Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Μετά τον Γιούνκερ ο Ν. Χουντής ξεφτιλίζει με στοιχεία και τους Παπαδήμο και Μπαρόζο!

Συνεχίζει να τορπιλίζει τα ψέμματα που θέλουν να πλασάρουν στον κόσμο τα μέλη της ΕΕ και της μεταβατικής κυβέρνησης.
Μετά τη χθεσινή συνάντηση Παπαδήμου – Μπαρόζο, ανακοινώθηκε ότι έγιναν προσπάθειες να ξεκολλήσει η «ανάκαμψη» της Ελλάδας από το τέλμα.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, απαντά με στοιχεία για τα προγράμματα ανάπτυξης που ανακοινώνουν, τα οποία δεν είναι μόνο ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, αλλά είναι και τα πιο αποτυχημένα προγράμματα!
Διαβάστε την δήλωση του Νίκου Χουντή, ο οποίος μετά την επίθεσή του στον Γιούνκερ, τον οποίο και ξεφτίλισε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο έκανε το ίδιο και με τους Παπαδήμο και Μπαρόζο!
«Είναι εξωφρενικό. Έστησαν ένα ολόκληρο σκηνικό, ένα επικοινωνιακό σόου, εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Σε μια χώρα με 1.000.000 ανέργους, με την ύφεση να ξεπερνά ακόμα και αυτή της Αργεντινής, με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν κατά χιλιάδες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τίποτε άλλο από ξαναζεσταμένα προγράμματα, τα οποία μάλιστα, έχουν αποδειχτεί και αποτυχημένα, εξαιτίας κυρίως, των προβλημάτων που δημιούργησε η Τροϊκανή λαίλαπα.
Χτες στις Βρυξέλλες στήθηκε ένα μεγάλο επικοινωνιακό και εικονικό σκηνικό. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου άφησε να εννοηθεί ότι πέτυχε την ένταξη νέων προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για μεγάλα έργα υποδομής, ότι πέτυχε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ότι δημιούργησε νέο Ταμείο Εγγυήσεων Υποδομών, κ.α. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τα συναθροίζουν σε 25 δις ευρώ!!!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Πιο συγκεκριμένα:
α) Το Ταμείο Εγγυήσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πολύ πριν την εκδήλωση της κρίσης, και το οποίο έχει κυριολεκτικά βαλτώσει χωρίς καμία ουσιαστική απορρόφηση, αφού ο ίδιος ο Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης αναφέρει ότι «η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους μέλους, καθώς επίσης και των ελληνικών τραπεζών, επηρέασε την περαιτέρω κινητοποίηση πιστώσεων που διατίθενται στο χρηματοπιστωτικό μηχανισμό» (συνημμένο α’).
β) Το Ταμείο Εγγυήσεων Υποδομών, που σερβίρεται σαν μεγάλη αναπτυξιακή δράση, έχει σκοπό να ξελασπώσει τα έργα ΣΔΙΤ, και κυρίως τους αυτοκινητόδρομους, που είναι κολλημένοι εδώ και καιρό εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν όσα έχουν δεσμευτεί με επίσημες συμβάσεις τις οποίες τώρα αθετούν. Η Κομισιόν σε σχετική ερώτησή μας τον Οκτώβριο του 2011, είχε διευκρινίσει ότι το Ταμείο Εγγυήσεων Υποδομών αφορά σε «πρόσθετη δανειοδότηση του τραπεζικού τομέα» (συνημμένο β’), το οποίο μάλιστα – και αυτή είναι η μοναδική είδηση – θα χρηματοδοτηθεί από τα δάνεια του δεύτερου πακέτου της Τρόικα !!! όπως εξηγούμε και παρακάτω.
γ) Άφησαν να εννοηθεί ότι θα πάρουμε δάνεια από Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία πάντα παίρναμε, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τα έργα του Ταμείο Συνοχής αλλά και των άλλων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Ωστόσο λόγω της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τα παρέχει, πλέον, με το σταγονόμετρο.
δ) Φτάνουν στο σημείο να αθροίζουν ως αναπτυξιακή προσπάθεια και 6 δις ευρώ του νέου δανείου της Τρόικα, που προορίζονται για την «εξόφληση προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου». Μεγάλο μέρος των δανείων αυτών, είναι γνωστό ότι θα πάνε για εξόφληση μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών ομίλων, για προμήθειες ξένων εταιρειών για έργα που έχουν κατασκευάσει στην Ελλάδα, αλλά, και αυτό το μάθαμε τώρα, φαίνεται ότι οδηγούνται στην εθνική χρηματοδότηση στο Ταμείο Εγγυήσεων Υποδομών, προκειμένου να ξελασπώσουν τα έργα ΣΔΙΤ των εθνικών εργολάβων.
ε) Η μεγάλη κοροϊδία είναι όμως όταν «ανακοινώνουν» διαγραφή έργων που λιμνάζουν στο ΕΣΠΑ, ώστε με αυτό τον τρόπο να χρηματοδοτήσουν δήθεν την ανεργία των νέων και να στηρίξουν προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Τα προγράμματα που πράγματι θα διαγραφούν, δεν πρόκειται να απελευθερώσουν καθόλου πόρους, γιατί εδώ και ένα χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει αποφασίσει την αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης του κοινοτικού προϋπολογισμού των έργων του ΕΣΠΑ, χωρίς όμως να αυξήσει ούτε κατά ένα ευρώ τον συνολικό προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ. Αυτό οδηγεί αναγκαστικά στην απένταξη έργων, αφού η εθνική συμμετοχή μειώνεται.
Στήσανε, λοιπόν, ένα ολόκληρο σκηνικό, φέρανε 6 Επιτρόπους για να ανακοινώσουν δήθεν προγράμματα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό…Άνθρακες ο θησαυρός.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.