Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Το μέλλον της Ελλάδας των "μεταρρυθμίσεων" και της Ε.Ε σε φωτογραφίες..

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την Αθήνα δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Τίμοθι Φάντεκ με τίτλο "Κάτι βρωμάει στην Αθήνα- Εικόνες μιας αποτυχημένης οικονομίας" παρουσιάζουν μια Αθήνα παρακμιακή, μια Αθήνα που καταρρέει υπό το βάρος της φτώχειας και της εγκληματικότητας.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θοδωρής Γεωργακόπουλος που "ανακάλυψε" τις φωτογραφίες στο site του αμερικανικού περιοδικού σχολιάσε: Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο οι εικόνες αυτές του φωτογράφου Τίμοθι Φάντεκ να περιγράφουν αντικειμενικά και πλήρως ολόκληρη την κοινωνία μας, ή έστω και το κέντρο της Αθήνας από μόνο του. Αλλά προς τα εκεί οδεύουμε, και πλέον γίνεται σαφές ότι έχουμε ξεπεράσει και τα τελευταία σημεία επιστροφής, έχουμε σπαταλήσει και τις τελευταίες ευκαιρίες σωτηρίας, και δεν έχουμε καμία ελπίδα πια. Φοβάμαι πως δυστυχώς η χώρα αυτή τελείωσε. Πολύ σύντομα, ολόκληρη θα είναι περίπου έτσι..

πηγή

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: «Έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας αλλά τώρα φάνηκε ο ζονγκ»

Λιάνα Κανέλλη: «Έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας αλλά τώρα φάνηκε ο ζονγκ»

Η Λιάνα Κανέλλη ένα 24ωρο μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου και υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρηδήλωσε πως «Έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας».

«Η χώρα έχει εκπαιδευτεί από τη μεταπολίτευση και μετά να δέχεται τέτοια φαινόμενα ως χαρτομαγκιές», επεσήμανε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στησύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονγκ. Θυμηθείτε πόσοι επίχαιραν με κάτι γιαουρτώματα», πρόσθεσε.

«Το εύχομαι, το ζητάω, το περιμένω, το προσδοκώ, το ονειρεύομαι» είπε όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως το απίστευτο περιστατικό θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

«Αν μπορούσα να προτείνω μια αντίδραση σε αυτό, πέρα από το μαύρο στο μαύρο, είναι η κάλπη είναι μπροστά και η ιστορία είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο», πρόσθεσε.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία.Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα.Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch,και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή.Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ,που τρομοκρατούν το λαό μας,μεταδίδουν ειδήσεις που θέλουν οι ισχυροί,ασκούν προπαγάνδα και καταπίεση ενώ γλύφουν ασταμάτητα τους δολοφόνους των Ελλήνων.Όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας,πρέπει να γίνει λόγος για ηθική αυτουργία κατά των Ελλήνων που αυτοκτονούν και εγκαταλείπουν την πατρίδα μας κάθε μέρα και πιό πολλοί.

Η «Δανειακή Σύμβαση» και ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Η αλχημεία είναι προφανής:
Αλλο πράγμα είναι το Μνημόνιο - λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - κι άλλο πράγμα είναι η Δανειακή Σύμβαση!
Το πρώτο - λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - θα το ακυρώσουμε (;). Τη δεύτερη θα την επαναδιαπραγματευτούμε.

Αλλά:
Εκεί είναι, σελίδα 59, παράγραφος 8 της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου, που απερίφραστα αναφέρεται:
«Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο...»!
Δηλαδή - παρά τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - το Μνημόνιο και η Δανειακή είναι ένα πράγμα. Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Επιπλέον:
Αυτή η Δανειακή Σύμβαση είναι που απερίφραστα θέτει την Ελλάδα (άρθρο 13, παράγραφος 1, σελ. 86) υπό το «αγγλικό δίκαιο» και συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η Παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο»!

Εκεί είναι (άρθρο 13, παράγραφος 2, σελ. 86) που η Ελλάδα τίθεται υπό την
«αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου»!

Εκεί είναι (αρθρο 13, παράγραφος 4, σελ. 86-87 της Δανειακής Σύμβασης) όπου αναφέρεται το εξής καταπληκτικό:
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητακαι ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο»!

Τι μας λέει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ;
Οτι αυτό το ανεπανάληπτο όργιο που λέγεται «Δανειακή Σύμβαση»,
με το οποίο η Ελλάδα τίθεται υπό το αγγλικό δίκαιο (!),
με το οποίο η Ελλάδα «απαλλάσσεται» από τα ...βάρη κάθε έννοιας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας,
με το οποίο η Ελλάδα «παραιτείται» κάθε ασυλίας της περιουσίας της έναντι των δανειστών,
αποτελεί - κατά τον ΣΥΡΙΖΑ - ένα πλαίσιο που δεν είναι απορριπτέο, δεν είναι καταγγελτέο, δεν είναι ακυρωτέο!
Αντίθετα αυτό το έκτρωμα ο ΣΥΡΙΖΑ το θέλει γιατί, όπως λέει, σε αντίθεση με το Μνημόνιο που είναι «κακό», η «Δανειακή» είναι «καλή» και «συζητήσιμη», ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ τη ...διαπραγματεύεται.
Κι αυτό - λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - είναι «αριστερή» πολιτική...

Το δεκάλεπτο προεκλογικό βίντεο του ΚΚΕ

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κερατσίνι

aleka

 

Σοβαρά χτυπημένος από την Κανέλλη ο Κασιδιάρης!

Σοκαριστική είναι η φωτογραφία του τραυματισμένου Χρυσαυγίτη, που όσο κι αν αμύνθηκε σαν γνήσιος Έλληνας στην επίθεση της δυνατότερής από αυτόν κομμουνίστριας, τελικά τον λάβωσε η σατανική δύναμη του Ριζοσπάστη!!!
Το σημείο όπου τα κόκαλα του χεριού παραμορφώθηκαν σε σφυροδρέπανο, φαίνεται καθαρά στην ακτινογραφία και αποστομώνει τους κακόπιστους. (Digital Atrwork: Μάκης Ανασιάδης)


Στην ακτινογραφία που κρατάει ο άτυχος νέος, φαίνονται ξεκάθαρα τα κόκαλα στο χέρι, που όχι μόνο έχουν υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο σημείο που το χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη, αλλά και έχουν παραμορφωθεί μόνιμα σε σχήμα σφυροδρέπανου! Γεγονός που δικαιολογεί την έντονη αντίδραση του Ηλία Κασιδιάρη μόλις τον άγγιξε ο Ριζοσπάστης, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μια απλή εφημερίδα, αλλά για ένα όπλο με σατανικές και μεταφυσικές δυνάμεις!!!

Δεν αποκλείεται μάλιστα, την ώρα που η εφημερίδα – μυστικό όπλο πλησίαζε τον αθώο Χρυσαυγίτη, να τον ψέκασε με ειδικά κομμουνιστικά αέρια! Από αυτά που σε κάνουν να ξεχνάς τους τρόπους σου και σε μεταμορφώνουν για μερικά δευτερόλεπα σε κάποιον άλλον. Σε κάποιον δηλαδή που μπορεί να φτάσει στο σημείο να παραβιάσει ακόμα και τον ανδρικό στρατιωτικό κώδικα τιμής και να επιτεθεί σε γυναίκες!

Όμως παρ' όλο τον ψεκασμό, ο άριστα εκπαιδευμένος κομάντο των ελληνικών και χριστιανικών αξιών, μπόρεσε να αμυνθεί και να προστατέψει το δεξί του χέρι που ήταν άλλωστε και ο στόχος της επίθεσης. αφού είναι το χέρι με το οποίο κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό!

