Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Ο ελληνικός λαός ληστεύει τις επιχειρήσεις!

Η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους φόρους για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ! (Όταν αυτοί λένε επιχειρήσεις εννοούν τις ΑΕ και ΕΠΕ και πάνω απ όλα τις… off-shore  ).


Το άκουσα στα δελτία ειδήσεων να το βεβαιώνει δήθεν η EUROSTAT. Έμεινα κατάπληκτος! Συμβαίνει αυτό το πράγμα και δεν το έχουμε καταλάβει;

Αν συμβαίνει τότε σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις ληστεύονται στους φόρους. Τελικά αυτές φορολογούνται για να πληρωθούν όχι μόνο τα χρέη της χώρας αλλά και οι συντάξεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα νοσοκομεία κλπ, κλπ. Αν το δούμε αλλιώς μάλιστα, στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις ληστεύονται από το κράτος για χάρη του λαού ή πιο απλά ο λαός ληστεύει τις επιχειρήσεις!

Έπιασα να δω τα στοιχεία για να το βεβαιώσω και πραγματικά ήμουν πολύ τυχερός γιατί έπεσα πάνω στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιαν.-Απριλ. 2012.

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές! Πράγματι ο λαός ληστεύει τις επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν άγριους φόρους για λογαριασμό του!

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιαν.-Απριλ. 2012 λοιπόν, τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ αφήστε τις off-shore  πού να τις ψάχνουμε τώρα στα νησιά Καϊμάν…) κατέβαλαν στο διάστημα αυτό συνολικά φόρους 90 εκ. (σε σχέση με πέρσι... ευτυχώς μειωμένοι κατά 42,30%)! Αυτά τα 90 εκ. αποτελούν το 1,57% του συνόλου των άμεσων φόρων (5.705 εκ) που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι στο ίδιο διάστημα. Αποτελούν επίσης το 0,62% των συνολικών φόρων που εισέπραξε το κράτος (14.428 εκ).

Ναι, είναι αληθινό! Οι επιχειρήσεις ληστεύεται άγρια από τον λαό δια μέσου των φόρων! Είναι πρωτοφανές για όλη την ΕΕ. Τα στοιχεία αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι οι επιχειρήσεις βαρύνονται δυσανάλογα με φόρους. Πώς να έρθουν επενδυτές μετά με τόσους φόρους! Πως να έρθουν;

Οι αμφισβητίες τα στοιχεία θα τα βρουν στο:
http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/a9/03/90/a90390be4c429a30cd04ad8679fa55556e42158a/application/pdf/Deltio_4_%CE%9F%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF_22-05-2012.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.