Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Καμία φιλολαϊκή διέξοδος εντός της ΕΕ

«Ξορκίζουν τη δραχμή ανασταίνουν το ευρωομόλογο. Αξονας Ολάντ - Μόντι για να βγει η Ευρώπη από την κρίση» («Τα Νέα»), «Πρωτοβουλία Ολάντ για ευρωομόλογο - Κρίσιμες αποφάσεις για την ανάπτυξη στη σύνοδο κορυφής την Τετάρτη («Εθνος»), «Καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα - G8: Τηρήστε τις συμφωνίες για να σας στηρίξουμε» («Ημερησία»), - «Κρατηθείτε στο ευρώ θα έρθουν μέτρα ανάπτυξης - Κραυγή αγωνίας και μήνυμα στήριξης από τους ισχυρούς» (σ.σ. του «G8») («Ελεύθερος Τύπος»)... Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια που καταβάλλουν συντονισμένα τα αστικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τα αστικά κόμματα, να συντηρήσουν τις αυταπάτες για τα δήθεν οφέλη της "ανάπτυξης" που προωθεί τώρα η ΕΕ, μετά την εκλογή του Φρ. Ολάντ και κάτω από την πίεση τάχα των ΗΠΑ. Τι και αν όλοι οι ηγέτες του «G8» - ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί στο κοινό ανακοινωθέν - δήλωναν κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι η άγρια λιτότητα διαρκείας είναι προϋπόθεση της «ανάπτυξης», τα αστικά ΜΜΕ έβλεπαν «να σπάει το μέτωπο της λιτότητας», διαπίστωναν «απομόνωση της Μέρκελ» και άλλα τέτοια ανεκδιήγητα, επιχειρώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια εντός του ευρωμονόδρομου και των κομμάτων που την υπηρετούν. Ο ίδιος όμως ο Φρ. Ολάντ δεν άφησε κανένα περιθώριο για ψευδαισθήσεις: «Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για την ανάπτυξη, όμως οι δεσμεύσεις για τους προϋπολογισμούς δεν τίθενται εν αμφιβόλω. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι κάποια χώρα απομονώθηκε», απάντησε στην ερώτηση εάν στη συνεδρίαση του «G8» απομονώθηκε η Α. Μέρκελ. Επισήμανε μάλιστα με νόημα ότι η μείωση των ελλειμμάτων και η ανάπτυξη είναι «οι όψεις του ίδιου νομίσματος», ξεκαθαρίζοντας δηλαδή ότι λιτότητα και ανάπτυξη, εννοείται προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, είναι άρρηκτα δεμένες στη στρατηγική της πλουτοκρατίας να φορτώσει στο λαό τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης. Το συμπέρασμα είναι ένα: Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση κάτω από την κυριαρχία των μονοπωλίων και μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.