Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Σόρος: Διορία τριών μηνών στην Ευρώπη – Κορύφωση της ελληνικής κρίσης το Φθινόπωρο

ΣΚΑΙ
«Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ», υποστήριξε ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα τόνισε: «Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες - πιστωτές της χώρας».
Όπως αναφέρεται σε κείμενο ομιλίας του που έγινε το Σάββατο και δημοσιεύθηκε χθες στον επίσημο ιστότοπό του, ο Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι ουδεμία κυβέρνηση στην Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο».
Επιπλέον, ο Σόρος ζήτησε την υποστήριξη της Γερμανίας προκειμένου να διορθωθούν σφάλματα, λέγοντας ότι «σε μία
κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας».
Τέλος, προέβλεψε ότι όσο περνάει ο καιρός η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει όλο και μεγαλύτερη δυσκολία να πείσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.