Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Κόμμα των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών

imgres

Ενα βαθιά αντιδραστικό πρόγραμμα με φιλομονοπωλιακές ανατροπές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κρύβεται πίσω από τον κούφιο «αντιμνημονιακό» λόγο του κόμματος «Ανεξάρτητοι Ελληνες». Το πρόγραμμα, που παρουσιάστηκε χτες, είναι ένας ύμνος «στην ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη».

Από την αρχή ξεκαθαρίζεται ότι «οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» και προτείνεται η ίδρυση της «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας», η οποία μεταξύ άλλων θα έχει ως αποστολή τη χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Προτείνεται η φορολογική αμνηστία όλων των κεφαλαίων που θα έρθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό (το ζητάει και ο ΛΑ.Ο.Σ.) και η«αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας με νομοθετικές ρυθμίσεις».Τέτοιες είναι η «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία», η έμμεση δηλαδή απαλλαγή των εργοδοτών από υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το κόμμα του Π. Καμμένου ζητάει την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενος δημόσιους υπάλληλους, ενώ δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τους εφοπλιστές, ζητώντας «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» και χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο. Ο ίδιος άλλωστε έχει να επιδείξει έργο στην υπηρεσία των εφοπλιστών, έχοντας διατελέσει υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επίσης απευθύνει πρόσκληση στους εφοπλιστές για μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία«ελληνικής ναυτιλιακής πόλης» όπου το δημόσιο θα δώσει δωρεάν στους εφοπλιστές για 99 χρόνια τα σχετικά οικόπεδα και θα συμμετάσχει κατά 40% στο κόστος κατασκευής των απαραίτητων υποδομών. Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» προτείνουν και το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών αφού ζητάνε την«μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων».

Ο Π. Καμμένος ζητάει επίσης μείωση της φορολογίας εισοδήματος των Νομικών Προσώπων (δηλαδή των επιχειρήσεων), καθώς και την κατάργηση της φορολόγησης της επιχειρηματικής αμοιβής και των μερισμάτων. Τα δωράκια στους επιχειρηματίες δεν σταματάνε εδώ, αφού προτείνεται η «άμεση μείωση κατά 10% των εργοδοτικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων» και η θέσπιση αφορολόγητου μέχρι πέντε χρόνια για επενδύσεις που θα κάνουν ξένοι στην Ελλάδα και μετά να ισχύουν μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές.

πηγή:

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος19/4/12, 2:13 μ.μ.

  Φίλε μου, μακάρι να ήθελε το ΚΚΕ να κυβερνήσει, να το ψήφιζα με όλη μου τη ψυχή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος20/4/12, 10:41 μ.μ.

  ΘΕΛΕΙ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος22/4/12, 4:04 π.μ.

  και εγώ έλεγα καμμένος προκοπη μεγάλη,καλά λέει η "παρεμια" ο λύκος αλλάζει το μαλλί όμως όχι το μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.