Όσο λοιπόν κι αν τα προκατειλημμένα ΜΜΕ θέλουν να παρουσιάσουν την «αγαπημένη» τους Λιάνα Κανέλλη σαν «ανυπεράσπιστη γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης από έναν τραμπούκο», η αλήθεια τους διαψεύδει: Στην πραγματικότητα δηλαδή, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι εκείνος που τραυματίστηκε από τα ύπουλα και συνεχή χτυπήματά της που δεν κατέχραψαν οι κάμερες. Χτυπήματα που δεν άφησαν μόνο σημάδια στο κορμί, αλλά κυρίως στην ψυχή του άτυχου νέου. Και που όπως δήλωσε κι ο ίδιος, θα τα κουβαλάει για πάντα, μέχρι να περάσει η προθεσμία του αυτόφωρου.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Είσαι εσύ ηλίθιε. [8-06-2012]

Η ηλιθιότητα ξεχειλίζει από παντού. Στην πιο κρίσιμη εποχή της χώρας και των ζωών μας, η βλακεία πολλών, αισθάνομαι ότι φρενάρει την τελευταία δυνατότητα να είσαι ψύχραιμος. Η αμηχανία που προκαλεί η «λειτουργία» του ανθρώπινου εγκεφάλου,  κάνει τα οικονομικά προβλήματα, την γενική ανασφάλεια, την ατομική αγωνία για την επιβίωση να μοιάζουν τείχος από αλουμινόχαρτο.

Αφορμή η φασιστική επίθεση του Η. Κασιδιάρη κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλη, χτες στο πρωινό του Γ. Παπαδάκη. Η ερώτηση που έθεταν αρκετοί ακροατές, αναγνώστες και άλλοι, με απομόνωνε από την λογική: «Ποιος άρχισε πρώτος».  Σαν να επρόκειτο για δύο ζωηρά παιδάκια του νηπιαγωγείου, που αρπάχτηκαν για το αρκουδάκι τους, γνωρίζοντας όλοι εμείς οι ενήλικες ότι σε λίγο θα το έχουν ξεχάσει, ή στην χειρότερη με μια αυστηρή επίπληξη θα ηρεμήσουν και τα δυο. Συγγνώμη αλλά εδώ δεν τσακώθηκαν δυο. Επιτέθηκε ο ένας σε δύο. Δεν ήταν καβγάς δύο μερών, ήταν επίθεση του ενός μέρους στο άλλο, με εκρηκτικό και βίαιο τρόπο. Επίσης δεν ήταν ένας συνηθισμένος καυγάς, μεταξύ βουλευτών. Ήταν μια φασιστική επίθεση κατά εκπροσώπων της Αριστεράς. Ήταν μια κολοσσιαία πολιτική πράξη. Και μάλιστα πολιτική πράξη βίας. Ξεκίνησε από έναν, με βεβαρημένο κακό ιδεολογικό παρελθόν και παρόν και στράφηκε κατά εκπροσώπων ενός χώρου με βαρύ παρελθόν και μέλλον…

Η προσέγγιση του θέματος μόνο από την πλευρά του καυγά, είναι εντελώς απολιτική, επιφανειακή και κατά τη γνώμη μου ηλίθια. Πολλοί μου λένε δεν είναι ηλίθιος ο κόσμος, δεν φταίει που σκέφτεται αποιδεολογικοποιημένα, δεν έχει εμπειρία. Τρίχες κατσαρές. Όποιος σκέφτεται έτσι είναι ηλίθιος. Όποιος μετά από 5 χρόνια ΝΔ στην κυβέρνηση, 2 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, όποιος μετά από 2,5 χρόνια μνημονίων, μεσοπρόθεσμών και όλων όσων έχουν γίνει στην χώρα, δεν μπορεί να κάνει δυο συνδυασμένες σκέψεις, να δει τι κρύβεται κάτω από ένα εξόφθαλμο γεγονός, ζει στο συννεφάκι της μαλακίας του και επιμένω είναι ηλίθιος. Αρκετά το κανάκεμα στον ανυποψίαστο λαό. Αρκετή ανοχή έχουμε δείξει σε εγκληματικές επιλογές του, στην ωφελιμιστική λογική, στην κακογουστιά του, στην ακούραστη διάθεσή του για υποταγή, στο κιτσαριό του και στο λάστιχο που έχει για συνείδηση.

Όποιος δεν ξέρει τι είναι φασισμός είναι ηλίθιος. Όποιος  συνεχίζει να παγιδεύεται, όποιος γοητεύεται από παραπλανητικά λόγια, όποιος δεν βλέπει ποιος είναι ο συγκαλυμμένος φασίστας, ποιο μέσο ενημέρωσης και με ποιόν τρόπο προβάλει και ωραιοποιεί τον φασισμό.  Όποιος έχει ακόμη άγνοια ή συγκεχυμένη εικόνα για θέματα που αιματοκύλησαν τις προηγούμενες γενιές, είναι ηλίθιος και επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος για όλους εμάς αλλά κυρίως για τον εαυτό του, διότι θα είναι από τους πρώτους που θα γίνουν κιμάς σε κάποιο ξεκαθάρισμα φυλής, έθνους, θρησκείας, αίματος κλπ. (άλλωστε είναι ήδη κιμάς στο οικονομικό ξεκαθάρισμα που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 2 χρόνια).

Έχω άποψη για αρκετά θέματα, την οποία τσεκάρω, ελέγχω, προβοκάρω μόνος μου ή με άλλους, καθημερινά. Δεν λέω ότι όσα πιστεύω σήμερα θα αποδειχτούν σωστά αύριο. Θεωρώ βλακώδες όμως να παίξω μπουνιές με αυτόν που έχει διαφορετική. Το ακριβώς αντίθετο.Τρελαίνομαι να συζητώ, να διαφωνώ να πωρώνομαι, πάνω σε μια βάση. Αυτή των επιχειρημάτων, ή ακόμη και των επιθυμιών, ή ακόμη και των λειψών δεδομένων. Ακόμη και των ψευδαισθήσεων. Ακόμη και εμπαθειών. Όχι όμως χουλιγκάνικων αντιλήψεων και πρακτικών. Και αυτό το απεχθάνομαι επειδή είναι πολύ εύκολο, άρα προβλέψιμο, άρα περιττό. Προσωπικώς δεν βρίσκω καμία γοητεία να μιλώ με έναν δίμετρο τσιμεντόλιθο.

ΥΓ. Φανταστείτε πως νιώθω, όταν ακούω απόψεις όπως:

1. Ο Σαμαράς έχει την δυνατότητα να πείσει τους Ευρωπαίους.

2. Ο ΓΑΠ έκανε ότι μπορούσε για να μην χρεοκοπήσουμε.

3. Ο Άκης να επιστρέψει τα κλεμμένα για να ανέβουν οι μισθοί μας.

4. Μας ψεκάζουν.

5. Η Χρυσή Αυγή είναι κατά του συστήματος.

6. Χωρίς ανάπτυξη δεν θα βγούμε από το τούνελ...

(τελειώνουν και τα ψυχοφάρμακα…)

Θύμιος Κ.

Ο Γιάννης Πρωτούλης για τους ναζιστές της χρυσής αυγής (Video)

Ο Μάκης Παπαδόπουλος στη ΝΕΤ (7/6/2012)

vlcsnap-2012-06-08-02h13m31s1

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Η αηδιαστική ανακοίνωση του Τζήμερου

Από το Γλόμπινγκ

Το φασιστοειδές ψευτοάντρα-κότα ταγματασφαλίτη που κρύβεται να γλιτώσει το αυτόφωρο τον ξέρουμε, τον κάναν και φίρμα τα κανάλια.

Για τον αρχιαλήτη, κρυπτοφασίστα ντεμέκ "φιλελεύθερο" πού έπεσε απ' το facebook κ. κ. Τζήμερο, που ντύνει τις φασίζουσες απόψεις του με νεοφιλελεύθερες αηδίες και εμετούς σε στιλ "δουλέψτε τεμπέληδες" κλπ τι να πει κανείς για την κατάπτυστη, τυπική και άθλια ανακοίνωση

που έβγαλε "για ακραία και επικίνδυνα στοιχεία της δεξιάς και της αριστεράς" εξομοιώνοντας τη βούρτσα με την...

