Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για το θάνατο του Λευτέρη Μαυροειδή

 

Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για το θάνατο του Λευτέρη Μαυροειδή Έφυγε πλήρης ημερών

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ αποχαιρετά μία μεγάλη μορφή της αριστερής δημοσιογραφίας, έναν αγωνιστή, που πάνω από μισό αιώνα υπηρέτησε τα ιδανικά του Σοσιαλισμού με Δημοκρατία και Ελευθερία, έναν διανοούμενο, το Λευτέρη Μαυροειδή, που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών. Εντάχθηκε από φοιτητής στο κομμουνιστικό κίνημα και μετά την απελευθέρωση εργάστηκε στο Ριζοσπάστη στην ηρωική εποχή του Καραγιώργη. Συμμερίστηκε τους αγώνες και τις διώξεις της ελληνικής αριστεράς συμμετέχοντας στην Αντίσταση και μετά στο αντάρτικο. Στη συνέχεια πήρε το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς και το 1968 τάχθηκε στην κομμουνιστική ανανέωση.

Το 1974 επαναπατρίστηκε και υπήρξε από τα βασικά στελέχη της μεταδικτατορικής Αυγής, μαζί με την αξέχαστη αδελφή του Αφρώ Παντελέσκου. Ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, αγαπητός, βαθιά καλλιεργημένος και υπήρξε συγγραφέας και μεταφραστής πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στις κόρες του Ηρώ και Ζώγια.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 15.00 στο νεκροταφείο Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.