Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Η ISDA ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΠΤΩΧΕΥΣΗ) ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

 

ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ !

ΣΤΙΣ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ CDS

Πιστωτικό γεγονός (Credit event) απόφασισε και επισήμως για την Ελλάδα η Determination Committe, η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ΙSDA). Η απόφαση της ISDA ήταν ομόφωνη.

Η ISDA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) συνιστά πιστωτικό γεγονός, με βάση τα όσα προβλέπονται στο Section 4.7(a) της ISDA (2003 Credit Derivatives Definitions), καθώς η εμπλοκή των CACs τροποποιεί τους όρους για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, εξέλιξη η οποία μειώνει το δικαίωμα των κατόχων των ομολόγων αυτών όσον αφορά στη λήψη των πληρωμών.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως στις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία για την πληρωμή των ελληνικών CDS.

Νωρίτερα, ανώτατη ελληνική κυβερνητική πηγή δήλωνε πως η απόφαση της ISDA για πιστοποίηση credit event είναι απόλυτα αναμενόμενη και δίκαιη!!!

Σε άλλη ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα η ISDA σημείωνε πως η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί όταν επίσημα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που σήμερα εγκρίθηκαν από το Eurogroup και εν συνεχεία από το υπουργικό συμβούλιο. Η επίσημη ενεργοποίηση των CACs θα γίνει όταν η σχετική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εξέλιξη του πιστωτικού γεγονότος (πτώχευση με έλεγχο από Ε.Ε. και ΔΝΤ) έρχεται να συντρίψει τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για τη δήθεν επιτυχία του PSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.