Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Economist: Ρευστό το προεκλογικό σκηνικό στην Ελλάδα

 

Στο προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα μας, εν μέσω σφοδρής κρίσης, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα του Economist, το οποίο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την εικόνα που διαμορφώνεται στη χώρα όσον αφορά στη σχέση του ελληνικού λαού και των πολιτικών, καθώς και στο ρευστό σκηνικό εν όψει εκλογών.

«Πιο αντιδημοφιλείς» από ποτέ χαρακτηρίζει τους Έλληνες πολιτικούς το βρετανικό περιοδικό, επισημαίνοντας τη βύθιση των δύο μεγάλων κομμάτων - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- και τη στροφή των ψηφοφόρων προς τα μικρά κόμματα ως μια μορφή αντίδρασης. Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, τη μεγάλη πιθανότητα πρωτοφανών ποσοστών αποχής των αγανακτισμένων πολιτών από τις επερχόμενες εκλογές.
Οι μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, από την άλλη, θα δυσκολευτούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους, καθώς πλέον δεν θα μπορούν να τους υποσχεθούν μία θέση στο δημόσιο, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο χωρίς την εξισορροπητική παρουσία του Λουκά Παπαδήμου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη μεταρρυθμιστική προοπτική της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.