Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα σε στελέχη της ΚΝΕ (Video)

Aleka Papariga KNE

1 σχόλιο:

 1. Το Κόμμα Καταστροφικών Επιλογών,γνωστό και ως ΚΚΕ,
  70 σχεδόν χρόνια μετά την συμφωνία της Βάρκιζας
  παραδέχθηκε οτι έκανε λάθος και αναγνώρισε το δίκηο του Βελουχιώτη
  χωρίς όμως να τον αποκαταστήσει σαν μέλος του κόμματος!!!! Βλέπετε για το ΚΚΕ πιό σημαντικό,για να είσαι μέλος,
  είναι να μην διαφωνείς απο το να έχεις δίκηο.
  Ίσως σε 70 χρόνια από τώρα να παραδεχθούν οτι και σήμερα κάνουν λάθος .Άν θα υπάρχουν μέχρι τότε.
  Βλέπετε,το ΚΚΕ κινείται με τους δικούς του ρυθμούς χελώνας και την γνωστή προσαρμοστικότητα των δεινοσαύρων,για την οποία άλλωστε και εξαφανίστηκαν.Το ΚΚΕ θα ασχοληθεί με το σήμερα μετά από χρόνια,για να ανακαλύψει αυτό που βλέπουν τώρα ακόμα και τα μικρά παιδιά.
  Οτι δηλαδή,όταν γίνεται πόλεμος εναντίον του λαού δεν μπορείς να μένεις ουδέτερος αλλά πρέπει να πολεμήσεις στο πλευρό του μαζί με όλους τους άλλους που είναι στο πλευρό του,όσο και να διαφωνείς μαζί τους
  .Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει συνεργασία με το ΚΚΕ,για να φέρουν το σοσιαλισμό αλλά για να προστατέψουν λαικές κατακτήσεις δεκαετίών,που κατακτήθηκαν με αίμα,αίμα ΚΑΙ μελών του ΚΚΕ.Αλλά το ΚΚΕ δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς του.
  Εγώ είμαι φίλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στις εκλογές της 17 Ιούνη θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ,ξέροντας οτι είναι πολύ πιθανό να με απογοητεύσει.Θα το ψηφίσω όμως γιατί είναι απο τις ρεαλιστικά
  πιθανές να κυβερνήσουν προτάσεις η μόνη φιλολαική,η πιό ελπιδοφόρα.Είναι αυτή τη στιγμή η μόνη ελπίδα που έχω για καλύτερες μέρες.
  Μπορεί να αποδειχθεί φρούδα ελπίδα,συμφωνώ,μπορεί να αποδειχθεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ,το ξέρω.Μπορεί όμως και όχι.
  Δεν λέω οτι θα φέρει τον σοσιαλισμό,μπορεί όμως να ακολουθήσει φιλολαική πολιτική και να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.
  .Θα το ρισκάρω λοιπόν,γιατί δεν έχω τίποτα να χάσω.
  Και δεν σημαίνει οτι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση του δίνουμε και λευκή επιταγή.Ούτε οι εργατικοί και λαικοί αγώνες θα σταματήσουν,ούτε ο αγώνας για σοσιαλισμό και λαοκρατία.
  Το ΚΚΕ ,δυστυχώς και για αυτό και για μας, δεν έχει πρόταση για το σήμερα.Το προσκλητήριο στο οποίο καλέστηκε το ΚΚΕ δεν ήταν απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά απο τον ελληνικό λαό.
  Κι αυτό δεν το κατάλαβαν οι φωστήρες του κόμματος.Και σε αυτό το λαικό προσκλητήριο το ΚΚΕ δήλωσε απών και σήκωσε λευκή πετσέτα πριν καν πολεμήσει.Το έγκλημα αυτό θα το πληρώσει το κόμμα.Ο λαός θα το τιμωρήσει με ήττα πιό βαριά απο της 6 Μάη.
  Ίσως στο ΚΚΕ να επιθυμούν περισσότερη εξαθλίωση του λαού,
  για να δημιουργηθούν πιο ώριμες συνθήκες για επανάσταση.
  Εγώ πάντως δεν είμαι διατεθειμένος να φτάσω στο επίπεδο να πεινάσω για να προσπαθήσω να αλλάξω την ζωή μου.
  Ίσως πάλι δεν τους απασχολεί και πολύ η επερχόμενη ταπείνωση στις εκλογές γιατί πιστεύουν οτι αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσει τις ελπίδες του λαού,ο λαός θα βλέπει μετά το ΚΚΕ σαν τον μοναδικό του σωτήρα.
  Εγώ πάντως πιστεύω οτι μετά από αυτην την ήττα το ΚΚΕ πολύ δύσκολα θα ανακάμψει στο ποσοστό της 6 Μάη. Καλά,για παραπάνω,για να γίνει δηλαδή κόμμα με πλατιά επιρροή στις μάζες,δεν το συζητώ,γιατί θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και σε ιδεολογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κομματικής οργάνωσης.
  Οι συνέπειες αυτής της ήττας θα είναι χειρότερες από αυτής της Βάρκιζας.Γιατ ίτην εποχή της Βάρκιζας το ΚΚΕ ήταν ένα μαζικό κόμμα ενώ τώρα λόγω της εμμονής του στον ''υπαρκτό'' είναι ένα κόμμα στο περιθώριο και με την στάση του στο θέμα του αντιμνημονιακού μετώπου ακόμα πιο πολύ στο περιθώριο.
  Μετά την Βάρκιζα το ΚΚΕ κρατήθηκε γιατί ήταν κυνηγημένο και γιατί ήταν στα μάτια του λαού ο νούμερο 1 εχθρός της αντίδρασης.Με την σημερινή του στάση όμως είναι στα μάτια του λαού δικός του εχθρός.Μη σύμμαχος ίσον εχθρός.Κι αυτή η λαική πεποίθηση θα περάσουν πολλά χρόνια για να αλλάξει.
  Σε τελική ανάλυση,ουδόλως με απασχολεί τι θα γίνει με το ΚΚΕ.
  Αν δεν μπορέσει να αλλάξει και δεν έχει τίποτα καλό να δώσει,καλύτερα να πεθάνει,γιατί είναι και κάποιας ηλικίας.
  .Ο σοσιαλιστικός,μαρξιστικός χώρος σίγουρα δεν θα μείνει
  ορφανός με την απώλεια του ΚΚΕ. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να μην πεθάνει,γιατί ο δογματισμός και η θρησκευτική ευλάβεια αντί της κριτικής σκέψης δύσκολα πεθαίνουν αλλά να συνεχίσει να φυτοζωεί στο περιθώριο του λαού και της ιστορίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.