Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: «Ο λαός χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ»

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ:«Το δίλημμα των ερχόμενων εκλογών δεν είναι ποια κυβέρνηση θα διαχειριστεί την ευρωζώνη, την κρίση και την οικονομία της αγοράς αλλά ποια πολιτική δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι ως αντίπαλο δέος για να μπει στην ημερήσια γραμμή η δυνατότητα που έχει ο λαός να ζήσει καλύτερες μέρες», τόνισε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός κατά τη διάρκεια της πολιτική συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ χθες το βράδυ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Σοφιανός, επεσήμανε ότι «αυτό δεν είναι μόνο για το ΚΚΕ αλλά για τον λαό μας, την επόμενη μέρα που θα έχουν τελειώσει τα ψέματα και οι κοροϊδίες, που θα έρθει ξανά η Τρόικα για τα νέα μέτρα βαρβαρότητας. Ο λαός χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ ως δύναμη αναχαίτισης των μέτρων που έρχονται, δύναμη αισιοδοξίας ότι μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής, όρους λαϊκής νίκης. Πιστεύουμε ότι η ευθύνη του καθενός κρίνεται σε αυτό».
Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για 'εξαπάτηση' στον κόσμο της Αριστεράς, τονίζοντας ότι: «Πρέπει να απαντήσει με καθαρές κουβέντες. Η κατάργηση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης σημαίνει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το να 'πατάνε σε δυο βάρκες' και να λένε στον λαό να μην ανησυχεί και πως δεν συμβαίνει τίποτε, είναι εξελίξεις τις οποίες θα βιώσει ο λαός μας με τον χειρότερο τρόπο. Ο λαός δεν πρέπει να απογοητευθεί, πρέπει να πάρει μέτρα τώρα. Θεωρούμε ότι δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτα όσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται. Το βήμα μπορεί να ολοκληρωθεί αρκεί ο λαός να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ για την επόμενη μέρα».
«Το σίγουρο είναι πως οι αμφισημίες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες άγονται και φέρονται συσκοτίζουν το γεγονός ότι δεν μιλάει καθαρά. Εμείς λέμε την επόμενη ημέρα των εκλογών, πριν συζητηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, θα φέρουμε πρόταση Νόμου στη Βουλή που θα προτείνει την κατάργηση όλων των μέτρων που ψηφίστηκαν εδώ και 2,5 χρόνια. Και στο κέντρο αυτής της κατάργησης είναι η δανειακή σύμβαση. Ο λαός μας δεν πρέπει να δεχτεί να χρεοκοπήσει κυριολεκτικά και να βαδίσει σε έναν δρόμο ανατροπής όσων τον οδήγησαν ως εδώ».
Τέλος ο κ. Σοφιανός σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, τόνισε πως «αξιοποίησε την αγανάκτηση, την αντίδραση της μούτζας και του γιαουρτιού, σε έκφραση ψήφου στον σχηματισμό της. Εμείς δεν θεωρούμε ότι όλος αυτός ο κόσμος που ψήφισε τη Χρυσή Αυγή είναι Χουντικοί ή Ακροδεξιοί ή ρατσιστές. Θεωρούμε όμως ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει τις αιτίες και τους λόγους που τον οδήγησαν μέχρι εκεί. Εξάλλου η Χρυσή Αυγή με τις θέσεις της, δεν κινείται και τόσο αντισυστημικά αφού είναι δύναμη που στηρίζει το κεφάλαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.