Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Σουλτς: Φρούδες ελπίδες για το ευρώ χωρίς μνημόνιο

Τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κουνοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, σημειώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα λιτότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα.
Ο Σουλτς εμφανίστηκε καταθορυβημένος από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών και υποστήριξε ότι «τρέφουν φρούδες ελπίδες εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το μνημόνιο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να μείνουν στην ευρωζώνη. Υπόσχονται ελάφρυνση αλλά στην πραγματικότητα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή», υπογράμμισε.

Επιπλέον ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι θεωρεί απαραίτητα τα μέτρα της λιτότητας καθώς η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο και ανέφερε ότι η Τρόικα δεν έχει αποικιοκρατικά σχέδια αλλά αντιθέτως εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διάσωσης.
Αναφερόμενος στην επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας, δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα την εγκρίνει εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση. Επεσήμανε ωστόσο ότι πέρα από τη λιτότητα πρέπει να προστεθεί και ένα σύμφωνο ανάπτυξης με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της ζήτησης ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται η φορολόγηση των πλουσίων.
Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε έκκληση στην Ελλάδα «να μην εγκαταλείψει το σκάφος τώρα που διαφαίνεται επιτέλους ελπίδα στον ορίζοντα».

Από το "κουτί της Πανδώρας"

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΟΙ...ΞΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΚΚΑΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.