Τότε, σας έλεγαν ότι η στάση σας θα ανταμειφθεί. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδειχτεί τι σημαίνει ανταμοιβή από μεριάς του κεφαλαίου. Δεν είναι αργά! Τα συμπεράσματα αυτά μην τα βάλετε στην άκρη, μιας και τώρα σας ζητάνε ξανά να προσχωρήσετε στο ρεαλισμό της υποταγής. Μην τους αφήσετε να κερδίσουν χρόνο, εργοδότης και εργοδοτικοί, να σας παρουσιάσουν ως λύση νέα σφαγή που θα την βαφτίσουν ξανά "υπεύθυνη στάση". Συμπαραταχθείτε με το ταξικό κίνημα!»
Οι εργοδοτικοί
Από τη μεριά της, η διοίκηση του εργοδοτικού σωματείου παριστάνει τώρα την ανήξερη, την αιφνιδιασμένη και την απατημένη. Με δηλώσεις τους στον τοπικό Τύπο σπεύδουν να πουν πως δεν αποδέχονται τη μείωση των μισθών - αυτήν την απόφαση πήρε, ομόφωνα, το ΔΣ του Σωματείου - και, ταυτόχρονα, εκφράζουν τα «παράπονά» τους προς τον εργοδότη, διότι δεν «εκτίμησε» τη συνετή στάση τους στη διάρκεια της απεργίας των χαλυβουργών του Ασπροπύργου.
Φυσικά, ούτε και τώρα αλλάζουν, επί της ουσίας, στάση, όπως φαίνεται, πολύ καθαρά, και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, στην οποία αναφέρει: «Η στάση ευθύνης με την οποία έως τώρα η Διοίκηση του Σωματείου χειρίστηκε την ετυμηγορία της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Βόλου, για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αποτελεί σταθερή και αταλάντευτη θέση της και στο μέλλον».
Κι αφού παραπονιούνται για το «ρίξιμό» τους, υπενθυμίζοντας στη διεύθυνση της επιχείρησης ότι «οι εργαζόμενοι έχουν, ήδη, συμβάλει, εμπράκτως, στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Εταιρείας», τάσσονται υπέρ του «διαλόγου» με την εργοδοσία, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι «δικαιούνται και αξιώνουν να έχουν ισότιμο διαπραγματευτικό ρόλο στην εξεύρεση λύσεων, αφού πρώτοι αυτοί επιθυμούν την ευρωστία της επιχείρησης και, φυσικά, τη διασφάλιση της δουλειάς τους». Δηλώνουν, δε, πως το Σωματείο «θα καταθέσει στη νέα διαβούλευση που θα έχουν οι δύο πλευρές τις δικές του προτάσεις».
ΠΑΜΕ: Καμιά υποταγή, συμπαράταξη με το ταξικό κίνημα, δεν είναι «υπεύθυνη στάση» η σφαγή

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ναταλία Ρασούλη: “Σφακιανάκη, χέσε μας και συ!”


Μέσω facebook απάντησε στον Νότη Σφακιανάκη η κόρη του αείμνηστου Μανώλη Ρασούλη. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σφακιανάκη υπέρ της Χρυσής Αυγής, η Ναταλία Ρασούλη έγραψε:
«Σφακιανάκη, χ… μας κι εσύ. Εσύ που «βιάζεις» την Ιερά Οδό του Σωκράτη και του Πλάτωνα τραγουδώντας αρλούμπες; Και αφού μιλάμε και για αισθητική, τράβα βγάλε το γυαλί και τον Morrison, γιατί η αισθητική μας παραζορίζεται τα τελευταία χρόνια».
Ο Νότης Σφακιανάκης μίλησε για τη Χρυσή Αυγή, σε συνέντευξή του στην Τατιάνα Στεφανίδου και είπε, μεταξύ άλλων:
«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι απόφαση του ελληνικού λαού και πρέπει να τη σεβαστείτε. Η Χρυσή Αυγή δεν σπάει κανένα στο ξύλο. Σπάνε τους πάγκους σε όποιον δεν έχει άδεια, Μπορεί να πάρουν τα προϊόντα και να τα δώσουν σε φτωχές οικογένειες. Μια χαρά… ».
Πηγη:http://press-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1515.html

Σφακιανάκης στη Τατιάνα: Μου χαλάνε την αισθητική οι πακιστανοί στα φανάρια
NOTIS THE " KALVIN" KLANEI THE TSAR OF GREEK FASHION
NOTIS "THE BRAD PITT WITH TYFOS