Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ διαγράφει το Facebook Τα εσωκομματικά σημειώματα για τον «ηλεκτρονικό φραξιονισμό», η δράση «χαφιέδων» και η εμπλοκή σε «ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

 

Το ΚΚΕ διαγράφει το Facebook Τα εσωκομματικά σημειώματα για τον «ηλεκτρονικό φραξιονισμό», η δράση «χαφιέδων» και η εμπλοκή σε «ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

Δράση πρακτόρων (!) στο εσωτερικό του κόμματος «βλέπει» ο Περισσός, όπως προκύπτει από εσωκομματικά «σημειώματα» που στέλνει στις οργανώσεις του, ενώ παράλληλα εξαπολύει πόλεμο κατά του «ηλεκτρονικού φραξιονισμού», όπως χαρακτηρίζεται, απαγορεύοντας στα μέλη του ακόμη και τη χρήση του Facebook. Την ίδια ώρα η μπλογκόσφαιρα έχει μετατραπεί σε πεδίο εσωκομματικών αντιδράσεων σχετικά με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» για την «επαγρύπνηση» των μελών έναντι όσων εμφανίζονται επιρρεπείς στην υιοθέτηση «μικροαστικών αντιλήψεων» που στρέφονται κατά των «συμφερόντων του κόμματος». Πάντως, βάσει των όσων βλέπουν το φως της (διαδικτυακής) δημοσιότητας, διάχυτος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στην κομματική βάση, ενώ οριακή εκδήλωση των αντιφάσεων που ταλανίζουν το κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς ήταν η πρόσφατη καταγγελία του «κινήματος της πατάτας» από την ηγεσία του ΚΚΕ και η άμεση αναδίπλωση στην οποία εξαναγκάστηκε λόγω των αντιδράσεων που πυροδοτήθηκαν.

Μετά τον κ. Αλ. Χαλβατζή, στέλεχος της νεότερης γενιάς που αποχώρησε από το ΚΚΕ δημοσιοποιώντας μέσω του προσωπικού ιστολογίου του το κείμενο που είχε απευθύνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος καταγγέλλοντας «εκτροπή του ΚΚΕ» από τις αρχές του και «αλλοίωση των χαρακτηριστικών» του, βάλλοντας ευθέως κατά εκείνων «που ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά ήταν (ή εξελίχθηκαν σε) λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ (και), έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους», έκαναν την εμφάνισή τους σε άλλο blog (goodmorninglenin.wordpress.com) νέες ανώνυμες αναφορές στην εσωκομματική κατάσταση που επικρατεί, αλλά και καταγγελίες με αφορμή πρόσφατο άρθρο-«γραμμή» στον κομματικό Τύπο του κορυφαίου στελέχους κ. Δ. Γόντικα, ότι η ηγετική ομάδα «θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου» στο ΚΚΕ.

Αυτό ωστόσο που κυρίως προβληματίζει τον Περισσό είναι οι διαρροές που γίνονται πλέον μέσω του Διαδικτύου διαφόρων κομματικών «μυστικών», όπως οι αναφορές στα εμπιστευτικά εσωκομματικά σημειώματα που κατευθύνει η ηγεσία τους τελευταίους μήνες στις κομματικές οργανώσεις προς γνώση και... συμμόρφωση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές αυτές, η ηγεσία έχει «κατεβάσει» στις οργανώσεις «σημειώματα», η ύπαρξη των οποίων επιβεβαιώνεται από τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα εντός των κομματικών τειχών, τα οποία εμφανίζονται να «καλούν σε "επαγρύπνηση"» με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το εν λόγω blog, να έχει δημιουργηθεί «ένα φοβικό κλίμα αλληλοκαρφώματος, όπου οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφράσει διαφορετική γνώμη χαρακτηρίζεται μικροαστός, οπορτουνιστής, φραξιονιστής, αντικομματικός και στις χειρότερες περιπτώσεις πράκτορας».

Μεταξύ των «σημειωμάτων» αυτών, υπάρχει κείμενο «Για τον ηλεκτρονικό φραξιονισμό» που απαγορεύει στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να κάνουν χρήση του Facebook, όπως στο κείμενο «Για την επαγρύπνηση» που μιλάει για στελέχη και μέλη του κόμματος τα οποία υιοθετώντας μικροαστικές αντιλήψεις αντιπολιτεύονται την ηγεσία.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο εν λόγω κείμενο περί επαγρύπνησης επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να «βγει» στην παρανομία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός «ιμπεριαλιστικού πολέμου» με γειτονική χώρα και θύτη ή θύμα την Ελλάδα, με την επισήμανση μάλιστα ότι το κόμμα δεν θα λάβει μέρος σε αυτόν, αλλά θα οργανώσει το «λαϊκό μέτωπο» και θα συγκροτήσει «λαϊκή πολιτοφυλακή»!

