Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Ο Τσάβεζ αυξάνει 30% τους κατώτατους μισθούς

Ο Τσάβεζ αυξάνει 30% τους κατώτατους μισθούς

Ενώ η “ανεπτυγμένη” δύση με τους τραπεζίτες και τους τεχνοκράτες που αντικαθιστούν τους πολιτικούς, επικαλείται την “κρίση”, την λιτότητα, τις μειώσεις μισθών και την αναγκαιότητα για φτώχεια, ανεργία, λιμοκτονία, αυτοκτονίες… ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβεζ ανακοίνωσε την αύξηση 30% στους κατώτατους μισθούς.
Στην ομιλία του στο κρατικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι η αύξηση θα γίνει σε δύο δόσεις: 15% την 1η Μάη και το υπόλοιπο 15% την 1η Σεπτέμβρη.
Έτσι ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα, τη χώρα “κομμουνιστικό διάβολο” για τις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 476 δολ.
Αν στον βασικό μισθό προστεθούν τα κρατικά βοηθήματα κοινωνικής πολιτικής (κουπόνια αγοράς τροφίμων), ο μηνιαίος κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα ανέρχεται σε 698 δολ.

Πρόκειται για μια αύξηση που συμπεριλαμβάνει περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.
Να σημειωθεί ότι η τιμή της βενζίνης στη Βενεζουέλα παραμένει σταθερή εδώ και πολλά χρόνια στα 0,07 λεπτά του ευρώ.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/12, 4:40 π.μ.

    blepete kkedes yparxei kai kaluteros kapitalismos. aristeri diakybernisi twra, afiste tin epanastasi gia meta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/12, 11:15 π.μ.

    Το σημαντικό κομμάτι της είδησης είναι η ομολογουμένως χαμηλή τιμή και η σταθερότητα της βενζίνης. Άλλωστε τα 4 εκ. πολιτών που λαμβάνουν 698 δολ./μήνα ως κατώτατο μισθό μεταφράζονται στο 15% περίπου του πληθυσμού να αμοίβεται με το 70% του (ετήσιου) κατακεφάλη ΑΕΠ ανά μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.