Πίσω απ' την ανέκφραστη πραγματιστική μάσκα κρύβεται το αηδιαστικό πρόσωπο της παλιανθρωπιάς του κεφαλαιοκράτη που θα σκότωνε τη μάνα του για να βγάλει λεφτά.

"Λήθη, λήθη, λήθη" και γι' αυτόν όπως είπε η Λιάνα.

(Οι εκπληκτικές εικόνες απ' το blog http://wonderjlawwall.blogspot.gr)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ - Εργαλείο του συστήματος η χρυσή αυγή

 vlcsnap-2012-06-07-22h51m01s136

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ - Αυτό που βλάπτηκε ήταν το πρόσωπο της δημοκρατίας (Video)

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για το επεισόδιο στο ΑΝΤ1

Η θέση του ΚΚΕ για το φορολογικό

050612papariga

Η απάντηση της Κανέλλη στην επίθεση Κασιδιάρη (Video)

Η Ελληνοφρένεια για τους τραμπουκισμούς του ΚαSSιδιάρη

Χρήσιμο ζώο ο Κασιδιάρης ...

Από το Πλάκα Κάνεις

H απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα για το σημερινό επεισόδιο με τον Κασιδιάρη-Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Να απαντήσει στις εκλογές κάλεσε τον λαό η Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη και τη Λιάνα Κανέλλη.

 

H Ανακοινωση:

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής
«Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος.
Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ.

Ω! Τι όμορφες δημοκρατικές στιγμές! Ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη στον αέρα

ΧΡΥΣΑ ΡΩΠΑ: ΤΟ ΚΚΕ Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ

«Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη φωνή που με πείθει. Εχω τις ενστάσεις μου, αλλά είναι και το μόνο κόμμα με το οποίο συμφωνώ στα περισσότερα απ' αυτά που πιστεύει και υπερασπίζεται.

Διαφωνώ κάθετα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Από τις προηγούμενες ακόμη εκλογές είχα αυτή την αίσθηση και επιβεβαιώθηκα.

Βαρέθηκα τα μυστικά και τα ψέματα αυτών των κομμάτων, που καλλιεργούν το έδαφος της απάτης.Κανείς δε μιλάει καθαρά, εκτός από το ΚΚΕ».

Σχόλιο του K.K.E με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του και την πλήρη υποστήριξή του στον ηρωικό αγώνα των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που πραγματοποιείται εδώ και 7 μήνες.

Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος κι έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κανένα δικαστήριο το γεγονός αυτό δε μπορεί να το ακυρώσει νομιμοποιώντας την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών και να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αλληλεγγύη της σε αυτόν, γιατί η νίκη του αγώνα τους θα είναι και δική της νίκη.Κανένας εκβιασμός, καμία εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση των εργατών της Χαλυβουργίας να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους.

Ο Θοδωρής Χιόνης στην ΝΕΤ (06/06/2012)

getImage

 

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Δάσκαλε που δίδασκες;

Του Πέτρου Κατσάκου

Το σκηνικό του νέου προεκλογικού σποτ της Νέας Δημοκρατίας άψογο. Μία σχολική αίθουσα που θα ζήλευαν ακόμα και οι τάξεις που άφησε πίσω της η Άννα Διαμαντοπούλου. Ο δάσκαλος είναι στη θέση του και δεν απεργεί. Θρανία, καρέκλες, πίνακας, κιμωλίες. τα πάντα στη θέση τους. Επάνω στα θρανία βρίσκονται βιβλία και όχι φωτοτυπίες. Και οι μαθητές ούτε πεινάνε, ούτε καν λιποθυμούν από την πείνα. Και όλα αυτά σε μια Ελλάδα εκτός ευρώ. Σε μια Ελλάδα που «λείπει» από τον ευρωπαϊκό παράδεισο.
Ένα τηλεοπτικό σποτ που «μπάζει». Γιατί ακόμη και η μαύρη διαφήμιση έχει τους κανόνες της, που στην συγκεκριμένη περίπτωση οι εμπνευστές της δεν δείχνουν να σεβάστηκαν.
Τι καλύτερο από το να γίνουν τα γυρίσματα σε μια αίθουσα που να θυμίζει τοπίο ολέθρου και καταστροφής όπως αυτό περιγράφεται στα σενάρια χρεοκοπίας; Τι πιο εμπνευσμένο από μια αίθουσα με σπασμένα τζάμια, δίχως θέρμανση και με τα παιδιά τυλιγμένα σε τρύπια πανωφόρια που προσπαθούν να ζεστάνουν τα σκελετωμένα από την πείνα κορμιά τους; Και ο δάσκαλος γιατί να είναι στη θέση του; Γιατί να μην είναι κι αυτός ένας από τους χιλιάδες κηφήνες συνδικαλιστές του δημοσίου; Γιατί όλα τόσο ρόδινα σε μια χώρα που έχει εκδιωχθεί από την Εδέμ του ευρώ πληρώνοντας το αμάρτημα της αντιμνημονιακής ψήφου;
Γιατί «με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε».. αλλά δεν παίζουμε ούτε με την νοημοσύνη των γονιών τους.

Πιο ΝΔούλος πεθαίνεις. [6-06-2012]

Κυκλοφορεί από χτες το νέο σποτάκι της ΝΔ. (δείτε το και στο σαιτ). Τοποθετείται χρονικά στο μέλλον όταν η Ελλάδα θα έχει βγει… από το Ευρώ.  Ξεκινά με μια αίθουσα δημοτικού σχολείου. Τα παιδάκια είναι από κάτω καθισμένα στα θρανία τους  και ένας ηλίθιος δάσκαλος από την έδρα, διαβάζει με αργό αλλά σταθερό στυλ, από τον πίνακα: Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία αυτές οι χώρες είναι στο ευρώ. Ένα κοριτσάκι από κάτω ρωτάει τον ηλίθιο:

-Και η Ελλάδα κύριε δεν είναι; (Ακολουθεί παύση και κοντινά στα μάτια του ηλίθιου και των παιδιών). Το κοριτσάκι επιμένει.  Γιατί; (ακολουθεί πάλι κενό και κοντινά). Το κοριτσάκι ξαναεπιμένει: Γιατί κύριε; Και μετά πέφτει η στιβαρή φωνή του εκφωνητή, που μηρυκάζει τις γνωστές μαλακίες… «Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε… κλπ κλπ»

Ο δάσκαλος στο ερώτημα του μικρού κοριτσιού δεν έχει να δώσει απάντηση και κοιτάει σαν ηλίθιος. Και είναι ηλίθιος διότι ενώ έχει υποστεί μείωση 30 έως 40% στο μισθό του δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να απαντήσει ότι αυτό έγινε σε αυτόν και σε χιλιάδες άλλους, για να εξοφληθούν οι ξένες τράπεζες και οργανισμοί από αμφιλεγόμενα δάνεια που έδιναν στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να τα ξεχρεώσει. Δεν μπορεί να απαντήσει ότι η μικρή Ελλάς εκβιαζόταν με την απειλή της Τουρκίας, από τους Ισχυρούς της Ευρώπης και εξαναγκαζόταν να κάνει παραγγελίες, αυξάνοντας και με αυτόν τον τρόπο το χρέος της, πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τα ντόπια λαμόγια και τις Ζίμενς…

Το σποτ αποκαλύπτει το μέγεθος της δουλοπρέπειας της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θεωρεί ότι η χώρα μας μπορεί να ευημερήσει ΜΟΝΟ μέσα σε έναν ευρύτερο οργανισμό. Αυτό αποδεικνύεται και από το ένοχο βλέμμα του ηλίθιου δασκάλου. Ο σοβαρός δάσκαλος σε αντίστοιχη περίπτωση, θα έπρεπε να πει στα παιδιά, ότι η ευημερία  των πολιτών δεν εξαρτάται από τις Ενώσεις κρατών. Να τους πει ότι σημασία έχει να ζούνε με αξιοπρέπεια στην χώρα τους. Να απολαμβάνουν τα πλούσια αγαθά της, τις ομορφιές της, τα τρόφιμά της. Να έχουν υποχρεώσεις και να τις τηρούν έντιμα, αλλά να έχουν και δικαιώματα. Στην μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό, στην δουλειά, στα χόμπι, ακόμη και στο χαβαλέ. Να ζούνε ήσυχα, δημιουργικά, ευτυχισμένα, αρμονικά, όπως δικαιούνται στον τόπο που γεννήθηκαν, χωρίς αυτό να εξαρτάται από το αν ανήκουμε στον Α υπερεθνικό οργανισμό ή στον Β υπερεθνικό οργανισμό.

