Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: Ματαίωσαν την υπονόμευση του πολυήμερου αγώνα

Στη γενική συνέλευση στήριξαν την αγωνιστική πρόταση των ταξικών δυνάμεων για μη υπογραφή των νέων συμβάσεων, συνέχιση της απεργίας και κλιμάκωση του αγώνα

Να βάλει φρένο στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας για την υπεράσπιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων επιχείρησε χτες η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου της ΑΤΕ, η οποία αποδοκιμάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη χτεσινή γενική συνέλευση. Οι εργαζόμενοι στήριξαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να μην υπογράψει κανείς τις συμβάσεις και να συνεχιστεί η απεργία και σήμερα.

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΑΤΕ

Με πρωτεργάτη την παράταξη «Συσπείρωση», που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά μέλη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, το ΔΣ του σωματείου «κατέβασε» πρόταση στη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που τους καλούσε να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που επιδιώκει η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς, με τις οποίες καρατομούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να γίνει απεργία σήμερα και νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους από δω και στο εξής. Μάλιστα η «Συσπείρωση» δικαιολόγησε αυτήν την πρόταση μειώνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων της ΑΤΕ και λέγοντας πως οι εργαζόμενοι φοβούνται και δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε κίνδυνο. Αφού λοιπόν ο εργοδότης επιτίθεται, οι εργαζόμενοι καλά θα κάνουν να υπογράψουν τις συμβάσεις και μετά... βλέπουμε.

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν μόλις άκουσαν την παραπάνω πρόταση και αποδοκίμασαν έντονα τους συνδικαλιστές. Οι διαθέσεις των εργαζομένων ήταν ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης του αγώνα και έλεγαν πως «αν υποκύψουμε στους εκβιασμούς του εργοδότη, θα πάμε άκλαφτοι...».

Ετσι, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στήριξε την πρόταση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (παράταξη ΕΣΑΚ) η οποία καλούσε τους εργαζόμενους της ΑΤΕ να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, να προχωρήσουν σήμερα σε απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και να γίνει νέα Γενική Συνέλευση. Επιπλέον να γίνουν περιφερειακές γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να μην υποκύψει κανείς στις τρομοκρατικές πιέσεις, να μην υπογράψει κανείς, και το Σάββατο να γίνει Πανελλαδική Γενική Συνέλευση για τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν πως για τις εξελίξεις στην ΑΤΕ και τις δραματικές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων μοναδική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, και οι εργαζόμενοι πρέπει να απαιτήσουν να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.