Ενα από τα θέματα που έχουν απασχολήσει τις οργανώσεις του ΚΚΕ είναι και εκείνο της Τυποεκδοτικής, της εκδοτικής επιχείρησης του κόμματος η οποία έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Σε σχετικό σημείωμα ενημερώνονται τα μέλη για 200 απολύσεις εργαζομένων καθώς και για τους ομίλους με τους οποίους συνεργαζόταν η εταιρεία, ενώ με άλλο ειδικό εσωοργανωτικό σημείωμα πληροφορήθηκαν οι οργανώσεις ότι η έκδοση του βιβλίου του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» κ. Ν. Μπογιόπουλου για την οικονομική κρίση (με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», εκδόσεις Λιβάνη) εκδόθηκε παρά τη θέληση της ηγεσίας και ασκείται η δέουσα κριτική.

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα εσωκομματικά «σημειώματα» είναι εκείνο στο οποίο ασκείται κριτική στο «αδελφό» ΚΚ Κούβας και την ηγεσία του ότι μέσω των μεταρρυθμίσεων που προωθεί οδηγεί τη χώρα στον καπιταλισμό.

«Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν άντεξαν, υποχώρησαν και αρκετοί πέρασαν απέναντι και πολέμησαν το Κόμμα ή το πολεμούν από αντίπαλες θέσεις ή από εχθρικές προς το κόμμα ιδέες και αρχές και ιδιαίτερα όσοι διώχθηκαν από αυτό ύστερα από συστηματική και σκόπιμη παραβίαση του καταστατικού, των κανόνων και αρχών λειτουργίας» είναι ο αντίλογος του Περισσού διά στόματος του κ. Γόντικα στις φωνές που διαφοροποιούνται.

Οπως έγραφε στο επίμαχο άρθρο-«προειδοποίηση», «η εναντίωση στις συλλογικές (κομματικές) αποφάσεις, η αμφισβήτησή τους, δεν είναι δείγμα ούτε υγείας ούτε ευθύνης, αλλά εγωισμός στο τετράγωνο».

Πάντως οι «αντιρρησίες» χαρακτηρίζουν τις απόψεις του κ. Γόντικα «ένα ακόμη επεισόδιο στον κατήφορο που έχει πάρει η ηγεσία του ΚΚΕ, έντρομη από τη συνεχώς εντεινόμενη αμφισβήτησή της από μεγάλο τμήμα της οργανωμένης βάσης και των ψηφοφόρων του που καλούν εδώ και τώρα να υλοποιηθεί η απόφαση του Συνεδρίου για το Μέτωπο και να μπει τέλος στον σεχταρισμό, στην άρρωστη διαπάλη για το ποιος από τα κόμματα της Αριστεράς θα κυριαρχήσει στο πτώμα του λαού και στα ερείπια που αφήνει πίσω του το μνημόνιο».

Πίσω από την ανεξήγητη – και σπασμωδική, όπως προκύπτει – ενέργεια του ΚΚΕ να απαξιώσει το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» φέρεται να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ και εκ των θεωρητικών της ηγετικής ομάδας υπό την κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ο κ. Μ. Μαΐλης.

Είναι ο άνθρωπος από τα χέρια του οποίου περνούν όλες οι ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου και προφανώς και η επίμαχη, που ανέφερε ότι «με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μια νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό “κίνημα της πατάτας”» και ότι «το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας, που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση, είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ στο παιχνίδι των προσφορών».

Οι αντιδράσεις που πυροδότησε η επίθεση αυτή επιχειρήθηκε αυθημερόν να ανασχεθούν μέσω της αναδίπλωσης του Περισσού ο οποίος εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου γινόταν λόγος για «προσπάθεια παρερμηνείας» από τα ΜΜΕ των θέσεων του ΚΚΕ.

Επιχειρώντας να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις, η κυρία Παπαρήγα παραδέχθηκε ότι η πρώτη ανακοίνωση έπρεπε να είναι πιο αναλυτική, πιο συγκεκριμένη για να μην υπάρχουν παρερμηνείες, εντοπίζοντας πάντως ότι το ζήτημα δεν θα λυθεί με τη δημιουργία εναλλακτικών μορφών διάθεσης.

1 σχόλιο:

 1. Τζαβέλας13/3/12, 1:42 μ.μ.

