Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Για όσους πιστεύουν ότι το να αγωνίζεσαι είναι μάταιο

Πέτυχαν την καταβολή των δεδουλευμένων

Επέστρεψαν στη δουλειά μετά από 13 μέρες απεργίας παίρνοντας ένα μισθό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής μέχρι αρχές Δεκέμβρη, το αργότερο

Μετά από 13 μέρες σκληρής απεργιακής μάχης οι εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», επέστρεψαν χτες νικητές στην εργασία τους. Η εργοδοσία αναγκάστηκε να τους καταβάλλει ήδη από χτες το μεσημέρι τα δεδουλευμένα του ενός από τους τρεις μήνες που χρωστούσε, ενώ δεσμεύτηκε σε χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων - το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες - μέχρι το αργότερο τις αρχές του Δεκέμβρη.

Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια σημαντική νίκη απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία όλες αυτές τις ημέρες συνέχιζε τον εμπαιγμό απέναντί τους. Συγκεκριμένα ενώ χρωστούσε ήδη τρεις μήνες δεδουλευμένων - με τον τέταρτο να «τρέχει» - αρνούνταν να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, ενώ στο μόνο που δεσμευόταν ήταν ότι θα καταβάλλει τον ένα μήνα.

Μάλιστα, η εργοδοσία είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει - σε μια από τις πρώτες συναντήσεις με το σωματείο των εργαζομένων - να σταματήσει η απεργία και να καταβληθεί μόνο ο ένας μήνας σε δύο δόσεις και χωρίς καμιά δέσμευση για τους υπόλοιπους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι με τις αποφάσεις τους απέρριψαν και αυτή και τις υπόλοιπες προτάσεις της εργοδοσίας και συνέχισαν συσπειρωμένοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ταυτόχρονα, όμως, έδωσαν απάντηση και σε ορισμένα μέλη της διοίκησης του σωματείου με διάφορες προφάσεις, στη διάρκεια της απεργίας, επιχείρησαν να ανατρέψουν τις αγωνιστικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και να τερματίσουν την απεργιακή κινητοποίηση.
Με αυτή τους τη νίκη οι εργαζόμενοι στην «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν εκ νέου καθυστέρηση στα δεδουλευμένα τους. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία καθυστερεί δεδουλευμένα. Τον περασμένο Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είχαν προχωρήσει σε 9ήμερη απεργιακή κινητοποίηση όταν η εργοδοσία τους όφειλε και πάλι δεδουλευμένα. Να σημειωθεί πως η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Δαυίδ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει συνολικότερη αναδιάταξη των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο δύο εργοστασίων της «COCA - COLA 3E», αλλά και την απόλυση περισσοτέρων από 300 εργαζομένων με τη μορφή της «εθελουσίας εξόδου».
Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6988588

1 σχόλιο:

  1. Όταν οι αγώνες διαρκούν και προπαντός όταν κερδίζονται, απουσιάζουν παντελώς από την "στρατευμένη" δημοσιογραφία και τον τηλεοπτικό χρόνο τον καλύπτει το αρκουδάκι που γεννήθηκε στην Αυστραλία ή το εσώρουχο της Μανωλίδου.
    Όταν χάνονται -με την ένοια που δίνουν τα φερέφωνα- τότε γίνονται πρώτο θέμα!
    Ας μην ξεχνάμε την Ελληνική Χαλυβουργία, την μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών, που επί μήνες, ήταν ως μη γενόμενη!
    Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε... και πιο δυναμικά! Δεν έχουμε άλλη επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.