Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Το θράσος του ΣΕΒ

Το μνημόνιο πρέπει να ξεπεραστεί. Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να πορευόμαστε με βάση τις λογιστικές επιταγές ενός μνημονίου, γραμμένου στα αγγλικά και να το ξαναγράψουμε με το δικό μας χέρι στα ελληνικά. Η εκταμίευση των δόσεων έπρεπε να εξαρτηθεί από την πορεία και μόνο των διαρθρωτικών αλλαγών, είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, απαιτώντας δομικές μεταρρυθμίσεις και «θεσμικές αλλαγές» που θα επιβάλλουν ακόμη πιο άγριο εργασιακό καθεστώς από το σημερινό, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί γοργά η κρίση σε όφελός τους. Περισσεύει το θράσος των μεγάλων επιχειρηματιών. Ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα βάρβαρα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα προώθησαν, ενώ απαιτούσαν και απαιτούν την πλήρη εφαρμογή τους, τώρα ζητάνε και τα ρέστα: Απαιτούν «ελληνικό μνημόνιο», δηλαδή να μη χρειάζεται η παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά τα εξοντωτικά μέτρα να τα συνδιαμορφώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι μόνοι τους με τις βολικές γι' αυτούς συνδικαλιστικές ηγεσίες που μεταξύ τους αποκαλούνται «κοινωνικοί εταίροι»! Δεν αρκεί στους καπιταλιστές η επιβολή των άγριων θυσιών στους εργαζόμενους με τρομοκρατικά διλήμματα, ψέματα και καταστολή, απαιτούν κοινωνική συναίνεση, δηλαδή οι εργαζόμενοι να αυτοκτονούν και να θυσιάζουν τα παιδιά τους για τα κέρδη του αφεντικού τους. Καμιά αναμονή, συνεχής πανεργατικός παλλαϊκός αγώνας ενάντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην πολιτική τους, στην ΕΕ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να αναχαιτίσουμε τα μέτρα, να τους ανατρέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.