Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το PSI και τις επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία


 

Η σπουδή με την οποία ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος επιδιώκει να "πετύχει" αριθμητικά το PSI, αφήνει πλήρως ακάλυπτα τόσο τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, ονομαστικής αξίας μικρότερης από τα 100.000 ευρώ. Η τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία, σε συνδυασμό με την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη εργασία και την εκτίναξη της ανεργίας, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε συνεχείς μειώσεις συντάξεων και υγειονομικών υπηρεσιών.

Η συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προτάσσει και να αξιολογεί ως κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα τις επιπτώσεις του PSI στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρούς αποταμιευτές. Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζικών ομίλων, οι οποίοι έχουν "παρκάρει" το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων τους ως ενέχυρο για εξασφάλιση ρευστότητας στην ΕΚΤ, είναι ο ασφαλής δρόμος για να βγουν προσωρινά τα νούμερα και να κρυφτεί το πρόβλημα "κάτω από το χαλί". Αλλά τι γίνεται με τις συντάξεις και την επιβίωση των άλλοτε "περήφανων γηρατειών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.