Ο δάσκαλος έπρεπε να απαντήσει ότι η πρώτη έγνοια και ανησυχία κάθε παιδιού είναι να αγαπάει την πατρίδα του και όχι το ευρύτερο σύνολο, να υπερασπίζει την ανεξαρτησία της και την αυτόνομη πορεία της, μέσα η έξω από τον όποιο ευρύτερο σχηματισμό. Ο δάσκαλος πρέπει να καλλιεργεί ελεύθερο πνεύμα στα παιδιά, και όχι συναισθήματα κατωτερότητας. Να καλλιεργεί ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι ραγιάδες, που μελαγχολούν επειδή δεν ανήκουν κάπου. Προσωπικότητες που δεν φοβούνται να χαράξουν σε ατομικό και συλλογικό πεδίο, τον δικό τους δρόμο, αν χρειαστεί και έξω από οργανισμούς, με σεβασμό και ειλικρινή αισθήματα στους άλλους λαούς. Να τους πει ότι ακόμη και αν ανήκουμε κάπου, πρέπει να λειτουργούμε σαν να τραβούμε τον δικό μας μοναχικό δρόμο…

Ο ηλίθιος αυτός δάσκαλος θα έπρεπε επίσης να είχε απαντήσει στα παιδάκια, (που προφανώς κατά τη ΝΔ, δεν μένουν σε σπίτια ελλήνων, δεν έχουν απολυμένους γονείς, δεν έχουν παπούδες και γιαγιάδες που τους έχουν κόψει την σύνταξη και δεν ακούνε, για συσσίτια, αυτοκτονίες, φαγητό από τους κάδους, δεν ακούνε  τον πατέρα τους να βρίζει την Μέρκελ, τον Μπαρόζο, τον ΓΑΠ, η την παλιοκατάσταση), θα έπρεπε να απαντήσει, λοιπόν σε αυτά τα παιδάκια που έπεσαν από τον Άρη, ότι βρεθήκαμε εκτός Ευρωζώνης, επειδή οι «σύμμαχοί» μας, μαζί με τα ντόπια  κατοικίδιά τους, άφησαν τους καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, έκλεισαν νοσοκομεία, έκλεισαν μαγαζιά, δημιούργησαν 1,5 εκ άνεργους, έβαλαν φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, έκοψαν επιδόματα αναπήρων. Θα έπρεπε να πει στα παιδάκια ότι όλα αυτά έγιναν ΟΧΙ για το καλό του λαού μας, αλλά για το καλό μιας χούφτας συμφερόντων, άθλιων, αδίστακτων και εγκληματικών. Θα έπρεπε να τους πει ότι επί δύο χρόνια με τους ξένους και ντόπιους παπαγάλους τους, αυτά τα συμφέροντα, έβριζαν, μείωναν και πλήγωναν έναν λαό.

Το σποτάκι αυτό επιβεβαιώνει την δουλοπρεπή «εθνική ιδέα» της ΝΔ, που την εξέλιξε σε  επιστήμη  το αδελφό ΠΑΣΟΚ. Να «κολλήσει» δηλαδή η Ελλάδα σε έναν μεγαλύτερο σχηματισμό, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς προετοιμασία, με τον λαό μαθημένο στην αρπαχτή και στα ψίχουλα, κα 30 οικογένειες μαθημένες στο χρυσάφι και την διαπλοκή.

Είναι επιτυχημένο 1000%. Καταφέρνει να «κουμπώσει» τέλεια, την ιδέα του υποταγμένου λαού σε ένα ξεπουλημένο και εθελόδουλο κόμμα.

ΥΓ. Στο σποτάκι ο ηλίθιος δάσκαλος αναφέρει και την Ισπανία…

Θύμιος Κ.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού στο MEGA (Video)

vlcsnap-2012-06-06-01h49m37s120

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Κόντρα Λαφαζάνη - Κεφαλογιάννη για το μνημόνιο (Video)

vlcsnap-2012-06-05-22h55m58s113

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ - Εκπομπή Εκλογές 2012 [5/6/2012]

O Ψαριανός αδειάζει Παπαδημούλη για συνεργασία (Video)

Καλά σαράντα

Γράφει ο Θύμιος Καλαμούκης

- Σε έξι νοσοκομεία, διακόπτεται η τροφοδοσία με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής συνέλευσης των προμηθευτών Ιατρικών ειδών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 1,5 χρόνο. Τα νοσοκομεία είναι. 1. Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»,2. Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», 3. Γ.Ν.Α «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», 4. Γ.Ν.Α «ΣΩΤΗΡΙΑ», 5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, 6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ».
-Στο νοσοκομείο Νάουσας, η Μαιευτική έκλεισε παρά τις υπουργικές υποσχέσεις περί ενίσχυσης και αφού ο μοναδικός γιατρός που υπηρετούσε ήταν αδύνατον να αντεπεξέλθει στις ανάγκες. Πλέον, απειλείται η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου απέμειναν δυο επιμελητές, χωρίς καν διευθυντή. Τα παιδάκια από όλη την ευρύτερη περιοχή που χρειάζονται γιατρό διακομίζονται στο Νοσοκομείο Βέροιας, οι παιδίατροι του οποίου «καλύπτουν» τις εφημερίες και για λογαριασμό του Νοσοκομείου Νάουσας τις 15 μέρες το μήνα! Με νύχια και με δόντια κρατιέται και η Ορθοπεδική, καθώς λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης του διευθυντή θα μείνουν δυο γιατροί, οπότε θα χρειαστεί άλλος ένας για να λειτουργήσει ομαλά. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η Παθολογική, που διαθέτει μόνο δυο παθολόγους και απαιτούνται άλλοι τόσοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μονάδες τεχνητού νεφρού στα νοσοκομεία Κοζάνης και Φλώρινας έχουν μόνο από ένα γιατρό η καθεμία!

-Στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πριν από λίγες μέρες τα χρήματα τελείωσαν και η διοίκηση αποφάσισε να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις μόνο για έκτακτα περιστατικά, εξακολουθεί να βρίσκεται οριακά.
-Οι καρκινοπαθείς αναζητούν τα φάρμακά τους και εκλιπαρούν στα κανάλια…
-Ένα ακόμα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην ομαλή λειτουργία ζωτικών τμημάτων του Νοσοκομείου Χανίων: Η Αιματολογική Κλινική κινδυνεύει να μείνει χωρίς εξειδικευμένους αιματολόγους, δεδομένου ότι τέλος Ιουνίου λήγει η θητεία των δύο εξαιρετικά έμπειρων επικουρικών αιματολόγων.
-Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου εντός της βδομάδας μπήκε λουκέτο στο εξωτερικό καρδιολογικό ιατρείο υπό το φόβο της απώλειας ζωής ασθενών. «Βλέποντας ότι τελειώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα και ότι τα 200.000 ευρώ στο ταμείο επαρκούν μόνο για τις ανάγκες του νοσοκομείου για 2-3 μέρες, αναστείλαμε τη λειτουργία του ιατρείου, μέσω του οποίου κλείνονται και τα ραντεβού για όσους πρέπει να υποβληθούν σε στεφανιογραφία ή τοποθέτηση στεντ», εξηγεί ο διοικητής Γιώργος Βέργουλας.
-Στο νοσοκομείο Λευκάδας, χαρακτηριστικά καταγγέλλεται ότι λόγω έλλειψης πετρελαίου ,οι ασθενείς και το προσωπικό δεν έχουν ζεστό νερό περίπου ένα μήνα τώρα. Από μέρα σε μέρα λοιπόν κινδυνεύει να κλείσει λειτουργικά ,με τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων της Λευκάδας και της Αιτωλοακαρνανίας που εξυπηρετούνται από αυτό.

