Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις – O δικομματισμός καταρρέει [πίνακες]

Τρείς νέες δημοσκοπήσεις – O δικομματισμός καταρρέει [πίνακες]

Το ρευστό πολιτικό κλίμα και η πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων επιβεβαιώνεται σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την MRB για την Realnews η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 7,8%, η εταιρεία pulse για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δίνει την διαφορά στο 6% και η Μέτρον Analysis για την Ημερησία στο 4,5%.

g2

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα κόμματα της Αριστεράς που σχεδόν ισοψηφούν ενώ τόσο οιΑνεξάρτητοι Έλληνες όσο και η Χρυσή Αυγή μπαίνουν στην βουλή σύμφωνα και με τις τρεις δημοσκοπήσεις.

Μάχη για την είσοδο στο κοινοβούλιο δίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ εκτός φαίνεται να μένουν, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις, τα κόμματα τόσο του Γιώργου Καρατζαφέρη όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη.

g3

g4

g5

g6

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει από 11,5% – 20,9% και ο Πρόεδρος της ΝΔ από 15% – 22,9%

g7

Οι ερωτηθέντες στην μέτρηση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής επιθυμούν σε ποσοστό 64% κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 21% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

g8

Σε χαμηλά ποσοστά κυμαίνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ.  (46%). Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα των διαρροών προς τα δεξιά συνεχίζεται καθώς χάνει συνολικά 17% από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και την «Χρυσή Αυγή»

g9

Η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα χειρότερη καθώς το 5% των «πράσινων» ψηφοφόρων επιλέγουν τόσο τη Ν.Δ. όσο και το ΚΚΕ, το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται από τη Δημοκρατική Αριστερά (11%), ενώ διαρροές υπάρχουν ακόμη και προς τη Χρυσή Αυγή (3%).

g10

Το κριτήριο με το οποίο θα προσέλθουν στις κάλπες οι πολίτες σύμφωνα με την pulse θα είναι η διακυβέρνηση της χώρας σε ποσοστό 44%, ενώ η επιλογή της διαμαρτυρίας χάνει έδαφος και βρίσκεται στο 41%.

g11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.