Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

Αλ. Τσίπρας στην Άρτα: Δεν ζητάμε ψήφο καταγγελίας αλλά εξουσίας

 

  Για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της αριστεράς στην περιοχή κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης έκαναν λόγο τα παλιότερα στελέχη: Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα «Σκουφάς», την Παρασκευή το βράδυ, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα συγκέντρωσε περισσότερους από 700- 800 πολίτες της Άρτας και αποτέλεσε πραγματικό γεγονός για την Ηπειρώτικη πόλη. Με τα σενάρια για προσφυγή επιτέλους στη λαϊκή ετυμηγορία να φουντώνουν, στελέχη της ριζοσπαστικής αριστεράς έλεγαν πως η εκδήλωση αποτέλεσε την εγκυρότερη δημοσκόπηση. Αλλά και την καλύτερη απάντηση στους εκβιασμούς για τη –μη- ψήφο στην αριστερά που επιχειρούν οι, εγχώριοι και ξένοι, υποστηρικτές του Μνημονίου. «Δε ζητάμε ψήφο καταγγελίας. Ζητάμε ψήφο διακυβέρνησης της χώρας – ζητάμε ψήφο εξουσίας» σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή σʼ ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, με πυρήνα τη ριζοσπαστική Αριστερά, για να ξηλώσουμε ένα προς ένα τα μέτρα και μία προς μία τις πολιτικές του Μνημονίου που, όχι απλώς καταστρέφουν τον τόπο, αλλά υποθηκεύουν και τις επόμενες γενιές στην καταστροφή. Ζητάμε τη δική σας έγκριση για αλλαγή πολιτικής και αλλαγή πορείας σε προοδευτική κατεύθυνση».

  Κάλεσε έτσι τον κόσμο να κάνει τον εφιάλτη των δανειστών της χώρας πραγματικότητα: «Έχουμε τη γνώση, το στελεχικό δυναμικό και την αγωνιστική ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης μας τάξει ο λαός. Εσείς έχετε τη δύναμη να τʼ ανατρέψετε όλα, τώρα.

  Με την αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή σας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα αυθόρμητα κινήματα κοινωνικής αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Στα κινήματα υπεράσπισης της δημοκρατίας και των κοινωνικών εγγυήσεών της. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός και να καταρρεύσει η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Παπαδήμου. Νʼ ανοίξει ο δρόμος της δημοκρατίας, με την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συσπείρωση στο νέο συνασπισμό εξουσίας και το εναλλακτικό πρόγραμμά του για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας».

  Βενιζέλος- Σαμαράς: Οι δύο συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας

  Ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε στα δύο κόμματα του Μνημονίου, χαρακτήρισε τον Ε. Βενιζέλο και τον Αντ. Σαμαρά «τους δύο συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας» ενώ από τα βέλη του δεν γλύτωσε ούτε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, που... κατάφερε την πλήρη διάλυση της εκπαίδευσης.

  Αναλυτικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

  «Είναι πρωτοφανής η διάλυση των κοινωνικών υποδομών που έχει προκαλέσει η διετία του Μνημονίου. Δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολεμική Ιστορία του τόπου.

  Η καθημερινή λειτουργία των σχολείων και των νοσοκομείων έχει πράγματι εναποτεθεί στον πατριωτισμό και την κοινωνική και επαγγελματική συνείδηση των λειτουργών τους.

  Τα περισσότερα σχολεία συχνά καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες τους με πατέντες. Γιατί δεν υπάρχει θέρμανση, δεν υπάρχει χαρτί, δεν υπάρχει μελάνι.

  Υπάρχουν μόνο φωτοτυπίες. Υπάρχει μόνον η διάλυση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων στο τέλος Μαρτίου και η προμήθεια της γραφικής ύλης για τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών με ακριβοπληρωμένες αναθέσεις.

  Αυτό είναι το υπέρτατο στάδιο του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος στην εκπαίδευση που έχει αναλάβει εργολαβικά η κυρία Διαμαντοπούλου και όσοι από το επικοινωνιακό κατεστημένο διεκπεραιώνουν τις δημόσιες σχέσεις της.

  Το κατάφερε και αυτό! Η πλήρης διάλυση, η αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας της εκπαίδευσης.

  Η θυσία μιας γενιάς Ελλήνων για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας.

