Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»!

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΠΟΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΛΕΝΕ «ΝΑΙ» ΚΑΙ «ΟΧΙ»

Μεγάλες είναι οι ευθύνες των διοικήσεωντων ασφαλιστικών ταμείων που αποφάσισαν να υποκύψουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς κυβέρνησης και τρόικας και να μην προασπίσουν την περιουσία των εργαζομένων.

Το «κούρεμα» των Ασφαλιστικών ταμείων ισοδυναμεί με νέα μεγάλη καταλήστευση των αποθεματικών τους και αποτελεί τη χαριστική βολή για το μέλλον τους. Στο μεγάλο έγκλημα κατά των ασφαλισμένωνευθύνη έχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού οι καταθέσεις των ταμείων στηνΚεντρική Τράπεζα υπεξαιρέθηκαν και μετατράπηκαν ερήμην τους σε ομόλογα του δημοσίου τα οποία και θα «κουρευτούν», χώρις καν τα ταμεία να έχουν δικαίωμα λόγου!

Τα πρώτα "ναι" και "όχι" μετρά η κυβέρνηση από τις διοικήσεις των ταμείων αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο PSI.  Τα ταμεία που απάντησαν θετικά είναι τα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΕΤΕΑΜ και το Ταμείο ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Αρνητικά απάντησαν το Ταμείο των επιστημόνων, το ΕΤΑΤ ΜΜΕ, των Σωμάτων Ασφαλείας, το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα.  Σήμερα συνεδριάζουν ΤΕΑΔΥ και ΟΑΕΕ.

Τα παραπάνω ταμεία έχουν τίτλους αξίας περίπου 6,4 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι τα ταμεία που είπαν «ναι» έχουν τίτλους περίπου 2,7 δισ. ευρώ, αυτά που αρνήθηκαν περί τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ΤΕΑΔΥκαι ΟΑΕΕ (με το τελευταίο να προσανατολίζεται να δηλώσει θετικό στο κούρεμα) έχουν περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.