Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κλείνει η Coca-Cola 3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

 

Επαληθεύτηκαν οι φόβοι των εργαζομένων στην Coca-Cola 3E, αφού μπαίνει λουκέτο στις μονάδες παραγωγής Θεσσαλονίκης και Πάτρας.
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε πως ήταν απαραίτητη η ελάττωση του λειτουργικού κόστους, μιας και το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η αγοραστική δύναμη μειώθηκε. Συγκεκριμένα η μείωση ήταν της τάξης του 27%, ως αποτέλεσμα της αύξησης του ΦΠΑ αλλά και της επιβολής μαζικών φόρων. Τόνισε πως από το κλείσιμο των μονάδων θα επηρεαστούν 30 εργαζόμενοι, όμως το σωματείο των εργαζομένων εκφράζει φόβους και αμφιβολίες. Όπως αναφέρει το "Βήμα", στη Θεσσαλονίκη μόνο απασχολούνταν 51 εργαζόμενοι, ενώ με την παραγωγική διαδικασία συνδέονται και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κ.ά.

Ακόμα, η εταιρεία ανέφερε πως γίνονται διαπραγματεύσεις με το σωματείο για να απασχοληθούν στις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες κάποιοι από τους εργαζόμενους που έχασαν τη θέση τους.
«Προχωράμε σε αναδιάρθρωση και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές και, δεδομένης της κατάστασης στην Ελλάδα, κάνουμε το ίδιο και εδώ», είπε στο Reuters ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων, Oya Gur.
Στις εγκαταστάσεις πλέον θα λειτουργούν κέντρα διανομής και γραφεία, ενώ ο όγκος παραγωγής μεταφέρεται στις μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.