Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Δεκάδες χιλιάδες οργανωμένοι στα συνδικάτα εργαζόμενοι διαδήλωσαν στη Πράγα με σύνθημα την ανυπακοή.

Με κεντρικά συνθήματα την παραίτηση της κυβέρνησης και την ανυπακοή στη κυβέρνηση συνεργασίας των δεξιών κομμάτων δεκάδες χιλιάδες οργανωμένοι στα συνδικάτα εργαζόμενοι κατέκλυσαν τη Πράγα ίσως στη μεγαλύτερη διαδήλωση των δύο τελευταίων  δεκαετιών .

Οι Τσέχοι εργαζόμενοι αντιδρούν δυναμικά πια στις πολιτικές μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που δε διαφέρουν σε τίποτε από τις πολιτικές που ακολουθούν και οι άλλες κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε .


Ενδεικτικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα κόμματα που συμμετέχουν στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό έχουν χάσει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις την εμπιστοσύνη των Τσέχων την ίδια στιγμή που οιΣοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν 37% και το Κομουνιστικό Κόμμα με 20 % να είναι πια δεύτερο κόμμα .

Μια από τις αιτίες η για δύο δεκαετίες εφαρμοζόμενη αντεργατική οικονομική πολιτική και η εκτίναξη του δημόσιου χρέους σε ποσοστά πάνω από το 40% του ΑΕΠ  παρά το ξεπούλημα σχεδόν όλης της τεράστιας σε όγκο κρατικής περιουσίας .

Να σημειώσουμε εδώ ότι το 1990 οι κομουνιστές παρέδωσαν σχεδόν μηδενικό δημόσιο χρέος  με τις απαιτήσεις προς τρίτες χώρες να το ξεπερνούν κατά πολύ.

Η ανεργία στη χώρα που μέχρι το 1990 ήταν άγνωστη λέξη και λόγος για ποινική δίωξη σε περίπτωση που κάποιος προσπαθούσε να ζήσει χωρίς να δουλεύει , σήμερα έχει πια περάσει το 8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.