Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ξεπούλημα της Εγνατίας με ... «προίκα»

egnatia-zouglaΣχεδόν τριπλάσια διόδια θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι οδηγοί στην Εγνατία Οδό, αν υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρηθεί σε ιδιώτες και ο αυτοκινητόδρομος αυτός, η κατασκευή του οποίου στοίχισε στον ελληνικό λαό πάνω από 6,5 δισ. ευρώ!

Το υψηλότατο αυτό αντίτιμο διοδίων, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό, θα «είναι ίδιο με αυτό που ισχύει στις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων (Μαλιακός-Κλειδί, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65 κτλ.)».

Η κυβέρνηση μάλιστα για να κάνει ακόμη πιο ...ελκυστική την επένδυση, αποφάσισε να δώσει ως «προίκα» στους ιδιώτες και τρεις πολύ σημαντικούς κάθετους οδικούς άξονες αυτοκινητοδρόμων (συνδετήριοι με γειτονικές χώρες των Βαλκανίων) στη Μακεδονία. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους αυτοκινητόδρομους: Σιάτιστα-Καστοριά-Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή (σύνορα με Αλβανία). Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας (σύνορα με Βουλγαρία). Χαλάστρα-Εύζωνοι (σύνορα με ΠΓΔΜ).

Με βάση αυτό τον απαράδεκτο σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση και των καθέτων αυτών αξόνων μέχρι το 2015, όλοι οι σημαντικοί οδικοί άξονες στην περιοχή της Μακεδονίας θα είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένοι. Και, φυσικά, θα τοποθετηθούν και εκεί σταθμοί είσπραξης διοδίων, παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν!

Ο λαός πρέπει να απαντήσει μαζικά και οργανωμένα και σ' αυτό το μεγάλο ξεπούλημα, που θα δώσει άλλο ένα χτύπημα στο πενιχρό του εισόδημα. Να απαιτήσει να καταργηθούν όλα τα διόδια και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής λαϊκή περιουσία, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια στους οδικούς άξονες, χωρίς να πληρώνει χαράτσια. Είναι απόλυτο δικαίωμά του, γιατί τα έχει χρυσοπληρώσει με τον ιδρώτα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.