Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 

ΖΗΤΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑΜΕΙΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Σκληρή και εκβιαστική στάση απέναντι στο ελληνικό αστικό κατεστημένο, που συμπεριφέρεται απέναντί τους ως κάτι χειρότερο από "όμηρος", κρατούν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, κυρίως της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας αλλά και του Λουξεμβούργου, με επικεφαλής τον "αρχιτέκτονα" των εκβιαστών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η τριπλέτα των "τρία Α" Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία αφού πήρε τα πάντα από την εθελόδουλη κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου και τους συνεταίρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τώρα ζητά "γη και ύδωρ", νέες απαιτήσεις και απέραντες γονυκλισίες. Ως γνωστόν όταν εισέλθει μια χώρα στη λογική αποδοχής των εκβιασμών, αυτό το "λούκι" ανοίγει την όρεξη και δεν έχει τέλος!

Το σημερινό Eurogroup μπήκε στην ατζέντα μετά από απαίτηση των χωρών αυτών, καθώς, για άλλη μια φορά, ο Σόιμπλε δεν ήθελε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για την Ελλάδα σε επίπεδο αρχηγών κρατών της ευρωζώνης. Η πρωτοβουλία των τεσσάρων μάλιστα, που κινούνται μεθοδικά και σε πλήρη συνεννόηση, είναι να μην υπάρξει σαφής απόφαση σήμερα για την Ελλάδα αλλά να παραπεμφθεί στο Eurogroup στις 12ης Μαρτίου. Η δικαιολογία είναι ότι θέλουν να περάσουν από τη Βουλή όλα τα βάρβαρα μέτρα που αφορούν το περικοπή των δαπανών, το θέμα της εποπτείας, του ταμείου χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους και του εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

EUROGROUP ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να παρουσιάσει ο Λουκάς Παπαδήμος τα αποτελέσματα των προαπαιτούμενων ενεργειών στους ομολόγους του της ευρωζώνης, την 2α Μαρτίου, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των 27 που πραγματοποιήται σήμερα Πέμπτη (1/3/12). Και στόχος ήταν να συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου πακέτου και εντολή στους υπουργούς οικονομικών να δώσουν το πράσινο φως στις 13 Μαρτίου. Οποιαδήποτε συζήτηση σε επίπεδο Eurogroup θα γινόταν - τυπικά - μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όμως οι Σόιμπλε, Ντε Γιάγκερ, Ουρπαλάινεν και Φρίντεν είχαν διαφορετική άποψη και απαίτησαν φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, ώστε να μπει φρένο στις πολιτικές συνεννοήσεις.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του eurogroup Ζαν -Κλωντ Γιούνκερ, που βρίσκεται σε καθημερινή συνεννόηση με τον Παπαδήμο, έχει έρθει αρκετές φορές σε "ρήξη" με τον υπουργό οικονομικών του, Λικ Φρίντεν, που τον τελευταίο μήνα κινείται αυτόνομα και υιοθετεί σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο κ. Φρίντεν έχει βλέψεις για την αρχηγία του κόμματος του στην μετά-Γιούνκερ εποχή και έχει "πιάσει" μια αλλαγή στάσης των Λουξεμβούργιων ψηφοφόρων στο θέμα της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ, ως πρόεδρος του Eurogroup, δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Ουτε και ο επίτροπος Ολι Ρεν έχει. Για αυτό τον λόγο, Γιούνκερ, Μπαρόζο και Παπαδήμος επιδιώκουν την έμμεση μετατόπιση του ελληνικού θέματος σε επίπεδο αρχηγών κρατών όπου Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί παρουσιάζονται δήθεν "διαλλακτικοί" λόγω προεκλογικών φιλοδοξιών.

ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΙΑ!

Δύσκολα σήμερα θα δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα για την Ελλάδα ως προς το νέο δάνειο. Οι εκβιασμοί των σκληροπυρηνικών χωρών έσπρωξαν τον έλληνα πρωθυπουργό να τρέχει "ασθμαίνοντας", να "μαζέψει τα αμάζευτα" με λογικές γονυκλισίας και ελεημοσύνης. Σήμερα, τα αγκάθια που καλείται να ξεπεράσει ο πρωθυπουργός έχουν να κάνουν με την "εποπτεία" η οποία παρά τα όσα ακούγονται, έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι σχεδον αποικιακού χαρακτήρα. Όμως η Γερμανία επιδιώκει να βάλει γερμανό ως επικεφαλής της νέας task force, που θα έχει ουσιαστικά το δικαίωμα βέτο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Σε μια κίνηση αποπροσανατολισμού ο διορισμένος τραπεζίτης πρωθυπουργός Παπαδήμος και ο Γιούνγκερ απορρίπτοντας την εποπτεία αντιπροτείνουν την "μέση λύση": την τοποθέτηση επιτρόπου ειδικά για την Ελλάδα ώστε να περιοριστούν όσο είναι δυνατόν τις αντιδράσεις στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας. Ο κ. Γιούνκερ προτείνει ο νέος επίτροπος να ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα της "ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας" και όχι με την δημοσιονομική εποπτεία αφού έτσι κι αλλιώς αυτή καλύπτεται από τις αποφάσεις για το δημοσιονομικό σύμφωνο.

ΕΕ - ΤΡΟΙΚΑ: ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Ούτως ή άλλως δηλαδή, η Ελλάδα θα τελεί υπό την ασφυκτική αποικιακού τύπου επιτήρηση βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όσον αφορά στο αναπτυξιακό μοντέλο που προωθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Πρόκειται πάλι για το ...αναμάσημα της απόφασης της Συνόδου του Δεκεμβρίου, όταν οι 27 εξουσιοδότησαν την Κομισιόν να προωθήσει πακέτο ανάπτυξης για την Ελλάδα, βασιζόμενο - και μόνο - στα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ και σε πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε άλλη χρηματοδοτική βοήθεια προς τη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι πως στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου, απορρίφτηκε πρόταση του κ. Γιούνκερ για την δημιουργία ταμείου φτώχιας, μετά από την παρουσίαση στοιχείων της eurostat ότι τρία εκατομμύρια έλληνες βρίσκονται στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχιας.

Επίσης χάνεται ακόμα και η δυνατότητα διαχείρισης των ιδιωτικοποιήσεων καθώς απορρίπτεται - προς το παρόν τουλάχιστον - η δημιουργία εθνικού φορέα που θα διαχειρίζεται την κρατική περιουσία. Με αυτό τον τρόπο μεθοδεύεται, οι ιδιωτικοποίησεις να περάσουν στον έλεγχο των δανειστών της Ελλάδας.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.