  Από τους πολλαπλασιαζόμενους εγγυητές του Μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Από τον ανανήψαντα κ. Σαμαρά που δήθεν πασχίζει για την ανάπτυξη της χώρας, εγγυώμενος την απαρέγκλιτη εφαρμογή του πιο υφεσιακού προγράμματος οικονομικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος.

  Επιτέλους, ποιος κοροϊδεύει ποιον, σʼ αυτόν τον τόπο;

  Με κραυγές και ψιθύρους, η συγχορδία της αντιαριστερής συκοφαντίας, υπό τη διεύθυνση του Ζαν-Κλωντ Γιούγκερ και με εκτελεστές τους κυρίους Βενιζέλο και Σαμαρά, επαναφέρει την πολιτική ζωή του τόπου στο δύσοσμο παρελθόν των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων.

  Οι δύο συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας – ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς – τολμούν και εγκαλούν την Αριστερά για τη δική τους αβελτηρία, για τη δική τους συνθηκολόγηση με τους δανειστές της χώρας.

  Καταφεύγουν σε παλιές και ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές, που το Μνημόνιο έχει πλέον κονιορτοποιήσει. Επενδύουν στον φόβο, στη μοιρολατρία και στο ψέμα για να διασωθούν.

  Αντίθετα, εμείς, ξαναζωντανεύουμε την ελπίδα για να διασωθούν ο λαός και ο τόπος.

  Γιατί δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συνειδητή και σταθερή συμπόρευση ολοένα και περισσότερων πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά δημιουργεί μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την ανατροπή των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών του Μνημονίου.

  Μια νέα συλλογική αυτοπεποίθηση, που σαρώνει τον φόβο και την ανασφάλεια που προσπαθούν να σπείρουν στους πολίτες το ένοχο πολιτικό κατεστημένο και οι ξένοι προστάτες του και που σύντομα θα φέρει την Αριστερά πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων».

  «Η δική μας πρόταση είναι η μόνη αξιόπιστη»

  Εξάλλου τόνισε ότι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική διέξοδος «για μια Ελλάδα χωρίς Μνημόνια, για μια κοινωνία με ανάπτυξη, αλληλεγγύη, σταθερή εργασία και δικαιοσύνη» είναι η πρόταση της αριστεράς. Καθώς ανέφερε ότι είναι η πρόταση που απαντά ξεκάθαρα και αποφασιστικά, στο μόνο πραγματικό δίλημμα των εκλογών: Μνημόνιο, χρεωκοπία και έξοδος από την Ευρωζώνη με Βενιζέλο και Σαμαρά ή ανατροπή του Μνημονίου και αλλαγή πολιτικής μέσα στην Ευρωζώνη, μʼ ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. Συνέχισε δε επισημαίνοντας ότι η πρόταση της αριστεράς στοχεύει στην αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου, την ανάπτυξη με σταθερή εργασία, μέσα από την αναζωογόνηση των δημόσιων επενδύσεων στα δημόσια αγαθά και στα βιώσιμα συγκριτικά και παραγωγικά πλεονεκτήματα του τόπου.

  Ο Αλ. Τσίπρας είπε πως τα πυρά των δύο κομμάτων της τρόικας, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι άσφαιρα: «Ο λαός έχει γνώση και επίγνωση. Δεν ξεχνά». Και προχώρησε υπογραμμίζοντας τα κομβικά σημεία της μνημονιακής πολιτικής, απέναντι από τα οποία η ριζοσπαστική αριστερά προβάλλει εναλλακτικούς δρόμους:

  «Την τελευταία διετία όλοι μας διαπιστώσαμε ότι οι αλλεπάλληλες δανειακές συμβάσεις και τα Μνημόνια είναι ο πιο λεπτομερής και ο πιο αξιόπιστος οδικός χάρτης για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη – και μάλιστα με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες: με μια Ελλάδα εξαντλημένη, φτωχή και υποθηκευμένη, με μια Ελλάδα στυμμένη σαν λεμονόκουπα από τους δανειστές της.

  Την τελευταία διετία διαπιστώσαμε ότι η κοινωνική χρεοκοπία είναι το πρώτο στάδιο της οικονομικής χρεοκοπίας.

  Και τον Φεβρουάριο διαπιστώσαμε ότι η δεύτερη δανειακή σύμβαση είναι η απόλυτη προστασία των δανειστών από τις συνέπειες της αναμενόμενης οικονομικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.

