Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

Προετοιμασίες για τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π. μ., στις πύλες της Χαλυβουργίας, σηματοδοτώντας την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο σκληρό αγώνα των απεργών

Αφίσα – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

Μπροστά στις πύλες της Χαλυβουργίας καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την εργατική τάξη της Αττικής να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά το 2012. Η απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10 π. μ., στις πύλες του εργοστασίου, όπου οι χαλυβουργοί επί 174 μέρες δίνουν έναν πρωτόγνωρο αγώνα που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.

Στο μεταξύ και στις άλλες πόλεις οργανώνονται τα απεργιακά συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς: Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ οργανώνει πανεργατικό απεργιακό συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Μέτρα για την επιτυχία των συγκεντρώσεων

Σε χτεσινή του ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, στο οποίο οι εργάτες βρίσκονται στην 175η ημέρα της απεργίας. Αγώνας ηρωικός από τους περήφανους χαλυβουργούς, που στέκονται με χαλύβδινη θέληση και αντοχή, εκφράζοντας το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας απέναντι στον πόλεμο των βιομηχάνων και του πολιτικού τους προσωπικού.

Καλούμε τα συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται, (π.χ. ενοικίαση λεωφορείων) ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι με τα πανό, τα πλακάτ και χωρίς εμπόδια στο χώρο. Σας ενημερώνουμε ότι δρομολόγια της ΕΘΕΛ υπάρχουν από:

– Πλ. Κουμουνδούρου το Α16 και Β16

– ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ Χ63

– Πλ. Καραϊσκάκη Πειραιάς 845

Οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν επίσης να διεκδικήσουν από τις Δημοτικές Αρχές να δρομολογήσουν τα Λεωφορεία των Δήμων για τη μεταφορά εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας» και την επιστροφή τους.

Η αναχώρηση να γίνει έγκαιρα, ώστε στις 9.30 π.μ. το αργότερο να έχουν διαταχθεί οι δυνάμεις στο χώρο. Θα υπάρχει χώρος PARKING για τα ΙΧ πίσω από τη Χαλυβουργία.

Οι ταξικές δυνάμεις, αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζονται από την καλή οργάνωση των εκδηλώσεών τους, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερα στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος, ώστε να αντιστοιχηθεί με την υποδειγματική οργάνωση και τον ηρωικό αγώνα των απεργών Χαλυβουργών.

Επισημαίνουμε ότι η αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς, που είναι από τα μεγαλύτερα όπλα σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει να ενισχυθεί και να εκφραστεί έμπρακτα με οικονομική βοήθεια. Γι’ αυτό, τα σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές να φροντίσουν, ώστε να συγκεντρώσουν από πριν χρηματικά ποσά που θα δοθούν την ημέρα της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.