Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Πρόταση της ΝΔ για την ανεργία: Να απασχοληθούν Έλληνες σε αγροτικές εργασίες

thumb

Να απασχολούνται Έλληνες άνεργοι σε εποχικές αγροτικές εργασίες, όπου μέχρι τώρα απασχολούνται κατά 90% αλλοδαποί, προτείνει η ΝΔ, ως ένα μέτρο για την ανακούφιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας.
Την πρόταση διατύπωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Τσάμης, και ο αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικού του κόμματος, Βασίλης Κανάκας, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι συνέχισε την τακτική της προσφυγής σε αλλοδαπούς εργάτες, όταν η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς στη χώρα μας.
Όπως είπαν, τον περασμένο Σεπτέμβριο παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από τους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας ζήτησαν από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να επιτρέψει την είσοδο 12.000 αλλοδαπών εργατών, για εποχική απασχόληση από την άνοιξη του 2012 και για περίπου έξι μήνες, οι οποίοι, όπως είπαν τα στελέχη της ΝΔ, όταν φύγουν θα πάρουν μαζί τους περίπου το ποσό των 50-60 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ΝΔ προτείνει να υπάρξει συνεργασία του ΟΑΕΔ με την αυτοδιοίκηση, οι παραγωγοί να δηλώνουν τις εποχικές θέσεις εργασίας που χρειάζονται στις Περιφέρειες, να γίνεται ενημέρωση των ανέργων και να ακολουθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά τους.
Η «εισαγωγή» αλλοδαπών εργατών γινόταν εξαιτίας της άρνησης Ελλήνων να απασχοληθούν σε εποχικές αγροτικές εργασίες, αλλά τα στελέχη της ΝΔ διαπίστωσαν ότι υπάρχει πλέον μεταστροφή, καθώς υπάρχουν και Έλληνες που ενδιαφέρονται και γι’ αυτές τις εργασίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως φάνηκε στον τομέα της μεταποίησης στην Κεντρική Μακεδονία.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, είπε ότι, αν το κόμμα αναλάβει την κυβερνητική εξουσία, θα προωθήσει την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας διότι το 90% του κόκκινου κρέατος και το 70%-75% του χοιρινού εισάγονται. Το αποτέλεσμα, όπως είπε, είναι η χώρα μας να πληρώνει πάνω από 2 δισ. ευρώ το χρόνο για εισαγωγή κρέατος, γάλακτος και ζωοτροφών.
Εξάλλου, ο κ. Τσάμης διευκρίνισε ότι η προεκλογική ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές σε κλειστό χώρο.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.