Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Πλήρης η κατάρρευση της απορρόφησης πόρων από την ΕΕ: Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μωραΐτης απαντά σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΛΑΟΣ και «αδειάζει» τελείως την Επίτροπο κ. Δαμανάκη!

 

Την καθυστέρηση απορρόφησης των 14 δισ.ευρώ επεσήμανε – κατά τρόπο δραματικό – και η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Δαμανάκη με τοποθέτησή της στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, στις 23/2/2012, όταν και ζήτησε τη «βοήθεια των Βουλευτών για να απορροφηθούν κονδύλια της ΕΕ, να μην τα χάσουμε και να βρουν επιτέλους το δρόμο προς την πραγματική οικονομία» (!)

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης επικαλέστηκε τη δραματική αυτή έκκληση της Ελληνίδας Επιτρόπου καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου κ. Γ. Καρατζαφέρη στα πλαίσια της ΕΕ και υπέβαλε Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητώντας να μάθει τον υπαίτιο της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης που υπονομεύει καίρια τα θεμέλια της παραπαίουσας Εθνικής μας οικονομίας.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του Κ. Αϊβαλιώτη προσήλθε στη Βουλή και απάντησε ο Υφυπουργός κ. Μωραΐτης, ο οποίος και δεν δίστασε να «αδειάσει» εν ψυχρώ την κ. Δαμανάκη για την αποτίμηση που έκανε και για «την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων»(!)

Ο Κ. Αϊβαλιώτης ομολόγησε την κατάπληξή του για το τόσο ηχηρό «άδειασμα» της Ελληνίδας Επιτρόπου από τον κ. Μωραΐτη και για τη διάψευση των στοιχείων που εκείνη επικαλέστηκε ενώπιον 15 βουλευτών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και παράλληλα ζήτησε να κατονομασθούν οι υπεύθυνοι και οι υπαίτιοι για το σημερινό απίστευτο χάλι.

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ σημείωσε, παράλληλα, το πρωτοφανές γεγονός ότι κάποιες Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την απορρόφηση Κοινοτικών πόρων, όπως η Μ.Ο.Δ., προσλαμβάνουν Βουλγάρους υπαλλήλους (!) αντί Ελλήνων, όπως φαίνεται και από επίσημο έγγραφο του 2011, το οποίο υπογράφεται από τον Πρόεδρο της παραπάνω Υπηρεσίας.

Ο Υφυπουργός κ. Μωραΐτης επετέθη λάβρος κατά «εκείνων που καταγγέλλουν την πενιχρή απορρόφηση πόρων από την ΕΕ» και διέψευσε τους ισχυρισμούς της κ. Δαμανάκη ότι η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, επισημαίνοντας παρόλα αυτά ότι είναι «ανησυχητική και δικαίως πολλοί ανησυχούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.