Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία

 

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες στη Σλοβακία, για τις βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διατηρεί ευρύ προβάδισμα το οποίο θα του επέτρεπε να επικρατήσει του απερχόμενου κεντροδεξιού συνασπισμού.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (Smer-SD) του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο συγκεντρώνουν το 39,7% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό που τους δίνει 75 βουλευτές στο 150μελές κοινοβούλιο, ενώ υπολείπεται μια έδρα που θα εξασφάλιζε την απόλυτη πλειοψηφία.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (KDH), μέλος του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, λαμβάνει ποσοστό 10,4% των προθέσεων ψήφου, δηλαδή 20 έδρες. Το δεξιό κόμμα SKDU-DS, επικεφαλής του τετρακομματικού αυτού συνασπισμού φέρεται να λαμβάνει μόλις 5,1% των ψήφων, ενώ στις εκλογές του 2010 είχε λάβει ποσοστό 15%.

Οι δύο ακόμη σύμμαχοί του στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα, οι Φιλελεύθεροι του SaS (Ελευθερία και Αλληλεγγύη) και το Most-Hid, ένα κόμμα που στηρίζεται στην ουγγρική μειονότητα της Σλοβακίας συγκεντρώνουν μόλις το όριο εκλογιμότητας του 5% στις προθέσεις ψήφου.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.