Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Κόντρα Τσίπρα – Βενιζέλου στη Βουλή

 

Αφορμή της έντασης ήταν η άρνηση του υπουργού Οικονομικών στην πρόταση του Α. Τσίπρα για μερική ή ολική, διαγραφή χρεών όσων δανειοληπτών το εισόδημα δεν υπερβαίνει το όριο της φτώχειας.

«Τα προβλήματα των δανειοληπτών, δεν λύνονται με ευχολόγια ή «πιέσεις». Λύνονται με νομοθετήματα» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσοντας σχετική επίκαιρη ερώτησή του, σήμερα στη Βουλή. «Πείτε στους τραπεζίτες πως το πάρτι τελείωσε! Πως δεν μπορεί να παίρνουν και την επανακεφαλαιοποίηση και να μην δέχονται συζήτηση για νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατοχυρώσει τα νοικοκυριά!» προέτρεψε τον υπουργό Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η νομοθετική οριζόντια λύση δημιουργεί πρόβλημα ευστάθειας στο τραπεζικό σύστημα» απάντησε ο Ε. Βενιζέλος. «Έχουμε νομοθετήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς δικαστικής προστασίας για τον δανειολήπτη χωρίς δυνατότητα», για τους οποίους «ο λαός θα αντιληφθεί πως αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για να λύνουμε προβλήματα πολιτών και επιχειρήσεων».

Η σημερινή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών συνοδεύτηκε από οξύτατες αιχμές και υπονοούμενα, με τον Αλέξη Τσίπρα να αξιώνει διευκρινίσεις από τον υπουργό Οικονομικών αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί εξαίρεσης από το κούρεμα δανείων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου, κατόπιν πιέσεων υψηλόβαθμων στελεχών εκδοτικών ομίλων και τον Ε. Βενιζέλο να κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πως «εκτελωνίζει επιχειρηματικές αθλιότητες».

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.