  Με το αγγλικό δίκαιο στα νέα ομόλογα που υποθήκευσε όλη τη χώρα και με τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών έναντι της πληρωμής μισθών και συντάξεων.

  Γιʼ αυτό, οι ίδιες οι πράξεις και οι επιλογές των δύο κομμάτων της τρόικας – του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – ακυρώνουν τα όποια ψεύτικα διλήμματα προσπαθούν να εφεύρουν.

  Κάνουν τα πυρά τους ενάντια στην Αριστερά άσφαιρα. Γιατί ο λαός έχει γνώση και επίγνωση. Δεν ξεχνά και δεν αμνηστεύει.

  Δεν παγιδεύεται, δεν χειραγωγείται και δεν αυτοκτονεί.

  Γυρίζει την πλάτη του στους εμπόρους των φθηνών εκβιασμών.

  Γυρίζει την πλάτη του στα δύο κόμματα της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

  Αντιστέκεται στη δικτατορία των δανειστών.

  Στρέφεται στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Γιατί γνωρίζει ότι μόνον η ανατροπή της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου θα ανακόψει την προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας προς την εξαθλίωση, προς τη χρεοκοπία, προς την έξοδο από την Ευρωζώνη.

  Γιατί γνωρίζει ότι η επεξεργασμένη, συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση για το λαό και τον τόπο.

  Μια εναλλακτική πρόταση που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία, τρομάζοντας το διεφθαρμένο και καταρρέον δικομματικό πολιτικό σύστημα.

  Ζητάνε από τον ελληνικό λαό να πληρώνει 20 δις τον χρόνο για τα επόμενα 20 χρόνια.

  Απαντάμε. Αναστολή πληρωμών για όσο χρειαστεί ώστε να εξοικονομούμε 20 δις τον χρόνο, για τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

  Ζητάνε από τον ελληνικό λαό νέες θυσίες επειδή θα πάρουμε άλλο ένα από τα μεγαλύτερα δάνεια που δόθηκαν ποτέ.

  Απαντάμε. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και του θεσμικού, χωρίς μνημόνια λιτότητας. Αλλά με δυνατότητα να αποπληρώνουμε το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953.

  Ζητάνε από τον λαό να ζήσει για 20 χρόνια υπό το βάρος μιας ασφυκτικής και καταστροφικής ύφεσης.

  Απαντάμε. Όλα τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε από την αναστολή πληρωμών να πάνε στην ανάπτυξη. Σε δημόσιες παραγωγικές επενδύσεις, σε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού τομέα που καταρρέει. Ούτε ένα ευρώ να μην πάει πια στους τοκογλύφους.

  Ζητάνε να δώσουμε πάλι εκατοντάδες δις στις τράπεζες.

  Απαντάμε. Κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Και εξάντληση κάθε δυνατότητα για συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ανατροπή του σημερινού αδιέξοδου οικονομικού μοντέλου. Για απευθείας χαμηλότοκο δανεισμό των κρατών από την ΕΚΤ και όχι των χρεοκοπημένων τραπεζών.

  Ζητάνε από τον λαό καινούργιους φόρους και χαράτσια.

  Απαντάμε. Ριζική προοδευτική αναδιανομή. Φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου και του κεφαλαίου.

  Να σταματήσουν να φορολογούν άλλο τη φτώχεια και να φορολογηθεί επιτέλους και ο πλούτος σε αυτή τη χώρα.

  Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι, σε συνεργασία με τους δανειστές της χώρας, δήθεν κατάφεραν να μετατρέψουν τις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου σε εθνική δέσμευση.

  Το μόνο που έχουν καταφέρει τα δύο κόμματα της τρόικας – το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ – είναι να αυτοδεσμευτούν στην καταστροφή της χώρας και έτσι να αυτοακυρωθούν στα μάτια του λαού ως κοινωνικά χρήσιμες πολιτικές επιλογές.

  Το μόνο που έχουν καταφέρει τα δύο κόμματα της τρόικας είναι να πείσουν το λαό ότι πράγματι αξίζουν την απερίφραστη απόρριψή τους στις εκλογές που σχεδιάζουν, πριν από το δεύτερο κύμα μέτρων τον Ιούνιο.

  Ότι τώρα είναι η ώρα της δημοκρατικής και πατριωτικής ενότητας όλων, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας, για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και προοπτικής. Ότι τώρα είναι η ώρα της ανατροπής. Τώρα είναι η ώρα του λαού. Τώρα είναι η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
  Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.