Μας σκοτώνουν. Μας εξαναγκάζουν σε βίαιο θάνατο. Εκβιάζουν και απειλούν ένα λαό, στερώντας του το βασικότερο δικαίωμα. Αυτό της πρόσβασης στις στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες. Ενδιαφέρονται μόνο για να εισπράξουν τους τόκους τους, γεμίζοντας τα ταμεία τους και αυξάνοντας κι άλλο τα κέρδη τους. Αχόρταγοι ακόμη και μπροστά στο αίμα, αρκεί να κερδίσουν και από αυτό. Η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση.  Είναι δολοφόνοι, αυτοί και οι έλληνες συνεργάτες τους που έφεραν την χώρα στον τάφο.
Αν πιστεύετε ότι στην αγκαλιά αυτών των αδίστακτων η Ελλάδα έχει μέλλον, αν πιστεύετε ότι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να «επαναδιαπραγματευθούν» και  αν πιστεύετε ότι αυτοί οι εγκληματίες ενδιαφέρονται για να σώσουν έναν λαό... συγγνώμη, αλλά δεν θέλω να πεθάνω ΕΤΣΙ. Αν νομίζατε ότι θα αποφεύγαμε αυτό το φρικτό παρών, ετοιμαστείτε για ένα ζοφερό αύριο.
Αυτοί μας σκοτώνουν και εμείς ελπίζουμε ακόμη ότι θα μας σώσουν;
Καλά σαράντα.

Η Αλέκα Παπαρήγα στο Mega (04/06/2012)

aleka

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ - Εκπομπή NETWEEK [4/6/2012]

vlcsnap-2012-06-05-01h27m43s202

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Παπαρήγα:Τι κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε στηρίζεται σε επιπολαιότητα για να πάρουν ψήφους, είτε έχει ένα άλλο συρτάρι κλειστό που θα το ανοίξει μετά τις εκλογές», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στο ΜΕGA, αφήνοντας υπονοούμενα για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του όχι μόνο δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν συνιστούν αριστερή πολιτική», τόνισε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Η γραμμή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινομενικά αντιφατική... Η αφέλεια με την οποία χειρίζεται ζητήματα προκαλεί τρομερή εντύπωση».
«Αν βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα γυρίσει μια ώρα αρχύτερα, πιο δυναμωμένη, μετά την απογοήτευση που θα σπείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε η κα. Παπαρήγα, ενώ ερωτηθείσα αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ η γγ του ΚΚΕ απάντησε ότι «το μόνον που δε θέλει για παρτενέρ είναι εμάς».

Δείτε το βίντεο από το ΜEGA

Υπομονή, Καρλ, στις δεκαοχτώ σοσιαλισμός. Του Σωτήρη Γκορίτσα

marxΠόσο λάθος είχες κάνει, σύντροφε Καρλ! Ηταν τελικά απλό πράγμα ο σοσιαλισμός. Γιατί μας έκανες να ξοδέψουμε άσκοπα τα νιάτα μας παλεύοντας να αποκτήσει συνείδηση ο εργάτης, να συμμαχήσει μαζί του ο μικρομεσαίος, να γραφτούν στα συνδικάτα τους, να φτιαχτούν τα λαϊκά τους μέτωπα, οι συνασπισμοί αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων; Ηταν τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι για να γίνει ο σοσιαλισμός δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά ένας αριστερός Σάκης Ρουβάς; Πώς δεν είδες τι ακαταμάχητο όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος μπορεί να γίνει το life style και να νικήσουμε τον καπιταλισμό με τα ίδια του τα όπλα;

Μας ταλαιπώρησες άσκοπα τόσα χρόνια με σφυροδρέπανα, όπλα, επαναστάσεις, ιστορικούς συμβιβασμούς, διασπάσεις, φυλακίσεις, εξορίες, νεκρούς. Χάσαμε τον χρόνο μας με όλα αυτά. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να πειραχτεί η τσέπη μας - το ευκολότερο σε αυτή την χώρα μιας και αν δεν μας την πειράξει άλλος την πειράζουμε μόνοι μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι χαλάσαμε τα μάτια μας προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη με το πολυσέλιδο «Κεφάλαιό» σου και πρεσβύωπες τώρα δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε live την επανάσταση των άφθαρτων, μοντέρνων και άγνωστων αγωνιστών που γίνεται μπρος στα μάτια μας.

Διότι, νομίζω, υποτίμησες, σύντροφε Καρλ, το πόσο σημαντικό είναι για τον σοσιαλισμό το να είσαι μοντέρνος, φρέσκος και κυρίως άγνωστος. Να μη σε ξέρει κανείς… Μην ανησυχείς, μόλις μας μάθουν θα εξαφανιστούμε από τα πάνελ εμείς και θα βάλουμε άλλους. Εχουμε φρέσκο απόθεμα κρυμμένο σε ΚΟΕ, ΔΗΚΚΙ, Ρόζες, Δίκτυα, κ.λπ. που δεν τους ξέρει κανείς. Τους κρύβουμε για να τους εμφανίσουμε μόλις το target group «ελληνική κοινωνία» βαρεθεί τη σημερινή μας συσκευασία. Είναι σαν τα σαμπουάν, Κάρολε. Κάθε προϊόν χρειάζεται ανανέωση. Γιατί νομίζεις φύγαμε από το ΚΚΕ και ήρθαμε στην Ανανεωτική Aριστερά; Για τις αφέλειες των Κύρκων και Παπαγιαννάκηδων; Ηρθαμε γιατί καταλάβαμε ότι μόνο μοντέρνοι και άγνωστοι πλασιέ μπορούν να πουλήσουν το μουχλιασμένο τυρί.

Μην μ' αρχίζεις πάλι την γκρίνια. Τι δουλειά έχει με όσα σου λέω ο Μπερλινκγκουέρ; Δεν του έφτανε του ανόητου το 35% που είχε για να κάνει τον σοσιαλισμό και πήγε και ζήτησε «ιστορικό συμβιβασμό» με τη Δεξιά. Καλά να πάθει. Εμείς διδασκόμαστε από τέτοια λάθη, Καρλ! Ποιον Αλιέντε; Πού τον θυμήθηκες αυτόν; Τι πάει να πει «να κοιτάξουμε τι έπαθαν οι Χιλιανοί μετά τις κρατικοποιήσεις, εθνικοποιήσεις, φορολογίες και αναδιανομές»; Αλλο Χιλή, Καρλ, άλλο Ευρώπη. Εδώ είναι πολιτισμένοι, δεν γίνονται αυτά. «Η Ευρώπη ήταν που βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία»; Δεν θέλουμε αυτή την Ευρώπη. Θέλουμε μιαν άλλη. Τι «ποια άλλη;». Δεν ξέρω, θα δούμε ποια άλλη, μη με πιέζεις τώρα. Κοίτα κάτι, Καρλ: ακόμα και έτσι να είναι, ακόμη δηλαδή και λαμπόγυαλο να μας κάνουν όπως τη Γιουγκοσλαβία, ακόμη και χούντα να έρθει σαν του Πινοσέτ, δεν βλέπεις ότι εμείς πάλι ωφελημένοι βγαίνουμε; Δεν είδες εφτά μόλις χρόνια δικτατορίας πόσο δυνάμωσαν την Αριστερά; Ολοι μαζί μας ασχολούνται τριάντα χρόνια τώρα! Σκέψου τα λίγο καλύτερα, σε παρακαλώ. Εχεις καιρό μέχρι τις 17 Ιούνη. Λίγο υπομονή, Καρλ, και θα δεις πόσο μάταια ήταν όλα όσα προσπαθούσαμε τόσα χρόνια και πόσο απλό πράγμα ήταν τελικά να γίνει «Στις δεκαοχτώ σοσιαλισμός!».

