Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

«ΣΚΑΕΙ» μεγάλο σκάνδαλο με πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές

Στο μικροσκόπιο το Λύκειο συγκεκριμένου νησιού

«ΣΚΑΕΙ» μεγάλο σκάνδαλο με πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ερευνούν, εδώ και μέρες μία περίεργη υπόθεση χορήγησης αθρόων πιστοποιητικών δυσλεξίας σε μαθητές από συγκεκριμένοΙατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Πειραιά.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται το Λύκειο ενός νησιού στο οποίο απ΄ότι φαίνεται οι«δυσλεκτικοί» μαθητές αποτελούν φάμπρικα

Οι βεβαιώσεις δίνονται από το ίδιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (.....κατά σύμπτωση) ενώ ταποσοστά «δυσλεκτικών» μαθητών στο Λύκειο του νησιού χτυπάνε «κόκκινο»

Είναι γνωστό ότι οι δυσλεκτικοί μαθητές έχουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης στις εξετάσεις για την είσοδο στα Πανεπιστήμια. Αν επρόκειτο για παιδιά που πραγματικά έχουν πρόβλημα δυσλεξίας δε θα υπήρχε κανένα ζήτημα. Όλες όμως οι ενδείξεις συντείνουν ότι έχουμε να κάνουμε με «περίεργα» συμπτώματα και ακόμα πιο «περίεργες» συμπτώσεις.

• Οι βεβαιώσεις εκδίδονται πάντα από το ίδιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Πειραιά.

• Ο αριθμός των δυσλεκτικών μαθητών στο Λύκειο του νησιού τα τελευταία χρόνια αγγίζει ή και ξεπερνά το 50% όταν ο μέσος όρος για τα δυσλεκτικά παιδιά βρίσκεται στο 1,5%

• Οι «δυσλεκτικοί» μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου συνδέονται ποικιλοτρόπως. Όχι τόσο οι ίδιοι όσο οι γονείς τους....

Υπάρχουν επίσης σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει σίγουρα ένας «εγκέφαλος» που συντονίζει και καθοδηγεί όλη αυτή την υπόθεση.

Το θέμα έφτασε στο Υπουργείο Παιδείας μετά από έντονες διαμαρτυρίες γονέων που αισθάνθηκαν ότι τα παιδιά τους αδικούνται και δεν ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις με τα χαρακτηρισμένα «δυσλεκτικά» παιδιά. Επισήμαναν την έκρηξη των περιστατικών δυσλεξίας στο συγκεκριμένο σχολείο που προκάλεσαν ερωτηματικά και δημιούργησαν υποψίες στις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η έρευνα.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, τα τελευταία δύο χρόνια, παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου έκαναν χρήση των διατάξεων για τους δυσλεκτικούς μαθητές και μπήκαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

Μία επανεξέταση θα αποδείκνυε ποιοι είναι οι πραγματικοί δυσλεκτικοί μαθητές και ποιοι οι«μαϊμού».

Η πρώτη κίνηση του Υπουργείου Παιδείας ήταν να αποκλείσει το συγκεκριμένο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Πειραιά από τη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών δυσλεξίας και αυτό λέει πολλά.

Από εκεί και πέρα η έρευνα επικεντρώνεται στο συγκεκριμένο σχολείο και τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει την υπόθεση .

Την Τετάρτη το newsbomb θα έχει νέες αποκαλύψεις για αυτή την υπόθεση που αναμένεται να εξελιχθεί σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους.

πηγη: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.