Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Για την απαλλαγή του Π. Ψωμιάδη από το σκάνδαλο για την μεταφορά των μαθητών

 

mitafidis.jpg

«Ούτε γάτα ούτε ζημιά»!

του Τ. Μηταφίδη*

Παραμονές Χριστουγέννων του 2008, στις 15/12/08, η κυβέρνηση της Ν.Δ. με «φωτογραφική» διάταξη (άρθρο 43) στο νομοσχέδιο - τώρα νόμος 3731/20-12-08 - για την «αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας» νομιμοποίησε, αναδρομικά μάλιστα (!), τις παράνομες συμβάσεις-απευθείας αναθέσεις της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία από ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και ταξί. Ένα σκάνδαλο για το οποίο είχε παραπεμφθεί η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου το Φεβρουάριο του 2008 - ύστερα από τις καταγγελίες-καταθέσεις των ΕΛΜΕ-Θ και των μικρολεωφορειούχων. Ένα σκάνδαλο που επιβεβαιώθηκε και από το 175/Θ/2010 πόρισμα της έρευνας που διενήργησε το ΣΏΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Μάλιστα στην «ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ» του νόμου αναγνωρίζεται απροκάλυπτα ότι αυτές οι απευθείας συμβάσεις «καταρτίστηκαν στις 23 από τις 57 Νομαρχίες της χώρας κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ορίζουν τις διαδικασίες ανάθεσης του εν λόγω έργου» και χωρίς «προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο». Έτσι, με τη σκανδαλώδη αυτή νομοθετική ρύθμιση υποχρεώνονταν οι Νομαρχίες να καταβάλουν τουλάχιστον 15.000.000ΕΥΡΩ (!) «καπέλο» στους μεγαλολεωφορειούχους, «επειδή – σύμφωνα πάντα με την «ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ» του νόμου αυτού - ο μοναδικός τρόπος πληρωμής των δικαιούχων είναι πλέον δια της δικαστικής οδού», καθώς «η ανάθεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών πραγματοποιήθηκε κατά παρέκκλιση των διατάξεων του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου».

Ο Άρειος Πάγος, όταν εκδίκασε περίπτωση νομάρχη που κατηγορούνταν για υπερβάσεις στη μεταφορά μαθητών, αντί να εξετάσει εάν ο νόμος 3731/2008 συμφωνεί με το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο, τον απάλλαξε από κάθε ευθύνη!

Έτσι το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ήταν υποχρεωμένο από πειθαρχική άποψη να εφαρμόσει: α) τη σκανδαλώδη νομολογία του Αρείου Πάγου και β) το

σκανδαλώδη νόμο 3731/2008-«μπόνους» στους λεωφορειούχους.

Είμαστε ίσως το μοναδικό(;) κράτος στην Ευρώπη που επιβραβεύει τη διαφθορά και στο οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Άρειος Πάγος, κρίνει ότι ο νόμος που νομιμοποιεί την παρανομία είναι συνταγματικός!

Γιατί, λοιπόν, τα τρωκτικά του δημόσιου χρήματος να μη συνεχίσουν ανενόχλητα τη σκύλευση του πτώματος μιας χρεωκοπημένης χώρας;

*Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.