Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Βρυξέλλες προχωρούν σε αποκατάσταση σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στήνεται γέφυρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Αλ. Τσίπρα

Συστηματικές προσπάθειες για να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας των Βρυξελλών με το ΣΥΡΙΖΑ - το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας - και να υπάρξουν ουσιαστικές συνομιλίες ενόψει και των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν για την Ελλάδα αναμένονται σε ευρωπαικό επίπεδο.

Η δεύτερη άρνηση επικοινωνίας που εισέπραξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας από τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βάν Ρομπάι, μετά την πρώτη του προέδρου του Eurogroup κ. Ζάν Κλώντ Γιούνκερ να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό για την ορθότητα και τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας στάσης.

Οπως πληροφορείται «το Βήμα» ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον κ. Ρομπάι στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα από τις 4 Σεπτεμβρίου. Ενόψει της επίσκεψης του κ. Ρομπάι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ.Πάνος Καρβούνης και τα στελέχη του γραφείου στην Αθήνα υποστήριξαν το αίτημα για τη συνάντηση Ρομπάι - Τσίπρα που τελικά δεν έγινε καθώς ο πρόεδρος του Συμβουλίου δεν είχε χρόνο.

Μάλιστα, κατόπιν τούτου η γενική γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ενωσης απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ εγγράφως πρίν από την άφιξη του κ. Ρομπάι σημειώνοντας ότι:

- ο κ. Ρομπάι ΘΑ ΕΙΝΑΙ στην Αθήνα για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έχει προγραμματίσει μόνο τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Και κλείνει την επιστολή που ήδη έχει κοινοποιηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ

«η γενική γραμματεία (υπηρεσία πρωτοκόλου) δράττεται της ευκαιρίας για να ανανεώσει τη διαβεβαίωση της υψηλής εκτίμησης που έχει στο ΣΥΡΙΖΑ».

Πέραν αυτών είναι βέβαιο ότι στην Ευρωπαική Επιτροπή υπάρχει σοβαρός προβληματισμός για το που μπορεί να οδηγεί αυτή η στάση "αποκλεισμού" του ΣΥΡΙΖΑ από εθιμοτυπικές συναντήσεις μέχρι και επίσημες συνομιλίες. Κι ακόμη κατά πόσο η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί μπορεί να οξύνει τυχόν αντιδράσεις από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τις πληροφορίες πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξει πρωτοβουλία προκειμένου ο κ. Τσίπρας να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες και να υπάρξουν ουσιαστικές γέφυρες επικοινωνίες όπως συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις όλων των κρατών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο κι έχουν μάλιστα θεσμικό ρόλο στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.