Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Λιάνα Κανέλλη: «Η πατρίδα είμαστε εμείς, ο λαός»

Λιάνα Κανέλλη: «Η πατρίδα είμαστε εμείς, ο λαός»

«Σας καλώ να ψηφίσετε ΚΚΕ για την πληθώρα «εγγυήσεων» που παρέχει», σημείωσε, χτες, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε εργαζόμενους των Γενικών Γραμματειών Ενέργειας (υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) και Βιομηχανίας (υπουργείο Ανάπτυξης).

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους κράτησε πάνω από δύο ώρες και η Λ. Κανέλλη εξήγησε τις «εγγυήσεις» του ΚΚΕ, το οποίο «δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στον αγώνα των εργαζομένων», στοχεύει στην επανάκτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και άλλων τόσων.

«Σας καλώ να ψηφίσετε ΚΚΕ», είπε, «για ένα βασικό λόγο: Η πατρίδα είμαστε εμείς, ο λαός. Ο λαός δεν είναι εταιρεία και οι χώρες δεν πτωχεύουν, όπως πτωχεύουν οι εταιρείες, εκτός αν θεωρείς τους ανθρώπους μετοχές, οπότε τις καις, τις σκίζεις ή τις παίζεις στο χρηματιστήριο».

Επισήμανε ότι η κρίση είναι καπιταλιστική, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο διαχωρισμό «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» κομμάτων, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η κατηγοριοποίηση είναι μια «πολιτική απάτη».

Το μνημόνιο, συμπλήρωσε, είναι ένα «συμβόλαιο», «αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής και συγκεκριμένων αποφάσεων. Μια αλήθεια υπάρχει για το μνημόνιο. Είναι απόλυτα συνδεδεμένη έννοια με την ΕΕ», την ΕΕ «όπου παράγονται συγκεκριμένες οικονομικές, πολιτικές και εργασιακές πραγματικότητες».

Τόνισε ότι «η ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ είναι για να ζήσουμε, να σχεδιάσουμε κεντρικά, να εισπράξουμε τον πλούτο, να τον διανείμουμε τον πλούτο, αυτόν που εμείς παράγουμε».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, αυτός ο τρόπος μπορεί να οργανωθεί «πέρα απ’ την αντίληψη ότι η παγκόσμια οικονομία είναι ένα κελί και ότι είμαστε αιχμάλωτοι».

Πέρα απ’ την αντίληψη ότι «η ΕΕ είναι αιχμάλωτη» και η μοναδική πολιτική είναι «απλώς να διαπραγματευτούμε πόσες ώρες προαυλισμό θα έχουμε κι αν θα βελτιωθεί το συσσίτιο στο κελί»!

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος25/4/12, 10:46 π.μ.

  ναι Λιανα
  εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ειμαστε η πατριδα.....

  εμεις ο ελληνικος λαος
  ΟΧΙ ο λαος γενικα
  και ισοπεδοτικα (λαθρομεταναστες κλπ).........

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.