Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Το πώς περνάει ο κόσμος ουδέποτε αποτέλεσε «Δείκτη Ανάπτυξης»

Η συνέπεια αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου...

Δεν έχουμε παράπονο, μπορεί να μας ρίχνουν το ένα χαράτσι μετά το άλλο, πλην όμως τώρα τα υπολογίζουν με απόλυτη ακρίβεια και όχι στο περίπου. Είναι ένα σαφέστατο δείγμα καλού σχεδιασμού και συνέπειας!

Αυτός πάντως διακοπές
δεν μπορεί να κάνει!

Ετσι, λοιπόν, η ΔΕΗ πληροφορεί τον κόσμο ότι η νέα επιβάρυνση μέσω της αύξησης των τελών για την «πράσινη» ενέργεια, θα φτάσει επακριβώς το 45,91% μεσοσταθμικά.Εχουν υπολογίσει δηλαδή και το τελευταίο ευρώ που θα μας πάρουν.

Πώς να το κάνουμε, από αυτά τα χρήματα περιμένουντόσες εταιρείες (αυτές ντε που... νοιάζονται για το περιβάλλον κι αποφάσισαν να παράγουν με το αζημίωτο ενέργεια από τον αέρα). Πρέπει να ξέρουν τι έχουν να λαμβάνουν.

Περιορίστηκαν οι απώλειες στον τουρισμό μας λένε τώρα οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων,αντί για 10% που προβλέπονταν είναι μόλις στο 3,8%.

Δεν ξέρουμε πώς υπολογίζουν τα ποσοστά τους, σίγουρα πάντως στις «απώλειες στον τουρισμό» δε μετράνε οι εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί που δεν μπορούν να πάνε διακοπές...

Προφανώς ούτε οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στο χώρο, των οποίων οι μισθοί μειώνονται, τα ωράρια και οι σχέσεις εργασίας διαλύονται ενώ η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Αυτών οι απώλειες είναι σίγουρα πάνω από 3,8%...

Ομως, είπαμε, το πώς περνάει ο κόσμος ουδέποτε αποτέλεσε «δείκτη ανάπτυξης». Μόνο ίσως από την... ανάποδη. Οσο χειρότερα τα πράγματα για τους εργαζόμενους τόσο περισσότερα τα κέρδη για το κεφάλαιο.

«ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ» μεταξύ τους οι υπουργοί της κυβέρνησης για τις περικοπές που τους έχουν ζητηθεί στα υπουργεία τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο καθένας ζητάει από κάποιον άλλον να κόψει περισσότερα και οι «μπηχτές» δίνουν και παίρνουν.

Κατανοούμε την ανάγκη τους να... διασώσουν κάπως το πολιτικό προφίλ τους. Ας μην έχουν όμως καμία αυταπάτη, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης τα έχουν αποφασίσει και τα υλοποιούν ενιαία. Κι αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει πολύ καλά.

Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.