Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Ο υπ. Οικονομικών σε ρόλο Πάγκαλου συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Τη στρατηγική της πόλωσης με την αριστερά για να σωθεί ο μνημονιακός δικομματισμός (του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.), ξεδίπλωσε και χθες στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συκοφαντώντας πρόδηλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αδυνατώντας να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την Αριστερά ότι είναι εκπρόσωπος συμφερόντων!

 

Αλ. Τσίπρας: Θα είστε ο ύπαρχος και του Α. Σαμαρά

"Ο καθείς σε αυτή τη χώρα γνωρίζει ποιος έχει την ευθύνη της εγκαθίδρυσης του συστήματος της διαπλοκής και του τριγώνου της αμαρτίας. Εμείς δεν παντρευτήκαμε τη διαφθορά, ούτε τη διαπλοκή", του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη ήταν το στέλεχος του ΣΔΟΕ, που είχε διορίσει ο ίδιος ο υπουργός σε θέση επικεφαλής σχεδιασμού, και συνελήφθη ως κορυφαίο στέλεχος της μαφίας της Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτελωνιστής συμφερόντων!

Η οξύτατη λογομαχία ξεκίνησε όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε αν αληθεύει ότι τραπεζίτες και υψηλόβαθμα στελέχη εκδοτικών ομίλων πίεσαν την κυβέρνηση για να μείνουν έξω από τη διαδικασία του κουρέματος δάνεια συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου προς τις ΔΕΚΟ. Ο Ε. Βενιζέλος δεν το διέψευσε, αλλά προχώρησε σε ύβρεις: "ο Αλ. Τσίπρας επανέρχεται αναπαράγοντας και εκτελωνίζοντας επισήμως στη Βουλή αθλιότητες επιχειρηματικές με τη σύμπραξη δημοσιογραφικών, προφανώς, παραγόντων. Αλλά ο ίδιος εξ ονόματος τίνος ομιλεί; Γιατί θέλει να δημιουργήσει αυτή την εντύπωση; Και δεν είναι, επαναλαμβάνω, η πρώτη φορά που μου δημιουργείται η εντύπωση ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων".

"Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"

"Αν δεν είχα την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε τεταμένη, έκρυθμη κατάσταση εσείς ο ίδιος, ψυχικώς και πολιτικώς, και αν δεν είχα την αίσθηση ότι και ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και χασκογελάει όταν ακούει κάτι τέτοια που λέτε εσείς απέναντι στην Αριστερά, θα σας ζητούσα να ανακαλέσετε αυτή την αθλιότητα που εκστομίσατε. Έρχεται στον νου μου η παροιμία "είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα", του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.


Εντυπώσεις προσπάθησε να δημιουργήσει ο Ευ. Βενιζέλος και με το θέμα του swap

Goldman Sacks, που δεν μπήκε στο "κούρεμα" μετά από πίεση της Εθνικής Τράπεζας. "Αν η Goldman Sacks ήταν ασφαλιστικό ταμείο, θα την "κουρεύατε". Αλλά τα 5 δισ. swaps της Goldman Sacks τα αφήσατε έξω από τη διαδικασία. Εάν το ΙΚΑ ήταν τράπεζα, θα το σώζατε. Και φυσικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έμεινε στο απυρόβλητο", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ευ. Βενιζέλος κατά Δ. Παπαδημούλη

"Ο τίτλος αυτός δεν είναι ομόλογο, δεν είναι επιλέξιμος. Είναι διασταυρούμενα παράγωγα", υποστήριξε ο Ε. Βενιζέλος και επιτέθηκε εκ νέου λέγοντας ότι "η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται ύποπτα πονηρή. Κι επειδή τίποτα δεν είναι αθώο, τίποτα δεν είναι ανώδυνο και τίποτα δεν είναι τυχαίο, το να υιοθετεί και να μεταφέρει κανείς στην αίθουσα αυτή τέτοιου είδους επιχειρήματα, προκαλεί το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό φρόνημα".

Μάλιστα επεχείρησε να εμπλέξει και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα σχετική ερώτηση, υποστηρίζοντας ότι "διαπλοκή δεν υπάρχει μόνο μεταξύ των κυβερνήσεων και των οικονομικών συμφερόντων, αλλά και μεταξύ αυτών που ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο". Ο Ε. Βενιζέλος εκτίμησε ότι ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα ως "προληπτική, αμυντική κίνηση", γιατί γνώριζε ότι θα του έκανε κριτική.

Οι εκδότες είναι όργανα των τραπεζών

Με καθαρό λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "τα εκδοτικά συγκροτήματα στη χώρα είναι όργανα των τραπεζικών ομίλων". Ο Ευ. Βενιζέλος ανέδειξε μόνος του το ιδεολογικό χάσμα που τον χωρίζει από την Αριστερά απαντώντας: "Οι τράπεζες είναι βασικό περιουσιακό στοιχείο του έθνους, του ελληνικού λαού"! "Να πείτε στους τραπεζίτες ότι δεν μπορεί να παίρνουν 58 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση και των ομολόγων που κουρεύονται και των επισφαλών δανείων και να μην δέχονται συζήτηση για μια νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα κατοχυρώσει τα ελάχιστα για τα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε αυτή την περιδίνηση", απάντησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση πολιτικοποιήθηκε εν όψει των εκλογών. "Το όραμά σας είναι να καταφέρετε να συγκυβερνήσετε με τον κ. Σαμαρά. Βέβαια, εσείς πάντοτε, στη διαρκώς αυτή θέση του υπάρχου θα είστε και τότε, γιατί ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός -έτσι φαίνεται- αλλά δεν νομίζω ότι είναι και καμία πολύ φιλόδοξη επιλογή, να θέλετε να συνεχίσετε να είστε υπό τον κ. Σαμαρά", υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

"Διεκδικούμε στις εκλογές το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να επιβεβαιώσει το ΠΑΣΟΚ τη θέση που του ανήκει και η θέση αυτή είναι η πρώτη θέση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στη Βουλή", είπε ο Ε. Βενιζέλος και πρόσθεσε: "στόχος μας δεν είναι να προστεθούμε ως δύναμη σε κανέναν". "Ο κόσμος καταλαβαίνει ή θα πάμε σε μία συνολική σύγκρουση με αυτήν την πολιτική σώζοντας ό,τι μπορεί να σωθεί σʼ αυτή τη χώρα, το οποίο προϋποθέτει σύγκρουση με τις τράπεζες που είναι κράτος εν κράτει και άρα, προστασία των δανειοληπτών ή αυτός ο κατήφορος δε θα έχει τέλος και το βαρέλι δεν θα έχει πάτο", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε και πάλι τον ΣΥΡΖΑ και τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που αρνήθηκαν να μπουν στο PSI. "Με τα ασφαλιστικά ταμεία συνετελέσθη μια πολιτικο-συνδικαλιστική αθλιότητα. Γιατί συγκεκριμένα κόμματα, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν πιέσεις στις διοικήσεις συγκεκριμένων ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου οι διοικήσεις να πάρουν αποφάσεις εν δυνάμει βλαπτικές για το έθνος", υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο PSI ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι και το 2020, όπου η Ελλάδα υποτίθεται πως θα έχει χρέος 120% του ΑΕΠ, δεν θα δανειστεί από τις αγορές, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα βγήκε από τις αγορές και μπήκε στο Μνημόνιο επειδή είχε χρέος 115% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.