Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Η έγνοια τους για τα κέρδη του κεφαλαίου...

«ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ τις απαγορευμένες λέξεις» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Ξέρετε ποιες είναι αυτές «Πατρίδα, Θεός, Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα»!!!

Δηλαδή... πόσο πιο καθαρά να το πει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Οραματίζεται μια «πατρίδα» που θα μεγαλώνει η δύναμη των «θεών» της «ανταγωνιστικότητας» και της «επιχειρηματικότητας».

Μάλιστα οι δύο τελευταίες έννοιες δήλωσε πως πρέπει να... απoενοχοποιηθούν. Λες και κάνουν και τίποτε άλλο τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια...

Μείωσαν μισθούς, συντάξεις, εργοδοτικές εισφορές στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Εδωσαν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, διευκολύνσεις, ασυδοσία στο όνομα της επιχειρηματικότητας. Πόσο ακόμη θέλουν να τις... «αποενοχοποιήσουν»;

Το μόνο που αναδεικνύει η αγωνία τους περί «αποενοχοποίησης» είναι πως συνειδητοποιούν ότι όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν.

Και πως το μόνο που επιδιώκεται είναι να γιγαντωθούν τα κέρδη των - υπό κρίση - επιχειρηματιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ! Ο Γ. Προβόπουλος της Τράπεζας της Ελλάδας δηλώνει στην έκθεσή του ότι η ανεργία θα φτάσει το 19% και μετά έρχεται ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας να μας πει ότι θα αγγίξει το 20%...

Μήπως πρέπει να καταλάβουν ότι η ανεργία και τα ποσοστά της, δηλαδή η δυστυχία και η ανέχεια του κόσμου, δεν είναι αντικείμενο... γκάλοπ ή επιστημονικών εκτιμήσεων. Δεν μας νοιάζει ποιος από τους δύο θα... πέσει μέσα.

Ιδίως όταν αμφότεροι στηρίζουν με τις τοποθετήσεις, τις έρευνες και τις εκτιμήσεις τους τις πολιτικές που προκαλούν και αξιοποιούν την ανεργία για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.