Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΑΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ Ο «αντιμνημονιακός» μύλος όλα τ' αλέθει

Τριγμοί στο «Αρμα Πολιτών» και αιχμές για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

H συνεργασία του «Αρματος Πολιτών» του Γ. Δημαρά με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του Π. Καμμένου ανακοινώθηκε χτες και προβλέπει ότι οι υποψήφιοι του «Αρματος» θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Π. Καμμένου. Η εξέλιξη αυτή, που φανερώνει ότι ο αντιμνημονιακός χυλός χωράει κάθε είδους σύμπραξη και εκλογική συμμαχία, προέκυψε μετά -όπως αναφέρει ανακοίνωση του «Αρματος»- από την αδυναμία «συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων, αφού παρά τις πολύμηνες συζητήσεις και συνομιλίες με όλους όσους δήλωναν αντιμνημονιακοί, δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα».

Αφήνει μάλιστα και αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χωρίς να τον κατονομάζει τονίζει ότι «περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές, αλλά δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν» και αναφέρει ότι «ο μόνος χώρος που από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες"».

Ενδεικτικό του στίγματος της συνεργασίας είναι ότι οι δύο χώροι συμφώνησαν σε θέσεις όπως «ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια Ευρώπη των εθνών και των λαών και όχι των αόρατων αγορών (...) ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού» και άλλα παρόμοια, που συσκοτίζουν την ανισομετρία στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, δίνοντας ταυτόχρονα διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.

Η συνεργασία του Γ. Δημαρά με το κόμμα του Π. Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του «Αρματος Πολιτών». Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για απόφαση μιας «ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας» του κόμματος, ενώ δηλώνουν ότι σήμερα θα δημοσιοποιήσουν τις αποφάσεις τους σχετικά με τις εκλογές.

  • Διαμάχη ξέσπασε και ανάμεσα στη «Δράση» του Στ. Μάνου με την Ντ. Μπακογιάννη σχετικά τη συνεργασία των δύο χώρων, αφού ο πρώτος κατηγόρησε τη δεύτερη ότι επιθυμούσε συνεργασία με την ίδια επικεφαλής, ζήτημα στο οποίο ήταν ανυποχώρητη.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Οι μεγάλες αλλαγες και οι ανατροπές δεν γίνονται από οπαδούς-εκδρομείς όπως θέλουν το λαο όλοι αυτοί. Δε γίνονται με το λαό πλανημένο ότι θα ψηφίσει στις εκλογές και κάποια καλή κυβέρνηση θα λύσει τα προβλήματα την ώρα που εκείνος θα κάνει τη δουλειά του ή θα παρακολουθεί μεσημεριανά και σήριαλ. Γίνονται από ένα λαό πρωταγωνιστή που πρέπει να έχει πιστέψει και να είναι πια αποφασισμενος και έτοιμος να παλέψει και να ρισκάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.