*Ο Σωτήρης Γκορίτσας είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου

πηγή

Το νέο πιστεύω…

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και η στήλη αποφάσισε να σας προσφέρει το νέο «Πιστεύω». Και αυτό επειδή η ανανέωση είναι αίτημα των καιρών και ζητούμενο. Πάρτε τη νέα εκδοχή για να έχετε κάτι επίκαιρο στις προσευχές σας. Το κείμενο ψιλοκυκλοφορεί στο διαδίκτυο . Διαβάζεται φωναχτά και αφού έχετε μελετήσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τώρα που το σκέφτομαι και το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για το δεύτερο ειδικά είτε για να εφαρμοστεί (από Συριζαίους ), είτε για να μην εφαρμοστεί (από τους άλλους). Διαβάζεται επίσης από όλους, ώστε αν εφαρμοστεί είτε το ένα είτε το άλλο, να μας σώσει κάποιος Θεός. (πράγμα μάλλον απίθανο). Και αυτό γιατί ο μεγαλύτερος Θεός είναι ο ατίθασος, ανυπάκουος, ψιλιασμένος και αποφασισμένος εαυτός μας. Και όπως γνωρίζετε τέτοιοι συνδυασμοί λέξεων και εννοιών, υπάρχουν μόνο στα κείμενα και τα σημειώματα. Προς το παρών.

Πιστεύω εις ένα Ευρώ,

Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν ΔουΝουΤού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων.

Και εις ένα Κύριον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ., τον Υιόν του Ευρώ τον μονογενή,

τον εκ του Πατρός δανεισθέντα προ πάντων των εντόκων.

δάνειο εκ δανείου, ευρώ αληθινόν εξ ευρώ αληθινού, τοκισθέντα, ου χαρισθέντα,

ομοούσιον τω ΔΝΤ, δι' ου τα πάντα οφείλετο.

Τον δι' ημάς τους χαχόλους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των Βρυξελλών

και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Ηλιθίου και Μαργαρίτας του Ανδρέα

και πρωθυπουργήσαντα.

Παρετιθέντα τε υπέρ ημών επί Καρόλου Παπούλια και παθόντα και ξεφτιλισθέντα.

Και ταξιδέψαντα στην Κόστα Ρίκα κατά τας γραφάς.

Και ανελθόντα εις τη σοσιαλισική διεθνή

και καθεζόμενον εκ δεξιών του Βλακός.

Και πάλιν ερχόμενον μετά λόξης

κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της μαλακίας ουκ έσται τέλος.

Και εις τον Παπαδήμα τον Άγιον, τον Κύριον, τον φοροοποιόν, τον εκ του Πατρός εκπορευόμενον,

το συν Πασόκ και ΝουΔού συγκυβερνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των εκδοτών.

Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και άποστολικήν Γερμανίαν.

Ομολογώ μνημόνιο εις άφεσιν χρεών.

Προσδοκώ κούρεμα ιδιωτών.

Κι οφειλή του μέλλοντος αιώνος.

Αμήν.

Πάντα πιστός,

Θύμιος Κ.

Οι οκτώ φόροι που θα πληρώσετε το καλοκαίρι

Οι οκτώ φόροι που θα πληρώσετε το καλοκαίρι

Αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα θα έρθουν εν μέσω καύσωνα οι φορολογούμενοι. Πολύ σύντομα, οι εφορίες θα αρχίσουν να αποστέλουν σειρά εκκαθαριστικών και ειδοποιητηρίων, καθώς στόχος είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις.

Ειδικότερα, οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι:

1. Φόρος εισοδήματος 2011.

Τα συγκεκριμένα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται αμέσως μετά την πρώτη εκκαθάριση. Ήδη το υπουργείο έχει δώσει αρκετές παρατάσεις. Φέτος, για πρώτη φορά θα κληθούν να βάλουν στην τσέπη και όσοι μέχρι πέρυσι ενέπιπταν στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, που υποχώρησε στα 5.000 ευρώ, ενώ μεγάλες επιπτώσεις έχει και το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών στο 10% της δαπάνης από το φόρο.

2. Τέλος επιτηδεύματος.

Το συγκεκριμένο χαράτσι, ύψους 500 ευρώ, αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν μπλοκάκι και δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό το 2011, μπορούν να δηλώσουν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να μην καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος, ενώ θα πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.

3. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.

Στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα συμπεριληφθεί και η βεβαίωση της έκτακτης εισφοράς από 1% μέχρι 4%, στη βάση τοου ύψους του δηλωθέντος εισοδήματος. Από αυτή εξαιρούνται οι φορολογούμενοι με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.

Αφορά τους φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Υπολογίζεται ότι θα σταλούν περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ, που καθυστέρησαν λόγω και προβλημάτων που είχαν προκύψει από την ανάθεσή τους σε ιδιωτική εταιρεία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναβάλει την αποστολή τους για το διάστημα μετά τις προηγούμενες εκλογές.

5. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.

Η πρώτη δόση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα βεβαιωθεί εντός του Ιουλίου. Η εξόφλησή του θα γίνει σε τέσσερις δόσεις.

6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.

7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011.

Η αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΦΑΠ θα αρχίσει ήδη τις επόμενες ημέρες.

8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Η βεβαίωση της εισφοράς αναφέρει το newsbomb.gr, θα γίνει με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.

Σόρος: Διορία τριών μηνών στην Ευρώπη – Κορύφωση της ελληνικής κρίσης το Φθινόπωρο

ΣΚΑΙ
«Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ», υποστήριξε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε: «Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες - πιστωτές της χώρας».
Όπως αναφέρεται σε κείμενο ομιλίας του που έγινε το Σάββατο και δημοσιεύθηκε χθες στον επίσημο ιστότοπό του, ο Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι ουδεμία κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο».
Επιπλέον, ο Σόρος ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανίας προκειμένου να διορθωθούν σφάλματα, λέγοντας ότι «σε μία
κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας».
Τέλος, προέβλεψε ότι όσο περνάει ο καιρός η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να πείσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες.

30.000 παιδιά αφήνουν το σχολείο

Τα δικαιώματα των παιδιών καταπατούνται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως 30.000 παιδιά αφήνουν κάθε χρόνο το σχολείο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

«Χρεωκόπησε η Δημόσια Υγεία»

«Το ΚΚΕ θεωρεί ότι τώρα πριν να είναι πολύ αργά πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα, ενόψει και των εκλογών, στο τι πρέπει να γίνει με τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΕΟΠΥΥ  και με τη στάση πληρωμών που ουσιαστικά υπάρχει απέναντι στα φάρμακα των ασθενών, στους υγειονομικούς μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους και στους φαρμακοποιούς. Στην ουσία δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία χρεωκοπία του δημόσιου συστήματος Υγείας όπως λέγεται» ανέφερε σε δηλώσεις της η Αλέκα Παπαρήγα.

«Ο ΕΟΠΥΥ αυτή τη στιγμή καλύπτει το 92% των ασφαλισμένων του ελληνικού λαού, περίπου 10 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους. Η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί για τους διπλάσιους αυτούς ασφαλισμένους τουλάχιστον τρεισήμισι φορές. Πιθανόν και παραπάνω, αν πάρουμε υπόψη τους τελευταίους μήνες της ύφεσης» είπε η ΓΓ του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στις δραματικές ελλέιψεις και τη μειωμένη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Παπαρήγα κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματός της τονίζοντας ότι:

«Το ΚΚΕ θα διεκδικηθεί η άμεση επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος, προκειμένου να καλύψει τα χρέη και τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Να δοθούν πίσω τα χρήματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων στον κλάδο της Υγείας και να καλύψει υγειονομικά όσους έχουν χάσει το δικαίωμα της ασφάλισης».

