Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Το mega στην υπηρεσία του Μάνεση

Στο χειρότερο εφιάλτη για το μεγαλοβιομήχανο Μάνεση εξελίσσεται η απεργία των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Μετά τον «διαμεσολαβητικό» ρόλο του υπουργού Κουτρουμάνη, που απροκάλυπτα πιέζει του απεργούς να αποδεχτούν τους όρους της εργοδοσίας, σειρά πήρε απόψε το «μεγκάλο» κανάλι.

Ενώ μέχρι τώρα ουδέποτε ασχολήθηκε με την απεργία, κι αν το έκανε, το πέρασε «στα ψιλά», πριν λίγο σε εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, παρουσιάστηκε η εταιρεία να έχει «οικονομική ζημιά τα τέσσερα τελευταία χρόνια», λόγω «πτώσης της παραγωγής σιδήρου», την ίδια στιγμή που όλοι γνωρίζουμε για τις παραγγελίες που «τρέχουν» αλλά και για την έγκριση, πρόσφατα από την κυβέρνηση, των σχεδίων του Μάνεση, για κατασκευή μεγάλου λιμανιού έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Στο μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ το κανάλι προέβαλε τις θέσεις τις εργοδοσίας από τον διευθυντή του εργοστασίου που κατηγόρησε το σωματείο των εργαζομένων για αδιαλλαξία και σαν υπεύθυνο για το «αδιέξοδο» που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις.

Οι θέσεις των απεργών εκφράστηκαν για λίγα δευτερόλεπτα από τον αντιπρόεδρο του σωματείου, όσος χρόνος δηλαδή δόθηκε και σε μια «εργαζόμενη της Ελληνικής Χαλυβουργίας» που κατηγόρησε το σωματείο πως «αυτό που κάνει δεν είναι απεργία αλλά κατάληψη» και είναι… ενάντια στα συμφέροντα αυτών που θέλουν να δουλέψουν… στο εργοστάσιο.

Η κατάσταση αυτή δείχνει ξεκάθαρα  πως οι χαλυβουργοί βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η απεργία πιέζει ασφυκτικά τον μεγαλοβιομήχανο Μάνεση που αναγκάζεται να «χρησιμοποιεί» πλέον και τα «μεγκάλα» μέσα της «ενημέρωσης». Φαίνεται όμως επίσης πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η πίεση προς την εργοδοσία, αν συμμετείχαν στον αγώνα και οι εργάτες του εργοστασίου της εταιρείας στο Βόλο…

Δυναμώνουμε την υποστήριξή μας, γιγαντώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών! Στην πύλη μέχρι την τελική νίκη!

οικοδόμος

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/3/12, 6:43 π.μ.

    ΚΑΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ"!ΟΥΤΕ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΝΟΣ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΜΗ!ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ.ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!ΚΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.