Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Η αλήθεια είναι ότι φυσάει ένας άλλος αέρας στην Ευρώπη, μόνο που είναι κοπανιστός.

"Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει πριν ή μετά τις εκλογές, κατά τη γνώμη μας για εκλογές θα πάμε, δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε τη δανειακή σύμβαση ούτε το μνημόνιο και πολύ περισσότερο τις συνέπειές τους" είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η χώρα οδεύει προς νέες εκλογές εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Κάρολο Παπούλια, τονίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα ο λαός έχει μια ευκαιρία στα χέρια του, "να αναδείξει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό".

"Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει πριν ή μετά τις εκλογές, κατά τη γνώμη μας για εκλογές θα πάμε, δεν πρόκειται να καταργήσει ούτε τη δανειακή σύμβαση ούτε το μνημόνιο και πολύ περισσότερο τις συνέπειές τους" είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη συνέχεια στους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στην Ευρώπη και στις συζητήσεις περί αναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου, λέγοντας ότι "κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη, αλλά προς το παρόν είναι αρκετά κοπανιστός" και εκτιμώντας πως "ό,τι τροποποιήσεις γίνουν, δεν θα αφορούν τη βελτίωση της ζωής των λαών".

Η ίδια τόνισε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα φέρει στη Βουλή που θα σχηματιστεί "σχέδιο νόμου που θα βάζει πολύ συγκεκριμένα την κατάργηση, την ανατροπή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου" προκειμένου να τοποθετηθούν τα κόμματα.

"Στο κάτω κάτω -είπε- μια απόφαση της Βουλής, πλειοψηφική, αν υπάρχει, θα είναι πολύ πιο σημαντική από επιστολές που στέλνονται ή ζητούνται να σταλούν, είναι αμφιλεγόμενες και επιδέχονται πολλές ερμηνείες".

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε πως αυτό που συγκεντρώνει την προσοχή του ΚΚΕ είναι "η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση του λαού να μην αντικατασταθεί από μια απογοήτευση από ελπίδες και αυταπάτες". Όπως ανέφερε, η απογοήτευση σίγουρα οδηγεί τον λαό σε συμβιβασμό και πάνω από όλα σε υποχώρηση και σε ήττα, ενώ η οργή όταν οδηγηθεί σε αγωνιστικά κανάλια πάντα φέρνει κάτι καλύτερο.

"Θεωρούμε ότι με τα σημερινά δεδομένα, τα οποία δεν μπορούν να αλλάξουν ριζικά στην πορεία άμεσα, και από τη στιγμή που ο λαός δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση δική του που θα καταργήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και θα λύσει τα προβλήματά του, έχει μια ευκαιρία στα χέρια του με τα σημερινά δεδομένα, να αναδείξει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό" δήλωσε.

"Να συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα για να μπορούμε να περιμένουμε ότι κάτι μπορούμε να αποτρέψουμε, κάτι να διεκδικήσουμε, κάτι να βελτιώσουμε" πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.