Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Παρέμβαση Μητσοτάκη πριν τις εκλογές: καλεί το ΚΚΕ να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα…!

 

 

   VS

 

 

Με γραπτή δήλωσή του, δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός, κ. Κ. Μητσοτάκης, σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις και τάσσεται υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.
Ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να υπάρξει και μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, ώστε, όπως εξηγεί ο ίδιος, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και παράνομο και νόμιμο.
«Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα, χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και ρίχνει το... καρφί του για πρακτικές και δηλώσεις στελεχών του Περισσού, συνεχίζοντας:

«Οι νεότεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».«Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει λογική και η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία» υποστηρίζει και συμπληρώνει: «Άλλωστε, τα αντιμνημονιακά κόμματα, δυστυχώς, πέραν της στείρας άρνησης, δεν παρουσίασαν καμία σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αντίθετα, μερικά από αυτά έριξαν τραγικά χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, όλο και περισσότεροι συμφωνούν στη βασική διαπίστωση ότι το κυρίαρχο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι το πολιτικό. Παράλληλα, σημειώνει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου και να εφαρμοστεί ο νόμος της δημοκρατίας, που άλλωστε αποτελεί τη μόνη προστασία για τον φτωχό και τον ανήμπορο.
Για ακόμη μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνεται των συνταγματικών αλλαγών, υποστηρίζοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι επιβεβλημένη και απολύτως επείγουσα.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη απόφαση που ομόφωνα, είμαι βέβαιος, θα πάρει η νέα Βουλή θα είναι η κατάργηση του Άρθρου 86 του Συντάγματος και η υπαγωγή και των υπουργών στη Δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες – μαζί με τον δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας» υπογραμμίζει.

Στην παρέμβαση του κ.Μητσοτάκη απάντησε η Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας ότι:

"Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους", τόνισε η κ. Παπαρήγα απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού.

" Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά, ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφέρεται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ’ όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό. Ο κ. Μητσοτάκης για δεύτερη φορά λέει την αλήθεια από τη δική του τη σκοπιά, εναντίον βεβαίως του ΚΚΕ, λέει την αλήθεια", πρόσθεσε η κα. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.