Για τα φάρμακα η κ. Παπαρήγα ζήτησε: «Το κράτος να αναλάβει το ίδιο να πληρώσει τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Να κάνει η ίδια η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες και όχι οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτως ώστε να υπάρχει έγκαιρη και επαρκής τροφοδοσία σε όλα τα φάρμακα. Η πληρωμή των φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς στους προμηθευτές να γίνεται μετά την εξόφλησή τους απ’ τον ΕΟΠΥΥ. Η πληρωμή στους προμηθευτές και η απόδοση του ΦΠΑ να γίνεται στο ύψους του ποσοστού που αποζημιώνονται αντίστοιχα από τον ΕΟΠΥΥ. Να δοθεί η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να συμψηφίζουν τα χρέη τους ανάμεσα στο δημόσιο και την εφορία. Να υπάρχει μηδενική συμμετοχή, δηλαδή δωρεάν, σε όλα τα φάρμακα των χρονίων παθήσεων και για τις συνοδούς νόσους και για όλα τα συμπληρώματα διατροφής».

«Μιλάμε για την αρχή μιας χρεωκοπίας και μάλιστα στο πιο σημαντικό και ευαίσθητο τομέα της Υγείας και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που πάσχουν από πολύ βαριά νοσήματα ή έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

enikos.gr

Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…

γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2. Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.
Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)
2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)
3. ΠΑΤΡΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )
4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)
5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)
6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)
7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km
8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km
9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km
10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)
Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km
Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.
Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.
Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.
2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.
3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;
4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;
5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;
6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;
7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;
8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;
9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;
10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;
11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

thoureios.blogspot.com-του Π. Παναγιωτόπουλου ( πολ. μηχανικού)

Το αυγό του φιδιού. Ένα ντοκυμαντέρ για τους νεοναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ένα καλό ντοκυμαντέρ για τους νεοναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της ΝΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ:

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.
Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.
Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

O Nίκος Μπογιόπουλος στο ΣΚΑΙ

Αναδημοσιευση απο Ταξικη Αντεπιθεση
Την παρακάτω ανάρτηση θεωρήστε τη ως απάντηση στο προβοκατόρικο δημοσίευμα του ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ότι πίσω από την περίφημη "επιστολή των στελεχών" κρύβεται ο Νίκος Μπογιόπουλος. Στη συνέχεια το blog έσβησε την επίμαχη παράγραφο στην οποία αναφερόταν το όνομα του δημοσιογράφου, η προβοκάτσια όμως παραμένει

Στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθω

 

Αλογο και γαϊδούρι...

Της Λιάνας Κανέλλη

H ζωή στην Ελλάδα μας βιώνεται σε δυο παράλληλους κόσμους, σύντροφοι. Το νιώθουμε όλοι. Μα όλοι! Απ' τη μια η πλειονότητα, βυθισμένη στην ανασφάλεια και το χάος, με τη φτώχεια να θερίζει όχι πια μόνον όνειρα και δη πολυτελείας, αλλά παιδικά στομάχια και γεροντικά κόκαλα. Γέμισαν οι δρόμοι από καλοντυμένους ζητιάνους που δε σε κοιτάνε στα μάτια και ζητάνε μια βοήθεια για τα φάρμακά τους. Στα εργοστάσια, στα ξενοδοχεία, στα γραφεία εταιρειών, χιλιάδες απολυμένοι παλεύουν με επισχέσεις, με απεργίες, με συνελεύσεις και ιδρωμένα απ' την αγωνία χαρτιά που μοιράζουν σε πεζοδρόμια, πασχίζουν να γνωστοποιήσουν στην κοινωνία πώς βρέθηκαν στο δρόμο όλοι ή μερικοί για την ώρα, καθώς πολλαπλασιάζονται οι χαλυβουργίες.

Ούτε θέλω να σκεφτώ τη ...δημοκρατία στην οποία δίνουν εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση τα παιδιά του 2012 στο ευρωχώρο Ελλάς.
Απ' την άλλη, μια μειονότητα των εχόντων και κατεχόντων το δημόσιο λόγο και κυρίως τη δημόσια εικόνα, διεκδικητές ψήφου επανορθωτικής, επαναληπτικής, κυβερνητικής, συνεκτικής ή διαλυτικής και αντιστασιακής, παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα πιθανοτήτων πουλώντας συμμαχικά σωσίβια, κομπογιαννίτικες συνταγές για πομάδες στα μείζονα τραύματα των πολιτών ανθρώπων, τσανακογλείφτικες ταρζανιές θαυμάτων που θα συντελεστούν την επομένη των εκλογών. Αυτές οι εκλογές έξω απ' όλα τα άλλα, δεν έχουν σύντροφοι ούτε καν την αξιοπρέπεια μιας παρτίδας πρέφας σε συνοικιακό καφενείο. Δεν έχουν ούτε το ήθος ούτε καν το ύφος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε ομάδες της γειτονιάς. Μοιάζουν ολοένα και περισσότερο, καθώς πλησιάζουμε την κάλπη, με ξεκαθαρίσματα παλιών και νέων λογαριασμών μπράβων της νύχτας που έγινε μέρα και στοίχειωσε και τις τελευταίες καλές προθέσεις να ισχύσει το ελάχιστο της κατανόησης της πραγματικότητας. Λες και γέμισε η προεκλογική αρένα σαράφηδες και τελώνες, φαρισαίους και ιερατεία, φθηνοπληρωμένους τελάληδες και μάγους των τσίρκων που δίνουν παράσταση μέρα μεσημέρι σε στρατιές άεργων και άνεργων.

Με πιάνει τις προάλλες μια γυναίκα ώριμη μετά από ομιλία σε πλατεία με μια ιδιότυπη αγωνία. «Χρόνια τώρα, όλη μου τη ζωή ψηφίζω ΚΚΕ. Ο άντρας μου κι ο γιος μου μ' έπιασαν και μου είπαν να ψηφίσω Σύριζα, έτσι για μια αλλαγή. Δεν με πιέζει ο άντρας μου, καλός είναι. Τι να του πω;». Για μερικά δευτερόλεπτα προσπάθησα να μη δείξω πόσο αίμα ανέβηκε στο κεφάλι μου μπροστά στην οικεία χειραγώγηση, την παντοδύναμη αναπάντητη αφέλεια της αφασικής «αλλαγής» που όμως είναι ανθρώπινη ανάγκη στην παρατεταμένη μίζερη πραγματικότητα. Η εικόνα ήρθε μπροστά μου ξεκάθαρη και καλά καδραρισμένη. Ανάμεσα στους δυο κόσμους των εικόνων που ζει αναγκαστικά η συντρόφισσα, ήρθε στο πιάτο η λύση, συνειδητά ή όχι δεν έχει και σημασία. Μόνο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να παράξει αφήνοντας ανέγγιχτες τις θλιβερές όψεις του ίδιου νομίσματος. Η αλήθεια είναι πάντα, ακόμα κι όταν πονάει, το καλύτερο αντίδοτο στο δηλητήριο των ψευδαισθήσεων και την παραμύθα της ναρκωμένης συνείδησης ή της λιπόθυμης απ' τα βάσανα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ακου να σου πω, της λέω. Να πας να πεις στον άντρα σου πως έχουμε εκλογές και δεν χάζεψες να τις περνάς για ιπποδρόμιο. Σου λέει λοιπόν πως αντί να ψηφίσεις πρέπει να ποντάρεις σε ένα άλογο που μπορεί να κερδίσει. Και να του πεις πως προτιμάς να πας να ρίξεις το κουκί σου εκεί και σ' αυτούς που επιμένουν να σε θεωρούν άνθρωπο κι όχι γαϊδούρι. Τα ματάκια της λάμψανε. Σα να κατάλαβε πως πίσω απ' την πρόθεση κρυβόταν εκείνο το οικείο και ζεστό μιας ψευτιάς που από δικό σου χέρι μοιάζει με χατίρι και δεν σ' αφήνει να σκεφτείς την ντροπή της επομένης απέναντι στον καθρέφτη σου. Ισιωσε την πλάτη και είπε έτσι που να την ακούσουν και οι άλλοι γύρω. «Δεν αλλάζω εγώ». Αυτή η ...εκλογική πραγματικότητα δεν αναλύεται, δεν καταγράφεται παρά μόνον ολότελα προσωρινά σε δημοσκοπήσεις και θεωρητικές αναμετρήσεις. Την επομένη σύντροφοι, θα κριθούμε όλοι. Εκεί που τα γαϊδούρια θα παλεύουν για το ψωμί τους και τα ιδρωμένα άλογα θα φοβούνται τα ποντίκια τα κρυμμένα στα θησαυροφυλάκια της εξουσίας του πλούτου. Καμιά απορία αναπάντητη, κανένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά ανεξήγητο. Το ιπποδρόμιο είναι η αγορά. Στα φανερά λοιπόν εμείς, όρθιοι και πεζοί, αγωνιστές εκτός εμπορίου ψυχών και ονείρων. Εκλογές. Ψηφοδέλτια. Η ανατροπή δε δημοσκοπείται. Γίνεται. Και την επομένη των εκλογών.

