Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Από τη Χούντα των Συνταγματαρχών στην Δικτατορία των Αγορών

logotypo swsto

Την 21η Απριλίου 1967 τα τανκς των Συνταγματαρχών κατεβαίνουν στους δρόμους της Αθήνας για να «σώσουν» τη χώρα από τον «κόκκινο κίνδυνο» βάζοντάς τη στο «γύψο»,χτυπώντας το εργατικό κίνημα και την Αριστερά για να συντριβούν τελικά από την μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου.

45 χρόνια επανέρχονται σήμερα με άλλα ρούχα και πρόσωπο αλλά με την ίδια αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική ουσία: διορισμένοι πρωθυπουργοί, νομοσχέδια που υπαγορεύει η Τρόικα μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο βάζοντας στο στόχαστρο τα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία.

Ποινικοποίηση των αγώνων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απαγόρευση των απεργιών. Επιβάλλουν μια μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με προληπτικές συλλήψεις, νομοσχέδια για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Η δικτατορία των αγορών δεν έχει άλλο τρόπο να πείσει παρά μόνο με τις ορδές των ΜΑΤ και τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Τρόικα και ο συρφετός των πουλημένων  ΜΜΕ επισείουν ξανά το κίνδυνο της ακυβερνησίας και την ανάγκη «σωτηρίας του έθνους». Αυτό που αυτοί λένε «ακυβερνησία», δηλαδή η αδυναμία να περάσουν τα μέτρα τους, είναι η μόνη ελπίδα για το λαό!

Προσπαθούν να μας βάλουν  «στο γύψο». Δεν θα τους περάσει!

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.