  Δυστυχώς στην ηγεσία του ΚΚΕ υπάρχουν ΚΑΙ λαθρεπιβάτες,που χωρίς κανένα ενδοιασμό χρησιμοποιούν το κόμμα ως τσιφλίκι τους,έχουν στρέψει την προσοχή τους στη εξόντωση και την απαξίωση όλων εκείνων που τολμάνε να διαφωνήσουν,να προσεγγίσουν διαφορετικά τη συγκεκριμένη συγκυρία,όλων εκείνων που χωρίς καμιά ιδιοτέλεια αγωνίζονται για ένα κόμμα ταγμένο στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του λαού,όλων εκείνων που δεν αποτελούν λιβανιστήρια της πάνσοφης και αλάνθαστης ηγεσίας αλλά τολμούν και λένε τα αυτονόητα...
  Η ηγεσία του κόμματος(με λιγοστές φωτεινές εξαιρέσεις) δείχνει ξεκάθαρα ότι προτιμά μια δράκα φανατισμένων που δεν τολμόυν να εκφράσουν άποψη,που χωρίς ενδοιασμούς θα τραμπουκίζουν με ανυπόστατους και χυδαίους χαρακτηρισμούς ενάντια σε όποιον τολμά να κρίνει την ηγεσία,προτιμά οπαδούς και γκαιμπελίσκους που ως κομμάντος αυτοκτονίας θα υπερασπίζονται το "παπικό αλάθητο της"...
  Ας βγει ο Γόντικας(που στις όποιες επαφές του με απλά μέλη,φέρεται τουλάχιστον ως δικτατορίσκος της κακιάς ώρας) και ας μας πει ευθέως ποιός πέρασε απέναντι?το απλό μέλος που προβληματίζεται από την πορεία του κόμματος και την απομόνωση του από τις λαΐκές ανάγκες και απαιτήσεις ή ο ίδιος ο Γόντικας που έχει μετατρέψει το κόμμα σε οικογενειακό άσυλο επαγγελματικής αποκατάστασης...
  Ας μας απαντήσει η ηγεσία γιατί δεν απαντά, τίμια και ειλικρινά, στους προβληματισμούς μεγάλης μερίδας της βάσης πάνω στα γνωστά θέματα που αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο και προτιμά να διάγραφει συντρόφους με ιστορία και αγώνες, χωρίς καν να μπεί στο κόπο να προβληματιστεί πάνω στις όποες διαφωνίες τους και να συζητήσει μαζί τους ουσιαστικά...
  Κύριοι και κυρίς της ηγεσίας τι νομίζετε ότι πιστεύουν τα πλατιά λαΐκά στρώματα για σας?
  Ότι είστε κάτοικοι τούτου του πλανήτη,τούτης της χώρας?
  Τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται και ο λαός μας αγωνίζεται με νύχια και με δόντια,όχι για να ζήσει αλλά απλά και μόνο για να επιβιώσει και βλέπει το ΚΚΕ που πάνω του είχε στηρίξει πολλές ελπίδες και είχε απαιτήσεις από αυτό,να βρίσκεται εντελώς αλλού...Ένα κόμμα που η ηγεσία του διάλεξε την ώρα και τη στιγμή να παίξει σε ένα έργο με "καλούς" και "κακούς",με πράκτορες και ορθόδοξους πιστούς,με ufo και εξωγήινους...βάλτε κι έναν δράκο για να κόψει περισσότερα εισιτήρια η παράσταση!
  Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι χαζέψατε όλοι εκεί μέσα στα πολυτελή γραφεία του Περισσού,αλλά ένα είναι το σίγουρο,ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ!!!
  Χρόνια τώρα,ο ισχυρός εναγκαλισμός που επιλέξατε να έχετε με το σύστημα,σας έχει αλλοιώσει,νομίζετε ότι υπερβήκατε την ανθρώπινη φύση και αποκτήσατε υπερφυσικές ικανότητες(όπως το αλάθητο),κάποιοι από σας ξεδιάντροπα δείξατε ιδιοτέλεια που δεν συνάδει με το συγκεκριμένο κόμμα,οικειοποιήθηκατε αγώνες και αίμα αγωνιστών του κινήματος,που ουδεμία σχέση έχουν με τη λογική και την τακτική σας(και που εντελώς μικρόψυχα,ούτε το θάρρος της πλήρους αποκατάστασης τους δεν είχατε)...
  Σίγουρα δεν νομίζω να ιδρώσει το αυτί σας,από 10-20 γραμμές αγωνίας,πίκρας και θυμού από κάποιον ταπεινό που αποχώρησε από το κόμμα,γιατί απλά δεν είχε σκέψη λαγού,μιλιά προβάτου και συμπεριφορά κότας...
  Θα βάλετε και τα παπαγαλάκια σας να τραμπουκίσουν με το γνωστό γκαιμπελίστικο στυλάκι και ούτεγάτα,ούτε ζημιά...
  Έτσι τουλάχιστον νομίζετε...
  Γιατί όσο οι φωνές που προβληματίζονται,φουντώνουν και θεριέουν,τόσο πιο σύντομα οι λαθρεπιβάτες θα πεταχτούν στη θάλασσα,για αναλάβουνε οι αληθινοί καπεταναίοι το καράβι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.