Το σκίτσο της ημέρας

Αυριανισμός…

Ο αριστερός που ξεγελάστηκε δεν έχει δικαίωμα να ξαναξεγελαστεί

Original μέρες του 1981.

Μέρες του Γιώργου Παπανδρέου με τις ηχηρές μεταγραφές.

Μέρες ΣΥΡΙΖΑ και πολέμου Τσίπρα με τη διαπλοκή.

Μέρες του 1981 το 2012 με τις ηχηρές μεταγραφές ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ.

Θα την ξαναπατήσεις;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τρεις χυλόπιτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να έχει αφομοιώσει μεγάλο μέρος των προοδευτικών, αριστερών, ριζοσπαστών, οικολόγων ψηφοφόρων, μπορεί να έχει καταφέρει να πετύχει την επίσημη στήριξη κάποιων πολιτικών δυνάμεων όπως οι Αριστεροί Οικολόγοι και η Κοινωνική Συμφωνία, δεν είχε όμως την ίδια τύχη στην προσπάθεια του να ρίξει τις αντιστάσεις τριών πολιτικών κομμάτων όπως το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά το γεγονός ότι κάποια στελέχη της τελευταίας δήλωσαν την στήριξή τους στην κυβερνώσα Αριστερά. Κάθε ιστορία από αυτές τις χυλόπιτες μοιάζει με μια ιστορία που όλοι έχουμε ζήσει και σπάνια διηγούμαστε. Μια ιστορία δικής μας χυλόπιτας. Όμως κάθε μία από αυτές είναι διαφορετική. Ας τις δούμε μία-μία:

ΚΚΕ: «Απλά δεν σε γουστάρω»

Η χυλόπιτα που όλοι φοβόμασταν να φάμε. Γουστάραμε την όμορφη και ξεπεταγμένη κοπελίτσα στο σχολείο, την οποία όμως ήθελαν και άλλοι. Παρά το γεγονός ότι ζούσαμε σε άλλο κόσμο, αυτή κάπνιζε και έκανε κλάμπινγκ κι εμείς διαβάζαμε κόμικς και παίζαμε χαρτάκια ΡΑΝΙΝΙ πιστεύαμε ότι έχουμε ελπίδες επειδή κάποτε μας είχε χαμογελάσει. Έτσι την πιάνουμε και της λέμε ότι είμαστε φουλ ερωτευμένοι με την πάρτη της, ότι την σκεφτόμαστε κάθε μέρα και της αφιερώνουμε και ένα τραγούδι. Αυτή μας απαντάει πολύ ξεκάθαρα ότι δεν θέλει. Και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Όμως δεν το βάζουμε κάτω. Ντυνόμαστε καλύτερα, ανάβουμε και ένα τσιγάρο να το παίξουμε μάγκες, προσπαθούμε να κάνουμε παρέα με τα αλάνια του σχολείου και ευελπιστούμε ότι στην πενταήμερη θα την ποτίσουμε και θα μας κάτσει. Μάταια! Περνάει και η πενταήμερη και το γκομενάκι δεν μας κάθεται. Κι έτσι αρχίζουμε να την κακολογούμε στους φίλους μας τονίζοντας πόσο ανώριμη και κομπλεξική είναι και επιδεικνύουμε την χαιρεκακία μας λέγοντας ότι με τις παρέες που έχει επιλέξει τώρα θα καταστρέψει τη ζωή της. Επίσης για να το παίξουμε μάγκες στους φίλους μας δηλώνουμε αποφασισμένοι ότι την ξεπεράσαμε και δεν την πολυγουστάραμε τελικά. Ίσως να την πέσουμε στην άσχημη φίλη της για σπάσιμο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μας νοιάζει γιατί αυτή χάνει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δεν είναι ότι μου είσαι αδιάφορος, απλά είμαι σε άλλη φάση»

Μια χυλόπιτα που όλοι έχουμε φάει. Νοιώθουμε τα vibes, νομίζουμε ότι πάμε στα σίγουρα, όμως κάτι αναπάντεχο συμβαίνει και δεν μας κάθεται παρά την διαφαινόμενα αμοιβαία έλξη. Το γκομενάκι είναι αλλού. Έχει άλλα πράγματα στο μυαλό της και δεν θέλει να έχει αυτή την εποχή σχέσεις και δεσμεύσεις. Ίσως να είναι στη φάση που θέλει να μείνει μόνη της, να τα βρει με τον εαυτό της. Της αρέσει να κάνει παρέα μαζί μας, όμως δεν νοιώθει έτοιμη να κάνει το βήμα. Υπάρχουν κάποια πράγματα πάνω μας που την ενοχλούν και δεν μοιάζει διατεθιμένη να τα ξεπεράσει. Έτσι η χυλόπιτα δεν είναι το τέλος, αλλά μάλλον μια υπόσχεση για το μέλλον. Ίσως όταν τα πράγματα αλλάξουν να μας περιμένει, αν το θέλουμε κι εμείς βεβαίως.

Οικολόγοι Πράσινοι: «Δεν μπορώ! Σε βλέπω σαν φίλο»

Η απόρριψη της συνεργασίας από τους Ο.Π. έγινε με αιτιολογία την ανάγκη αυτόνομης έκφρασης, χωρίς όμως να αποκλείεται η μετεκλογική συνεργασία. Σαν να λέμε σε βλέπω σαν φίλο και δεν μπορώ να σου κάτσω. Όλοι το έχουμε ακούσει αυτό, έτσι δεν είναι; Βέβαια αυτή η δικαιολογία συνήθως είναι εντελώς ψευδής. Τι με βλέπεις σαν φίλο μωρή; Δυο μήνες είχαμε να μιλήσουμε κι ένα τηλέφωνο δεν πήρες. Βρες κάτι πιο πιστευτό. Όμως ακόμα και στην πιθανότητα να μας βλέπει ειλικρινά σαν φίλο γνωρίζουμε ότι στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ, και ότι μια φιλία μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Μεγαλώσαμε με Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς, δεν είμαστε τίποτα αθώοι. Έτσι λοιπόν, απορρίπτουμε με κατηγορηματικό τρόπο τον πέφτουλα, άσχετα αν απολαμβάνουμε την εγωιστική ικανοποίηση του να ρίχνουμε χυλόπιτα. Ταυτόχρονα κρατάμε και την πόρτα ανοιχτή γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται στο μέλλον. Μη μείνουμε και στο ράφι!

πηγή