Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Έγινε πρόταση στο Λουκά Παπαδήμο για "Βόρεια Μακεδονία";

 

Με τον τίτλο-ερώτηση: «Υπήρχε πρόταση για τον Παπαδήμο η συνάντηση στις Βρυξέλλες;» το περιοδικό των Σκοπίων ‘Κάπιταλ’ αναφέρει ένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Γκαμπριέλας Ντέλοβα,το οποίο προκαλεί ερωτηματικά.

«Ο Παπαδήμος θα αποφασίσει αν θα δεχθεί το Βόρεια Μακεδονία;!
Οι πρόσφατες πληροφορίες από διπλωματικούς κύκλους, αναφέρουν ότι μέσα σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων, ο Νίκολα Γκρούεφσκι περιμένει από τον Λουκά Παπαδήμο, να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί αυτήν την παλιά-νέα πρόταση; Βόρεια Μακεδονία;
Αυτή είναι η πρόταση η οποία συμφωνήθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση μεταξύ του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του Έλληνα πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αν πιστέψουμε τις φήμες που στροβιλίζονται γύρω από σκοπιανό κόμμα, πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Οι δύο εβδομάδες που ο Γκρούεφσκι ζήτησε από τον Παπαδήμο, ήταν ακριβώς μια χρονική περίοδος κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να εξετάσει εάν θα έκανε δεκτή την πρόταση των Σκοπίων για ‘Βόρεια Μακεδονία’ ή Όχι, όπως ενημερώνουν διπλωματικές πηγές.
Από την απάντηση αυτή, όπως λέγουν, εξαρτάται αν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι στη Σύνοδο του Σικάγου ή θα μεταβεί σε αυτήν ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ.
Τα συμπεράσματα προέρχονται από πληροφορίες με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις.
Ορισμένοι γνώστες, λέγουν ότι παρόλη την κατάσταση, η σκοπιανή πλευρά εμφανίζεται αρκετά ήρεμη αν και απαισιόδοξη, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προς τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, όμως το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα σχετικά με τη διαμάχη με το όνομα, δείχνει ότι κάτι συμβαίνει.
Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Παπαδήμου με τον Γκρούεφσκι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε μια συνάντηση μιας ώρας με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη διαμάχη με το όνομα.
Προς το παρόν, απουσιάζουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς οι δύο συνομιλητές συζήτησαν. Ο Παπαδήμος δεν έδωσε καμία πληροφορία μετά τη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό.
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Γκρούεφσκι, δήλωσε ότι περιμένει πρώτα την Αθήνα να παρουσιάσει τη γνώμη της για τη συνάντηση και στη συνέχεια θα προβεί σε σχολιασμό για αυτήν…»

Πηγή:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/3/12, 10:14 μ.μ.

    μακάρι να γίνει δεκτή αυτή η πρόταση για Βόρεια Μακεδονία, να κλείσει και αυτό το θέμα. έτσι κι αλλιώς είναι γνωστή η θέση της Ελλάδας για όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό. καλώς ή κακώς δεν έχουμε την αποκλειστικότητα του γεωγραφικού χώρου που λέγεται Μακεδονία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.