Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Η Ευρώπη είναι στρατηγική μας επιλογή

«Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή» σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό είναι ακόμη εκείνη που του δίνουν οι αντίπαλοί μας».
Αναφερόμενος στις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αναφέρει: «Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο συνομιλητής της στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη που έχει πρόταση για την Ευρώπη».
Προσθέτει ότι «ο Χέλμουτ Σμιτ, για παράδειγμα, μιλά διαρκώς την ίδια γλώσσα που μιλάμε κι εμείς για το αδιέξοδο της κυριάρχης πολιτικής».
Σημειώνει ότι η κρίση βαθαίνει «και άρα πρέπει να στραφούμε ξανά στις κεϊνσιανές πολιτικές».
Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στείλει ποτέ ειδικό απεσταλμένο στην καγκελαρία, απαντά: «Μα, αν το κάναμε, θα το λέγαμε; Υπάρχουν, ως γνωστόν, πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.