Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ

 

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Απο νωρίς το πρωί αστυνομικοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του ταμείου τους, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) στην οδό Βερανζέρου 48, στο κέντρο της Αθήνας. Εφθασαν πριν λίγο εκεί καιάνδρες των ΜΑΤ!
Περίπου 100 αστυνομικοί όλων των Ενώσεων έχουν κάνει κατάληψη στο Ταμείο τους και δηλώνουν...
οτι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν τους ενημερώσει κάποιος, που πάνε τα λεφτα που παρακρατούνται κάθε μήνα απο το μισθό τους.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσουν αν δεν ενημερωθούν από τη διοίκηση του Ταμείου πώς ακριβώς έχει διαχειριστεί τα χρήματά τους.

Την Τρίτη σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική του απροκάλυπτου εκβιασμού των εργαζομένων για να δεχθούν άνευ όρων την ατομική και οικογενειακή τους χρεοκοπία συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».

Σχετικά με το «κούρεμα» του ασφαλιστικού τους φορέα επεσήμαναν ότι τους ζητήθηκε να συνηγορήσουν «με την επίκληση ότι προέχει ''η σωτηρία της χώρας'' και με την απειλή ότι αν δεν δεχθούμε την ''εθελοντική'' συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή, ήτοι της απομείωσης της περιούσιας του Ταμείου κατά 53%, αργότερα αυτή θα καταστεί αναγκαστική και μάλιστα σε ποσοστό έως και 80%!».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα αποθεματικά των ταμείων έχουν δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων συναδέλφων μας με σκοπό μαζί με τις αποδόσεις τους να χρηματοδοτήσουν τις παροχές τους ως συνταξιούχων. Σήμερα, λοιπόν, που το ελληνικό δημόσιο δεν διασφαλίζει πλέον ούτε το μίνιμουμ των αποδόσεων τόσο των επικουρικών συντάξεων όσο και του εφάπαξ βοηθήματος, αρνούμαστε να συμπράξουμε στην περαιτέρω καταλήστευση του Ταμείου».

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΤΕΑΔΥ

Εν τω μεταξύ νέα συγκέντρωση έξω από το ΤΕΑΔΥ προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τετάρτη, με στόχο να μπλοκάρει την απόφαση για συμμετοχή ή όχι στο «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχει το Ταμείο. Την Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε έφοδο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ, με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει την παράνομη και πραξικοπηματική συμπεριφορά του Προέδρου του ΤΕΑΔΥ, ο οποίος στη συνεδρίαση του Ταμείου, αφού διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των παρόντων μελών ήταν αντίθετη με το «κούρεμα» των ομολόγων, ανέβαλε τη συνεδρίαση του ΔΣ».

Το ΔΣ του ΤΕΑΔΥ θα συνεδριάσει στις 12:00 προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 11:30 στο χώρο συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ «για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.